Atatürk'ün Serik'e gelişi kutlandı

YEREL 09.03.2020 - 14:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Atatürk'ün Serik'e gelişi kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 9 Mart 1930 yılında Serik ve Aspendos Tiyatrosu'nu ziyaretinin 90'ıncı yıl dönümü dolayısıyla Serik'te çeşitli etkinlikler düzenlendi.

haberimizvar.net-Serik'teki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törende, Kaymakam Mehmet Kurdoğlu ve Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Aspendos Tiyatrosu'nda yapılan etkinlikte ise Gedik Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koro Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirirken, Belek Limak Ortaokulu öğrencileri de folklor gösterilerini sundu. Törende, öğrenciler günün anlam ve önemine dair yarışmalarda dereceye girdikleri şiir ve kompozisyonları okudu. Ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin tarafından verildi. Düzenlenen programlara Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ayhan Aktürk, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire müdürleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.  
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 9 Mart 1930 yılında Serik ve Aspendos Tiyatrosu'nu ziyaretinin 90'ıncı yıl dönümü dolayısıyla Serik'te çeşitli etkinlikler düzenlendi.

haberimizvar.net-Serik'teki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törende, Kaymakam Mehmet Kurdoğlu ve Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Aspendos Tiyatrosu'nda yapılan etkinlikte ise Gedik Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koro Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirirken, Belek Limak Ortaokulu öğrencileri de folklor gösterilerini sundu.

Törende, öğrenciler günün anlam ve önemine dair yarışmalarda dereceye girdikleri şiir ve kompozisyonları okudu. Ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin tarafından verildi.

Düzenlenen programlara Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ayhan Aktürk, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire müdürleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.