Antalya'ya 'Yörük Barosu'

GÜNDEM 14.07.2020 - 17:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Antalya'ya 'Yörük Barosu'

’Çoklu baro’ uygulaması henüz yürürlüğü girmeden çok sayıda isim başvurusu yapıldı. Bugüne kadar bulundukları illerin isimleri ile anılan barolar için talep edilen isimler arasında ’Yörük Barosu’ ve Antalya'nın eski adı olan 'Adalya Barosu' isimleri dikkat çekiyor.

 haberimizvar.net-Türkiye Barolar Birliği ve 80 il barosunun itirazlarına rağmen yasalaşan ‘çoklu baro’ uygulaması, henüz yürürlüğe girmeden alternatif baro için Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) üzerinden yapılan isim başvuruları sürüyor. Meclis’te kabul edilen teklife göre, yeni kurulacak baroların isim almak yerine kurulacağı ildeki tüzel kişilik kazanma tarihine göre numaralandırılacak olmalarına rağmen çok sayıda isim başvurusu yapılırken, talep edilen isimler ise dikkat çekiyor. DİKKAT ÇEKEN BARO İSİMLERİ  CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, çoklu baroya ilişkin ‘Adalet ve Devlet Barosu’, ‘Halk Barosu’, ‘Ankara Hak ve Adalet Barosu’ ve ‘Başkent Barosu’ isimleriyle başvuru yapıldığını duyurmuştu. . Antmen’in açıkladığı 4 başvurunun ardından, dün 8 yeni isim başvurusu daha yapıldı. Bir günde başvurusu yapılan 8 baro isimleri arasında, ‘Marmara Barosu’, ‘Anadolu Barosu’, ‘Ege Barosu’, ‘Antbaro’, ‘Yörük Barosu’, ‘Akdeniz Barosu’, ‘Attalia Barosu’, ‘Adalya Barosu’ isimleri yer alıyor. Başvurular arasında dikkat çeken ‘Attalia Barosu’  ve 'Adalya Barosu'   ise Antalya’nın eski adından gelmektedir. (DUVAR)
’Çoklu baro’ uygulaması henüz yürürlüğü girmeden çok sayıda isim başvurusu yapıldı. Bugüne kadar bulundukları illerin isimleri ile anılan barolar için talep edilen isimler arasında ’Yörük Barosu’ ve Antalya'nın eski adı olan 'Adalya Barosu' isimleri dikkat çekiyor.

 haberimizvar.net-Türkiye Barolar Birliği ve 80 il barosunun itirazlarına rağmen yasalaşan ‘çoklu baro’ uygulaması, henüz yürürlüğe girmeden alternatif baro için Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) üzerinden yapılan isim başvuruları sürüyor.

Meclis’te kabul edilen teklife göre, yeni kurulacak baroların isim almak yerine kurulacağı ildeki tüzel kişilik kazanma tarihine göre numaralandırılacak olmalarına rağmen çok sayıda isim başvurusu yapılırken, talep edilen isimler ise dikkat çekiyor.

DİKKAT ÇEKEN BARO İSİMLERİ 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, çoklu baroya ilişkin ‘Adalet ve Devlet Barosu’, ‘Halk Barosu’, ‘Ankara Hak ve Adalet Barosu’ ve ‘Başkent Barosu’ isimleriyle başvuru yapıldığını duyurmuştu.

.

Antmen’in açıkladığı 4 başvurunun ardından, dün 8 yeni isim başvurusu daha yapıldı. Bir günde başvurusu yapılan 8 baro isimleri arasında, ‘Marmara Barosu’, ‘Anadolu Barosu’, ‘Ege Barosu’, ‘Antbaro’, ‘Yörük Barosu’, ‘Akdeniz Barosu’, ‘Attalia Barosu’, ‘Adalya Barosu’ isimleri yer alıyor. Başvurular arasında dikkat çeken ‘Attalia Barosu’  ve 'Adalya Barosu'   ise Antalya’nın eski adından gelmektedir. (DUVAR)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.