Başkan Uysal’la ilgili Valilik’ten FETÖ açıklaması

GÜNDEM 12.10.2020 - 12:55, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Başkan Uysal’la ilgili Valilik’ten FETÖ açıklaması

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile bazı yönetici ve çalışanlarına yönelik FETÖ/PDY bağlantıları iddialarına ilişkin soruşturmaya İçişleri Bakanlığı’nca izin verilmediği ve adı geçen kişilerin ‘temize çıktığı’ yolundaki haberlere Antalya Valiliği’nden açıklama geldi.

haberimizvar.net-Valilik’ten yazılı olarak yapılan açıklamada, Basında, “İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu soruşturmasını tamamladı. FETÖ/PDY Terör Örgütü iddialarının yer aldığı soruşturmada, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı, yönetici ve çalışanları hakkında soruşturma izni verilmemesine karar verildi. Hepsi temize çıktı” şeklinde değerlendirmeler yapıldığına dikkat çekilerek, terör suçlarının soruşturulmasının İçişleri Bakanlığı’nın vereceği izne bağlı olduğu gibi kamuoyunu yanıltıcı haberler yapıldığını, bu yüzden açıklama yapmanın uygun görüldüğü belirtildi.   KARAR, GÖREV SUÇU YOK Antalya Valiliği imzasıyla yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca İçişleri Bakanlığına gönderilen 18/02/0019 tarihli ve 2016/70816 soruşturma numaralı yazıda; Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit UYSAL ile diğer görevliler hakkında, Başsavcılıklarınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma ve bu örgüte yardım etme suçundan soruşturma yapılmakta olduğu belirtilerek, iddiaların ayrıca görev suçu yönünden 4483 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilmesinin talep edildiği, Bakanlık Makamınca Mülkiye Müfettişi görevlendirildiği, yapılan ön inceleme sonucunda; iddialara ilişkin herhangi bir görev suçu tespit edilemediğinden ‘soruşturma izni verilmemesi’ kararı verilmiştir. Bu karar, iddiaların görevle ilişkisi yönünden verilmiş bir karardır.”   ÖN İNCELEMELER SÜRÜYOR “Kaldı ki, terör suçlarının soruşturulmasının herhangi bir makamın vereceği izne bağlı olmayıp, doğrudan Cumhuriyet Başsavcılıklarının yetkisinde olduğu; nitekim terör boyutuyla Savcılıkça soruşturma yapıldığı ilgi yazıdan da anlaşılmaktadır. Ayrıca, Mülkiye Müfettişine, bir şahsın ‘Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın FETÖ/PDY Terör Örgütüne destek verdiği ve anılan örgütle iltisaklı olduğu’na dair ifade vermesi üzerine, Müfettişçe konunun 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri kapsamında değerlendirilmek üzere Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği görülmektedir. Diğer taraftan; Muratpaşa Belediyesinde yapılan özel teftiş sonucunda; (12) iddia ile ilgili olarak tevdi raporu düzenlenerek, sorumlu personel hakkında soruşturma izni vermeye yetkili makam olan Muratpaşa Kaymakamlığına gönderildiği, Aralarında Muratpaşa Belediye Başkanının da bulunduğu kamu görevlileri hakkında ise (20) iddia ile ilgili olarak ön inceleme görevinin devam ettiği, Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile bazı yönetici ve çalışanlarına yönelik FETÖ/PDY bağlantıları iddialarına ilişkin soruşturmaya İçişleri Bakanlığı’nca izin verilmediği ve adı geçen kişilerin ‘temize çıktığı’ yolundaki haberlere Antalya Valiliği’nden açıklama geldi.

haberimizvar.net-Valilik’ten yazılı olarak yapılan açıklamada, Basında, “İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu soruşturmasını tamamladı. FETÖ/PDY Terör Örgütü iddialarının yer aldığı soruşturmada, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı, yönetici ve çalışanları hakkında soruşturma izni verilmemesine karar verildi. Hepsi temize çıktı” şeklinde değerlendirmeler yapıldığına dikkat çekilerek, terör suçlarının soruşturulmasının İçişleri Bakanlığı’nın vereceği izne bağlı olduğu gibi kamuoyunu yanıltıcı haberler yapıldığını, bu yüzden açıklama yapmanın uygun görüldüğü belirtildi.
 
KARAR, GÖREV SUÇU YOK
Antalya Valiliği imzasıyla yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca İçişleri Bakanlığına gönderilen 18/02/0019 tarihli ve 2016/70816 soruşturma numaralı yazıda; Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit UYSAL ile diğer görevliler hakkında, Başsavcılıklarınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma ve bu örgüte yardım etme suçundan soruşturma yapılmakta olduğu belirtilerek, iddiaların ayrıca görev suçu yönünden 4483 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilmesinin talep edildiği, Bakanlık Makamınca Mülkiye Müfettişi görevlendirildiği, yapılan ön inceleme sonucunda; iddialara ilişkin herhangi bir görev suçu tespit edilemediğinden ‘soruşturma izni verilmemesi’ kararı verilmiştir. Bu karar, iddiaların görevle ilişkisi yönünden verilmiş bir karardır.”
 
ÖN İNCELEMELER SÜRÜYOR
“Kaldı ki, terör suçlarının soruşturulmasının herhangi bir makamın vereceği izne bağlı olmayıp, doğrudan Cumhuriyet Başsavcılıklarının yetkisinde olduğu; nitekim terör boyutuyla Savcılıkça soruşturma yapıldığı ilgi yazıdan da anlaşılmaktadır. Ayrıca, Mülkiye Müfettişine, bir şahsın ‘Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın FETÖ/PDY Terör Örgütüne destek verdiği ve anılan örgütle iltisaklı olduğu’na dair ifade vermesi üzerine, Müfettişçe konunun 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri kapsamında değerlendirilmek üzere Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği görülmektedir. Diğer taraftan; Muratpaşa Belediyesinde yapılan özel teftiş sonucunda; (12) iddia ile ilgili olarak tevdi raporu düzenlenerek, sorumlu personel hakkında soruşturma izni vermeye yetkili makam olan Muratpaşa Kaymakamlığına gönderildiği, Aralarında Muratpaşa Belediye Başkanının da bulunduğu kamu görevlileri hakkında ise (20) iddia ile ilgili olarak ön inceleme görevinin devam ettiği, Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.