Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü sahibini buldu

GÜNDEM 23.11.2020 - 13:26, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü sahibini buldu

Eğitim-İş Sendikası tarafından bu yıl 12. verilen Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü’ne Mustafa Durna layık görüldü. Ödül töreni 24 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak

haberimizvar.net- Eğitim-İş Sendikası’nın düzenlediği Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü Töreni, 24 Kasım saat:12’de Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak. Önceki yıllarda Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü'ne Turgut Özakman, Müjdat Gezen, Yılmaz Özdil, Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Tansel Çölaşan,  Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Uğur Dündar ve Dr. Niyazi Altunya layık görülmüştü. BU YIL 12. KEZ VERİLECEK Eğitim-İş Sendikası’nın Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “Mustafa Durna’ya farklı anlayışları cumhuriyette, bayrakta ve Atatürk’te birleştirme çabalarımızı bilen, tanıyan, güvenen insanların samimiyetlerine, içtenliklerine her zaman inandığı için bu ödüle verdik” dedi. Mustafa Durna hakkında bilgi veren Acar,  Durna’nın Atatürkçü düşüncenin ve tam bağımsız Türkiye’nin egemen olması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Acar,  Eğitim-İş tarafından bu sene 12. S verilecek olan Başöğretmen Onur Ödülü'nün, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkması ve korunmasına yönelik yaptığı çalışmalar nedeniyle Mustafa Durna’ya verileceğini kaydetti. MUSTAFA DURNA KİMDİR? Mustafa Durna, 1953 yılında Manavgat-Beşkonak Değirmenözü köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra devlet parasız yatılı sınavını kazanarak, Aksu İlköğretim okuluna girdi.  1971 yılında öğretmen olarak göreve başladı.  28 yıllık öğretmenlik yaşamının 24 yılı Manavgat’ta ve Antalya’da eğitim yöneticiliği ile geçirdi. Bu arada Anadolu Üniversitesi Ön Lisans bölümünü bitirdi. 1999 yılında emekli oldu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesinde yönetim kurulu görevine başladı. 2001 yılından 2009 yılına kadar Atatürkçü Düşünce Derneği ( ADD )Antalya Şube Başkanlığı görevini yaptı. Bu dönem içerisinde genel başkan danışmanlığı görevini de yürüttü. 400’ü aşkın ADD Şubesinin en aktiflerinden biri olarak büyük bir sorumluluk ve özveri ile tüm duyarlı kurumlarla birlikte el ele vererek toplumsal aydınlanmaya ve bilinçlenmeye hizmet etmeye çalıştı.
Eğitim-İş Sendikası tarafından bu yıl 12. verilen Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü’ne Mustafa Durna layık görüldü. Ödül töreni 24 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak

haberimizvar.net- Eğitim-İş Sendikası’nın düzenlediği Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü Töreni, 24 Kasım saat:12’de Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak. Önceki yıllarda Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü'ne Turgut Özakman, Müjdat Gezen, Yılmaz Özdil, Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Tansel Çölaşan,  Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Uğur Dündar ve Dr. Niyazi Altunya layık görülmüştü.

BU YIL 12. KEZ VERİLECEK

Eğitim-İş Sendikası’nın Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “Mustafa Durna’ya farklı anlayışları cumhuriyette, bayrakta ve Atatürk’te birleştirme çabalarımızı bilen, tanıyan, güvenen insanların samimiyetlerine, içtenliklerine her zaman inandığı için bu ödüle verdik” dedi. Mustafa Durna hakkında bilgi veren Acar,  Durna’nın Atatürkçü düşüncenin ve tam bağımsız Türkiye’nin egemen olması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Acar,  Eğitim-İş tarafından bu sene 12. S verilecek olan Başöğretmen Onur Ödülü'nün, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkması ve korunmasına yönelik yaptığı çalışmalar nedeniyle Mustafa Durna’ya verileceğini kaydetti.

MUSTAFA DURNA KİMDİR?

Mustafa Durna, 1953 yılında Manavgat-Beşkonak Değirmenözü köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra devlet parasız yatılı sınavını kazanarak, Aksu İlköğretim okuluna girdi.  1971 yılında öğretmen olarak göreve başladı.  28 yıllık öğretmenlik yaşamının 24 yılı Manavgat’ta ve Antalya’da eğitim yöneticiliği ile geçirdi. Bu arada Anadolu Üniversitesi Ön Lisans bölümünü bitirdi. 1999 yılında emekli oldu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesinde yönetim kurulu görevine başladı. 2001 yılından 2009 yılına kadar Atatürkçü Düşünce Derneği ( ADD )Antalya Şube Başkanlığı görevini yaptı. Bu dönem içerisinde genel başkan danışmanlığı görevini de yürüttü. 400’ü aşkın ADD Şubesinin en aktiflerinden biri olarak büyük bir sorumluluk ve özveri ile tüm duyarlı kurumlarla birlikte el ele vererek toplumsal aydınlanmaya ve bilinçlenmeye hizmet etmeye çalıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.