Bakan Çavuşoğlu Alanya HEP'te

GÜNDEM 13.09.2020 - 16:47, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Bakan Çavuşoğlu Alanya HEP'te

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nin yeni akademik yılı değerlendirmek için yaptığı mütevelli toplantısına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

haberimizvar.net-Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nin yeni akademik yılını değerlendirmek üzere mütevelli toplantısı yapıldı. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılırken, mütevelli heyet üyelerinin yanı sıra Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de toplantıda yer aldı. Toplantıda üniversitenin dijital alt yapısının önemli yatırımlarla güncellendiği, dijital çağın tüm gereklilerini yerine getiren bir üniversite olmak üzere çok yoğun çalışıldığı ifade edildi. Üniversitenin 'engelsiz üniversite' olma yolunda önemli adımlar attığı ve uluslararasılaşma boyutunda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun da desteğiyle ciddi mesafe alındığı değerlendirildi. Yeni açılan meslek yüksekokuluna 2021- 2022 Akademik Yılı itibarıyla özellikle sağlık alanında yeni bölümlerle öğrenci alınacağı belirtilen toplantıda, aynı zamanda sağlık turizmi ve tropik tarım ürünleriyle ilgili araştırma enstitülerinin kurulması üzerine karar birliğine varıldı. EĞİTİMİN ÖNEMİ Üniversitenin özellikle dijital altyapısı ve uzaktan eğitim sistemlerinin dünya standartlarında yenilenmesi ile birlikte öğrencilerin uzaktan eğitim döneminde geçmişte olduğu gibi sorunsuz ve verimli bir dönem geçirilmesi hedefleniyor. Üniversitenin dijital kaynaklarının önemli ölçüde artmış olması ve uluslararası standartlara ulaşılmış olması üniversitenin önemli özellikleri arasında yer alıyor. Öğrencilerin Alanya HEP Üniversitesindeki tüm ihtiyaçlarını bütünüyle mobil cihazlar ve web üzerinden gerçekleştirebilmesiyle Akdeniz'in Dijital Üniversitesi mottosunu kullanan üniversitede tüm öğrencilere kayıt sonrasında dijital araçlarla öğrenme üzerine önemli oryantasyon eğitimleri verilecek.  Üniversitenin yeni bölümlerle öğrenci sayısının artmasıyla birlikte yeni kampüs alanlarının ve binaların inşaatına 2020 yılı içerisinde başlanacağı ifade edildi. Ayrıca Alanya'da öğrencilerin önemli sorunlarından olan barınma ihtiyacı için üniversitenin öğrencilerine 2021 yılı itibarıyla yurt olanağı sunacağı bildirildi.   
Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nin yeni akademik yılı değerlendirmek için yaptığı mütevelli toplantısına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

haberimizvar.net-Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nin yeni akademik yılını değerlendirmek üzere mütevelli toplantısı yapıldı. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılırken, mütevelli heyet üyelerinin yanı sıra Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de toplantıda yer aldı. Toplantıda üniversitenin dijital alt yapısının önemli yatırımlarla güncellendiği, dijital çağın tüm gereklilerini yerine getiren bir üniversite olmak üzere çok yoğun çalışıldığı ifade edildi. Üniversitenin 'engelsiz üniversite' olma yolunda önemli adımlar attığı ve uluslararasılaşma boyutunda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun da desteğiyle ciddi mesafe alındığı değerlendirildi. Yeni açılan meslek yüksekokuluna 2021- 2022 Akademik Yılı itibarıyla özellikle sağlık alanında yeni bölümlerle öğrenci alınacağı belirtilen toplantıda, aynı zamanda sağlık turizmi ve tropik tarım ürünleriyle ilgili araştırma enstitülerinin kurulması üzerine karar birliğine varıldı.

EĞİTİMİN ÖNEMİ

Üniversitenin özellikle dijital altyapısı ve uzaktan eğitim sistemlerinin dünya standartlarında yenilenmesi ile birlikte öğrencilerin uzaktan eğitim döneminde geçmişte olduğu gibi sorunsuz ve verimli bir dönem geçirilmesi hedefleniyor. Üniversitenin dijital kaynaklarının önemli ölçüde artmış olması ve uluslararası standartlara ulaşılmış olması üniversitenin önemli özellikleri arasında yer alıyor. Öğrencilerin Alanya HEP Üniversitesindeki tüm ihtiyaçlarını bütünüyle mobil cihazlar ve web üzerinden gerçekleştirebilmesiyle Akdeniz'in Dijital Üniversitesi mottosunu kullanan üniversitede tüm öğrencilere kayıt sonrasında dijital araçlarla öğrenme üzerine önemli oryantasyon eğitimleri verilecek. 

Üniversitenin yeni bölümlerle öğrenci sayısının artmasıyla birlikte yeni kampüs alanlarının ve binaların inşaatına 2020 yılı içerisinde başlanacağı ifade edildi. Ayrıca Alanya'da öğrencilerin önemli sorunlarından olan barınma ihtiyacı için üniversitenin öğrencilerine 2021 yılı itibarıyla yurt olanağı sunacağı bildirildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.