BİLSEM’de ikinci kamp dönemi

EĞİTİM 09.09.2019 - 13:24, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

BİLSEM’de ikinci kamp dönemi

Türkiye'nin biyolojik zenginliğine yönelik farkındalık oluşturmak, nesli tükenmekte olan türlerin doğada korunmasına yönelik gerçekleştirilen 'Biyolojik Değerlerimizi BİLSEM Ne Olur?' projesinin ikinci kampı, Antalya Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) başladı. Akdeniz Üniversitesi'ndeki alanında uzman öğretim görevlileri, öğrencilerle birlikte uygulamalı sunumlar yapılarak 'Antalya Biyoçeşitliliği' kitabı yayımlanacak

haberimizvar.net Antalya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi ve BİLSEM iş birliğiyle oluşturulan 'Biyolojik Değerlerimizi BİLSEM Ne Olur?' projesinin ikinci kampı başladı. Projeyi yürüten Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ramazan Süleyman Göktürk, Prof. Dr. Aziz Aslan, Doç. Dr. Hasan Akgül, Doç. Dr. Esme Hacıeminoğlu, Dr. Öğrt. Üyesi Mustafa Yavuz, Dr. Öğrt. Üyesi Orhan Ünal, Dr. Öğrt. Üyesi Ramazan Gök, BİLSEM Okul Müdürü Arif Aydeniz, okul proje koordinatörü biyoloji öğretmeni Hatice Üstüner ve okuldaki 10 öğretmen, öğrencileri projenin ilk gününde yalnız bırakmadı. 2019-2020 Eğitim Öğretim Döneminin ilk haftasında eğitim kampıyla, öğrencilere bir taraftan doğa bilinci aşılanırken diğer yandan uzmanlar eşliğinde, bilimsel çalışmalarla biyoçeşitlilik çalışmalarının içinde olmaları sağlanacak. Geçen yıl projenin ilk kamp döneminin sonunda "Beydağları Sahil Milli Parkının Florası, Faunası ve Likenleri" kitabı yayımlandı. Bu sene projenin ikinci kamp dönemi bittikten sonra ise 'Antalya Biyoçeşitliliği' kitabının yayımlanması planlanıyor. ÖĞRENCİLER SAHADA UYGULAMALI ÇALIŞMA YAPACAK Projenin ilk gününde Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Hasan Akgül, öğrencilerle bir araya gelerek mikoloji alanındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Projenin 2'nci ve 3'üncü günü öğrenciler doğada arazi çalışmalarında uygulamalı çalışma yapacak. 4'üncü gününde ise Akdeniz Üniversitesi'nde arazide toplanan herbarium laboratuvar çalışması yapacak. 5'inci gününde ise arazi çalışmasıyla projenin kamp dönemi sona erecek. Herbarium ve bitki tür teşhis çalışmaları devam ederek öğretim görevlileri tarafından kitap yayımlanacak.
Türkiye'nin biyolojik zenginliğine yönelik farkındalık oluşturmak, nesli tükenmekte olan türlerin doğada korunmasına yönelik gerçekleştirilen 'Biyolojik Değerlerimizi BİLSEM Ne Olur?' projesinin ikinci kampı, Antalya Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) başladı. Akdeniz Üniversitesi'ndeki alanında uzman öğretim görevlileri, öğrencilerle birlikte uygulamalı sunumlar yapılarak 'Antalya Biyoçeşitliliği' kitabı yayımlanacak

haberimizvar.net Antalya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi ve BİLSEM iş birliğiyle oluşturulan 'Biyolojik Değerlerimizi BİLSEM Ne Olur?' projesinin ikinci kampı başladı. Projeyi yürüten Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ramazan Süleyman Göktürk, Prof. Dr. Aziz Aslan, Doç. Dr. Hasan Akgül, Doç. Dr. Esme Hacıeminoğlu, Dr. Öğrt. Üyesi Mustafa Yavuz, Dr. Öğrt. Üyesi Orhan Ünal, Dr. Öğrt. Üyesi Ramazan Gök, BİLSEM Okul Müdürü Arif Aydeniz, okul proje koordinatörü biyoloji öğretmeni Hatice Üstüner ve okuldaki 10 öğretmen, öğrencileri projenin ilk gününde yalnız bırakmadı. 2019-2020 Eğitim Öğretim Döneminin ilk haftasında eğitim kampıyla, öğrencilere bir taraftan doğa bilinci aşılanırken diğer yandan uzmanlar eşliğinde, bilimsel çalışmalarla biyoçeşitlilik çalışmalarının içinde olmaları sağlanacak. Geçen yıl projenin ilk kamp döneminin sonunda "Beydağları Sahil Milli Parkının Florası, Faunası ve Likenleri" kitabı yayımlandı. Bu sene projenin ikinci kamp dönemi bittikten sonra ise 'Antalya Biyoçeşitliliği' kitabının yayımlanması planlanıyor.

ÖĞRENCİLER SAHADA UYGULAMALI ÇALIŞMA YAPACAK

Projenin ilk gününde Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Hasan Akgül, öğrencilerle bir araya gelerek mikoloji alanındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Projenin 2'nci ve 3'üncü günü öğrenciler doğada arazi çalışmalarında uygulamalı çalışma yapacak. 4'üncü gününde ise Akdeniz Üniversitesi'nde arazide toplanan herbarium laboratuvar çalışması yapacak. 5'inci gününde ise arazi çalışmasıyla projenin kamp dönemi sona erecek. Herbarium ve bitki tür teşhis çalışmaları devam ederek öğretim görevlileri tarafından kitap yayımlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.