Barolar Ankara’ya yürüyor

GÜNDEM 21.06.2020 - 14:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Barolar Ankara’ya yürüyor

AKP’nin barolara ilişkin yapmayı planladığı değişikliğe tepki göstermek isteyen 80 baro başkanı "Savunma Yürüyüşü" adı altında temsili olarak 20 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirecek.

haberimizvar.net-  Ankara’da toplanacak baro başkanları burada Anıtkabir’i ziyaret edecek. AKP hükümetinin avukatlık yasasına ve baroların yapısına yönelik müdahale hazırlığına karşı, 80 baro başkanı dün bulundukları illerden Ankara’ya doğru "Savunma Yürüyüşü"nü başlattı. Yürüyüşler, sembolik olarak 20 kilometre ile sınırlandırıldı. 20 kilometrelik yürüyüşün ardından yola araçla devam edilecek. 80 baro başkanının pazartesi günü Ankara’da olması bekleniyor.   MESLEKTE CİDDİ SORUNLAR VAR Yeniçağ’ın haberine göre, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu dün sabah saatlerinde yürüyüş için Kartal’da bulunan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na geldi. Yürüyüş öncesi basın açıklaması yapan Durakoğlu, "Mesleğimizin çok ciddi sorunları var. Bu teklif geri çekilmeli. Siyasal iktidarın hiçbir tavır göstermemesi nedeniyle yapabileceğimiz hiçbir şey kalmamıştı" dedi. Türkiye’de ilk kez 80 baronun bir tavır koyarak bu değişikliklere karşı olduklarını ifade eden Durakoğlu, "Biz bu ülkenin 80 barosu olarak çok zor bir araya gelebiliyoruz. Ama ilk kez böyle bir konumda bir araya gelebilmeyi başardık" diye konuştu. Türkiye’nin dört bir yanında baro başkanlarının Ankara’ya doğru yürüdüğünü kaydeden İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu, şöyle devam etti:   SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDİLİYOR "Avukatlık yasa tasarısında yapılması düşünülen değişiklik, aslında sadece avukatları ya da baroları ilgilendiren bir değişiklik değildir. Birden fazla baronun getirilmesine ilişkin tasarım açık bir biçimde halkın hak arama özgürlüğüne getirilmiş bir sınırlamadır." Başkan Mehmet Durakoğlu, "Yolun bundan sonrasını tek başıma yürüyeceğim. Beni uğurlamaya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum" diyerek, kendisine eşlik edenlerden ayrıldı. Maske ve sosyal mesafeye dikkat ederek yürüyüşüne başlayan Durakoğlu’na güvenlik görevlileri eşlik etti. Bazı avukatlar ise araç ile Durakoğlu’nu takip etti. Yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün ardından 15 dakika mola veren Durakoğlu Pendik çıkışına kadar yürüdü. Ardından Durakoğlu yoluna araç ile devam etti.  
AKP’nin barolara ilişkin yapmayı planladığı değişikliğe tepki göstermek isteyen 80 baro başkanı "Savunma Yürüyüşü" adı altında temsili olarak 20 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirecek.

haberimizvar.net-  Ankara’da toplanacak baro başkanları burada Anıtkabir’i ziyaret edecek. AKP hükümetinin avukatlık yasasına ve baroların yapısına yönelik müdahale hazırlığına karşı, 80 baro başkanı dün bulundukları illerden Ankara’ya doğru "Savunma Yürüyüşü"nü başlattı. Yürüyüşler, sembolik olarak 20 kilometre ile sınırlandırıldı. 20 kilometrelik yürüyüşün ardından yola araçla devam edilecek. 80 baro başkanının pazartesi günü Ankara’da olması bekleniyor.

 

MESLEKTE CİDDİ SORUNLAR VAR

Yeniçağ’ın haberine göre, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu dün sabah saatlerinde yürüyüş için Kartal’da bulunan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na geldi. Yürüyüş öncesi basın açıklaması yapan Durakoğlu, "Mesleğimizin çok ciddi sorunları var. Bu teklif geri çekilmeli. Siyasal iktidarın hiçbir tavır göstermemesi nedeniyle yapabileceğimiz hiçbir şey kalmamıştı" dedi. Türkiye’de ilk kez 80 baronun bir tavır koyarak bu değişikliklere karşı olduklarını ifade eden Durakoğlu, "Biz bu ülkenin 80 barosu olarak çok zor bir araya gelebiliyoruz. Ama ilk kez böyle bir konumda bir araya gelebilmeyi başardık" diye konuştu. Türkiye’nin dört bir yanında baro başkanlarının Ankara’ya doğru yürüdüğünü kaydeden İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu, şöyle devam etti:

 

SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDİLİYOR

"Avukatlık yasa tasarısında yapılması düşünülen değişiklik, aslında sadece avukatları ya da baroları ilgilendiren bir değişiklik değildir. Birden fazla baronun getirilmesine ilişkin tasarım açık bir biçimde halkın hak arama özgürlüğüne getirilmiş bir sınırlamadır." Başkan Mehmet Durakoğlu, "Yolun bundan sonrasını tek başıma yürüyeceğim. Beni uğurlamaya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum" diyerek, kendisine eşlik edenlerden ayrıldı. Maske ve sosyal mesafeye dikkat ederek yürüyüşüne başlayan Durakoğlu’na güvenlik görevlileri eşlik etti. Bazı avukatlar ise araç ile Durakoğlu’nu takip etti. Yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün ardından 15 dakika mola veren Durakoğlu Pendik çıkışına kadar yürüdü. Ardından Durakoğlu yoluna araç ile devam etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.