Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitime geçiş açıklaması

EĞİTİM 06.10.2020 - 11:51, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitime geçiş açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Öğrenciler haftada 2 gün okulda olacak. Çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerimize esneklik tanınacak. İsteyen çocuğunu okula gönderecek. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak" dedi.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüz yüze eğitimde yeni döneme ilişkin yaptığı açıklamanın detaylarını aktardı. Selçuk, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 12 Ekim Pazartesi, tüm ilkokulları, köy okullarını, 8 ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocuklarımızın okullarını açıyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Bakan Selçuk'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:   "Velilerimizin okulların açılmasındaki yoğun arzusunu göz önünde bulundurduk. Eğitim her koşulda öncelikli bi yere sahip. Bilimsel veriler ışığında çocuklarımızın öğrenme kayıplarını dikkate alarak okullarımızda yüz yüe eğitime geçiyoruz. Aşamalı geçiş plamnlamamızın ilk aşamasınıhayata geçirerek 21 Eylül'de yüz yüze eğitime başlamış olduk. Hijyen ve sosyal mesafeyle yüz yüze eğitimde üçüncü aşamadayız. Yeni aşamaya geçmek için hazırız. Aşamalı geçiş plamlarımız sorunsuz ilerliyor. ÖĞRENCİLER HAFTANIN İKİ GÜNÜ OKULDA OLACAK 12 Ekim Pazartesi günü uzaktan ve yüz yüze eğitim birarada ilerleyecek. Yüz yüze eğitim için gruplara ayrılacak, öğrencilerin sayısı azaltılacak, ders süresi kısaltılacak. Öğrenciler haftanın 2 günü okulda olacak. Çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerimize esneklik tanınacak. İsteyen çocuğunu okula gönderecek. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak. Bilgisayar ve internet konusunda 12 bin 111 eba destek noktası oluşturduk. Bilgisayar ve internet konusunda sorun yaşayan öğrencilerimiz, buradan ebaya bağlanabilecekler. Öğrencilere 500 bin tablet ulaştırılacak. Hazırlamış olduğumuz bir strateji göre önümüzdeki haftadan itibaren dağıtılmaya başlayacak. İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterler belirledik. Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak Ayrıntılar geliyor...
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Öğrenciler haftada 2 gün okulda olacak. Çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerimize esneklik tanınacak. İsteyen çocuğunu okula gönderecek. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak" dedi.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüz yüze eğitimde yeni döneme ilişkin yaptığı açıklamanın detaylarını aktardı.

Selçuk, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 12 Ekim Pazartesi, tüm ilkokulları, köy okullarını, 8 ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocuklarımızın okullarını açıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Bakan Selçuk'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Velilerimizin okulların açılmasındaki yoğun arzusunu göz önünde bulundurduk. Eğitim her koşulda öncelikli bi yere sahip. Bilimsel veriler ışığında çocuklarımızın öğrenme kayıplarını dikkate alarak okullarımızda yüz yüe eğitime geçiyoruz.

Aşamalı geçiş plamnlamamızın ilk aşamasınıhayata geçirerek 21 Eylül'de yüz yüze eğitime başlamış olduk. Hijyen ve sosyal mesafeyle yüz yüze eğitimde üçüncü aşamadayız. Yeni aşamaya geçmek için hazırız. Aşamalı geçiş plamlarımız sorunsuz ilerliyor.

ÖĞRENCİLER HAFTANIN İKİ GÜNÜ OKULDA OLACAK

12 Ekim Pazartesi günü uzaktan ve yüz yüze eğitim birarada ilerleyecek. Yüz yüze eğitim için gruplara ayrılacak, öğrencilerin sayısı azaltılacak, ders süresi kısaltılacak. Öğrenciler haftanın 2 günü okulda olacak. Çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerimize esneklik tanınacak. İsteyen çocuğunu okula gönderecek. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak.

Bilgisayar ve internet konusunda 12 bin 111 eba destek noktası oluşturduk. Bilgisayar ve internet konusunda sorun yaşayan öğrencilerimiz, buradan ebaya bağlanabilecekler.

Öğrencilere 500 bin tablet ulaştırılacak. Hazırlamış olduğumuz bir strateji göre önümüzdeki haftadan itibaren dağıtılmaya başlayacak. İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterler belirledik. Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak

Ayrıntılar geliyor...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.