Bakın Akşener ne cevap verdi ?

GÜNDEM 26.09.2020 - 17:25, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Bakın Akşener ne cevap verdi ?

İYİ Parti İkinci Olağan Kurultayı’nda yaşanan ‘oy verilmeyecekler’ listesiyle günyüzüne çıkan Koray Aydın krizinin ardından ‘birlikte hareket etme’ kararı alan 20 civarında milletvekilinin kendilerini temsilen seçtikleri Ayhan Erel ve Hasan Subaşı Genel Başkan Meral akşener’le görüştü. İki milletvekilinin parti içinde yaşanan huzursuzluğu ve rahatsızlıkları dile getirip yeni oluşturulacak Başkanlık Divanı’nda, Koray Aydın’a yer verilmemesini istediği öğrenildi.

haberimizvar.net- İYİ Parti’de gerek üst yönetimde, gerekse tabanda ciddi bir rahatsızlık yaratan olayları ateşleyen şey, Olağan Kurultay’da Genel İdare Kurulu üyeliği (GİK) seçimi için Genel Başkan Akşener’in 100 kişilik anahtar listesinde yeralan kimi isimler için delegelere gönderilen ‘oy verilmeyecekler’ listesi oldu. Listede İYİ Parti milletvekilleri; İsmail Koncuk, Hayrettin Nuhoğlu, Ümit Özdağ, Aylin Cesur, Aytun Çıray, Feriduh Bahşi, Ayhan Erel, Aydın Adnan Sezgin, genel başkan yardımcısı Yavuz Temizer ve partili Berna Biçer yer aldı. Büyük tepki çeken listeyi Koray aydın’ın hazırlattığı iddiası ise tepkilerin çığ gibi büyümesine neden oldu.  Biraraya gelerek durum değerlendirmesi yapan 20 civarında milletvekili, durumu Genel başkan’a aktarma kararı alır+ken, ülke genelinde parti tabanında da bu yönde bir hareket başlatıldı.  ‘SUSUYORUM, GÖZLEMLİYORUM’ Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Akşener’le görüşen iki milletvekili bu görüşmeyi, “partinin birlik ve beraberliğinin sağlamlaştırılması” amacıyla yaptıklarını söyledi. Edinilen bilgiye göre milletvekilleri görüşmede, “İsteğimiz parti içi demokrasinin gelişip sağlamlaşması. Hiçbirimizin bir gelecek beklentisi yok. Listede isimlerin üzerinin çizilmesi, itibarsızlaştırmak anlamına gelir. Bu listeyi yapanların bulunmasını ve gereğinin yapılmasını istiyoruz” ifadesini kullandı. Milletvekilleri, görüşmede Aydın’ın teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığını sürdürmesini istemediklerini de dile getirdi.  İYİ Parti Lideri Akşener’in üç saat süren görüşmede, “Şu an susuyorum, gözlemliyorum” dediği öğrenildi. İYİ Parti’nin TBMM Grubu seçimi 1 Ekim’de yapılacak. Bu arada kulislerde, Aydın’ın Akşener ile görüşerek kendisine görev vermemesini isteyeceği öne sürüldü.
İYİ Parti İkinci Olağan Kurultayı’nda yaşanan ‘oy verilmeyecekler’ listesiyle günyüzüne çıkan Koray Aydın krizinin ardından ‘birlikte hareket etme’ kararı alan 20 civarında milletvekilinin kendilerini temsilen seçtikleri Ayhan Erel ve Hasan Subaşı Genel Başkan Meral akşener’le görüştü. İki milletvekilinin parti içinde yaşanan huzursuzluğu ve rahatsızlıkları dile getirip yeni oluşturulacak Başkanlık Divanı’nda, Koray Aydın’a yer verilmemesini istediği öğrenildi.

haberimizvar.net- İYİ Parti’de gerek üst yönetimde, gerekse tabanda ciddi bir rahatsızlık yaratan olayları ateşleyen şey, Olağan Kurultay’da Genel İdare Kurulu üyeliği (GİK) seçimi için Genel Başkan Akşener’in 100 kişilik anahtar listesinde yeralan kimi isimler için delegelere gönderilen ‘oy verilmeyecekler’ listesi oldu. Listede İYİ Parti milletvekilleri; İsmail Koncuk, Hayrettin Nuhoğlu, Ümit Özdağ, Aylin Cesur, Aytun Çıray, Feriduh Bahşi, Ayhan Erel, Aydın Adnan Sezgin, genel başkan yardımcısı Yavuz Temizer ve partili Berna Biçer yer aldı. Büyük tepki çeken listeyi Koray aydın’ın hazırlattığı iddiası ise tepkilerin çığ gibi büyümesine neden oldu.  Biraraya gelerek durum değerlendirmesi yapan 20 civarında milletvekili, durumu Genel başkan’a aktarma kararı alır+ken, ülke genelinde parti tabanında da bu yönde bir hareket başlatıldı. 

‘SUSUYORUM, GÖZLEMLİYORUM’
Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Akşener’le görüşen iki milletvekili bu görüşmeyi, “partinin birlik ve beraberliğinin sağlamlaştırılması” amacıyla yaptıklarını söyledi. Edinilen bilgiye göre milletvekilleri görüşmede, “İsteğimiz parti içi demokrasinin gelişip sağlamlaşması. Hiçbirimizin bir gelecek beklentisi yok. Listede isimlerin üzerinin çizilmesi, itibarsızlaştırmak anlamına gelir. Bu listeyi yapanların bulunmasını ve gereğinin yapılmasını istiyoruz” ifadesini kullandı. Milletvekilleri, görüşmede Aydın’ın teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığını sürdürmesini istemediklerini de dile getirdi.  İYİ Parti Lideri Akşener’in üç saat süren görüşmede, “Şu an susuyorum, gözlemliyorum” dediği öğrenildi. İYİ Parti’nin TBMM Grubu seçimi 1 Ekim’de yapılacak. Bu arada kulislerde, Aydın’ın Akşener ile görüşerek kendisine görev vermemesini isteyeceği öne sürüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.