BDDK'dan kredi çalışması: Öteleme geliyor

GÜNDEM 04.12.2020 - 18:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

BDDK'dan kredi çalışması: Öteleme geliyor

BDDK, bu yıl sonunda bitecek olan ve sorunlu kredilerin yasal takibe düşme süresini uzatan düzenlemeyi altı ay daha uzatmayı değerlendiriyor. Yakın izlemedeki krediler, eylül sonunda 360 milyar TL'ye ulaşmıştı.

haberimizvar.net-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bu yıl sonunda bitecek olan sorunlu kredilerin takibe atılma süresini uzatan düzenlemeyi altı ay daha uzatmak için görüşüyor. Konu hakkında bilgi sahibi iki bankacılık kaynağının Reuters’a verdiği bilgiye göre kararın bu ay içinde açıklanması bekleniyor. Sözcü, Merkez Bankası (TCMB) Finansal İstikrar raporuna dayanarak eylül sonu itibarıyla yakın izlemedeki (2. grup) kredi stokunun 360 milyar TL, takipteki kredilerin (tahsili gecikmiş alacaklar) 150 milyar TL olduğunu yazmıştı. MARTTA DA ÖTELENMİŞTİ BDDK, salgınının ardından işletmelerin yaşayacakları nakit akışı sorununun finansal bir probleme dönüşmemesi için Mart ayında aldığı kararla, 31 Aralık’a kadar 2. grup krediye (yakın izlemedeki krediler-sorunlu krediler) geçiş süresini 30 günden 90 güne, 3. grup krediye (takipteki krediler) geçiş süresi de 90 günden 180 güne çıkarmıştı. Konuya yakın bir bankacılık kaynağı son dönemde artan corona virüsü vakaları ve sonrasında restoran ve kafelerin kapanmasından sokağa çıkma yasağına kadar bir dizi önlemin ardından, BDDK’nın sorunlu kredilerdeki takibe dönüşüm süresinin bir miktar daha uzatmasının gündemde olduğunu belirtti. İlginizi çekebilir  
BDDK, bu yıl sonunda bitecek olan ve sorunlu kredilerin yasal takibe düşme süresini uzatan düzenlemeyi altı ay daha uzatmayı değerlendiriyor. Yakın izlemedeki krediler, eylül sonunda 360 milyar TL'ye ulaşmıştı.

haberimizvar.net-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bu yıl sonunda bitecek olan sorunlu kredilerin takibe atılma süresini uzatan düzenlemeyi altı ay daha uzatmak için görüşüyor.

Konu hakkında bilgi sahibi iki bankacılık kaynağının Reuters’a verdiği bilgiye göre kararın bu ay içinde açıklanması bekleniyor.

Sözcü, Merkez Bankası (TCMB) Finansal İstikrar raporuna dayanarak eylül sonu itibarıyla yakın izlemedeki (2. grup) kredi stokunun 360 milyar TL, takipteki kredilerin (tahsili gecikmiş alacaklar) 150 milyar TL olduğunu yazmıştı.

MARTTA DA ÖTELENMİŞTİ

BDDK, salgınının ardından işletmelerin yaşayacakları nakit akışı sorununun finansal bir probleme dönüşmemesi için Mart ayında aldığı kararla, 31 Aralık’a kadar 2. grup krediye (yakın izlemedeki krediler-sorunlu krediler) geçiş süresini 30 günden 90 güne, 3. grup krediye (takipteki krediler) geçiş süresi de 90 günden 180 güne çıkarmıştı.

Konuya yakın bir bankacılık kaynağı son dönemde artan corona virüsü vakaları ve sonrasında restoran ve kafelerin kapanmasından sokağa çıkma yasağına kadar bir dizi önlemin ardından, BDDK’nın sorunlu kredilerdeki takibe dönüşüm süresinin bir miktar daha uzatmasının gündemde olduğunu belirtti.

İlginizi çekebilir

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.