Bankalardan dolandırılmayın uyarısı

GÜNDEM 14.02.2020 - 13:30, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Bankalardan dolandırılmayın uyarısı

Türkiye Bankalar Birliği, banka müşterilerini dolandırmak için açılan hesaplara dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarı yaptı.

haberimizvar.net-Türkiye Bankalar Birliği (TBB), banka müşterilerini dolandırmak için açılan hesaplara dikkat çekerek, "Banka ve kişisel bilgilerin asla paylaşılmamasına çok dikkat edilmeli ve bu alışkanlık haline getirilmelidir" uyarısı yaptı. TBB'den yapılan, "dolandırıcılık amaçlı sosyal medya hesapları hakkında güvenlik uyarısı" başlıklı açıklamada şöyle denildi: İNTERNETTE ALIŞVERİŞ  "Türkiye Bankalar Birliği’ne ait olduğu görüntüsü verilerek, kredi kart aidatı iadesi gibi çeşitli vaatlerle banka müşterilerini dolandırmak için açılmış sosyal medya hesapları tespit edilmektedir. "Birliğimizin sosyal medya üzerinden banka müşterisi bilgilerini talep ettiği bir uygulaması bulunmamakta, resmi internet site hesapları haricinde yönlendirmeler yapılmamaktadır. "Kredi kartı veya kişisel bilgileri ele geçirmeyi ve banka müşterilerini dolandırmayı amaçlayan girişimlere kesinlikle itibar edilmemeli; banka ve kişisel bilgilerin asla paylaşılmamasına çok dikkat edilmeli ve bu alışkanlık haline getirilmelidir. "Birliğimizin açıklamalarını takip etmek isteyen sosyal medya kullanıcıları Facebook ve Twitter’daki @BankalarBirligi adresli resmi hesaplarımızı takip edebilir. "Dolandırıcılık amacıyla Türkiye Bankalar Birliği adı kullanılarak açılmış sosyal medya hesaplarına karşı gerekli önlemler alınmakta, bu tür hesapların kapatılması ve sorumluların cezalandırılması için gerekli yasal başvurularda bulunulmaktadır."  
Türkiye Bankalar Birliği, banka müşterilerini dolandırmak için açılan hesaplara dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarı yaptı.

haberimizvar.net-Türkiye Bankalar Birliği (TBB), banka müşterilerini dolandırmak için açılan hesaplara dikkat çekerek, "Banka ve kişisel bilgilerin asla paylaşılmamasına çok dikkat edilmeli ve bu alışkanlık haline getirilmelidir" uyarısı yaptı. TBB'den yapılan, "dolandırıcılık amaçlı sosyal medya hesapları hakkında güvenlik uyarısı" başlıklı açıklamada şöyle denildi:

İNTERNETTE ALIŞVERİŞ

 "Türkiye Bankalar Birliği’ne ait olduğu görüntüsü verilerek, kredi kart aidatı iadesi gibi çeşitli vaatlerle banka müşterilerini dolandırmak için açılmış sosyal medya hesapları tespit edilmektedir. "Birliğimizin sosyal medya üzerinden banka müşterisi bilgilerini talep ettiği bir uygulaması bulunmamakta, resmi internet site hesapları haricinde yönlendirmeler yapılmamaktadır. "Kredi kartı veya kişisel bilgileri ele geçirmeyi ve banka müşterilerini dolandırmayı amaçlayan girişimlere kesinlikle itibar edilmemeli; banka ve kişisel bilgilerin asla paylaşılmamasına çok dikkat edilmeli ve bu alışkanlık haline getirilmelidir. "Birliğimizin açıklamalarını takip etmek isteyen sosyal medya kullanıcıları Facebook ve Twitter’daki @BankalarBirligi adresli resmi hesaplarımızı takip edebilir. "Dolandırıcılık amacıyla Türkiye Bankalar Birliği adı kullanılarak açılmış sosyal medya hesaplarına karşı gerekli önlemler alınmakta, bu tür hesapların kapatılması ve sorumluların cezalandırılması için gerekli yasal başvurularda bulunulmaktadır."  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.