Bizleri göz göre göre ölüme yolluyorlar

GÜNDEM 27.03.2020 - 18:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Bizleri göz göre göre ölüme yolluyorlar

Barış Yarkadaş, korona virüsten hayatını kaybettiği ileri sürülen Yapı Kredi Bankası Diyarbakır Şube Müdürü Mehmet Beşir Öncel’in ölmeden önce, “Herkese anlatın, bizleri göz göre göre ölüme yolluyorlar” dediğini aktardı.

haberimizvar.net-CHP 26. Dönem Milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş, korona virüsten hayatını kaybeden Yapı Kredi Bankası Diyarbakır şube müdürü Mehmet Beşir Öncel’in son sözlerini sosyal medya hesabından paylaştı. Diyarbakır’dan acı haberi duyuran Yarkadaş, şube müdürü Öncel’in, “Herkese anlatın bizleri göz göre göre ölüme yolluyorlar” dediğini aktardı.   ÇALIŞANLARA E-MAİLLE DUYURULDU   Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından şunları yazdı: “Diyarbakır’da bir bankanın şube müdürü 1980 doğumlu M.B.Ö, 15 Mart’ta kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Acı haber az önce bankanın CEO’su tarafından çalışanlara mail yoluyla bildirildi. Banka şubesi de karantina altına alındı. Çalışanlara da ‘Kimseye bilgi vermeyin’ denildi. Bilgi verenler hakkında işlem yapılacağı belirtildi. Konuyu bana aktaran çalışan ise, merhum müdürün ‘Herkese anlatın bizleri göz göre göre ölüme yolluyorlar’ dediğini ve bu yüzden vasiyetini yerine getirmek için konuştuğunu belirtti”.   EKONOMİK PAKET İŞ YÜKÜNÜ ARTIRDI   Diyarbakır’daki bankanın çalışanlarının ‘kimseye bilgi vermemeleri yönünde’ sözlü olarak uyarıldıkları aktaran Yarkadaş, “Öte yandan çok sayıda kamu ve özel banka çalışanı da yaşadıkları sıkıntıları telefon aracılığıyla bildiriyor. Banka emekçileri, her gün ortalama 60 kişi ile muhatap olduklarını belirterek, hafta sonu çalışmaya zorlandıklarını da söylüyor. Yeni Ekonomik Paket’in açıklanmasının ardından, bankaların iş yükünün daha da ağırlaştığını belirten emekçiler, ‘Alt yapısı hazır olmayan, banka çalışanlarının karşılaşacağı zorlukları düşünmeden hareket ediyor ve hiçbir işi yapılamaz hale getiriyorlar’ diyor. Banka emekçileri, en azından mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi ve vardiyaların artırılmasını istiyor. Bir kısmı ise bankaların da tamamen kapanması gerektiğini ifade ediyor. Ancak açgözlü sermaye buna yanaşmaz tabii” diye yazdı.  
Barış Yarkadaş, korona virüsten hayatını kaybettiği ileri sürülen Yapı Kredi Bankası Diyarbakır Şube Müdürü Mehmet Beşir Öncel’in ölmeden önce, “Herkese anlatın, bizleri göz göre göre ölüme yolluyorlar” dediğini aktardı.

haberimizvar.net-CHP 26. Dönem Milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş, korona virüsten hayatını kaybeden Yapı Kredi Bankası Diyarbakır şube müdürü Mehmet Beşir Öncel’in son sözlerini sosyal medya hesabından paylaştı. Diyarbakır’dan acı haberi duyuran Yarkadaş, şube müdürü Öncel’in, “Herkese anlatın bizleri göz göre göre ölüme yolluyorlar” dediğini aktardı.

 

ÇALIŞANLARA E-MAİLLE DUYURULDU

 

Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından şunları yazdı: “Diyarbakır’da bir bankanın şube müdürü 1980 doğumlu M.B.Ö, 15 Mart’ta kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Acı haber az önce bankanın CEO’su tarafından çalışanlara mail yoluyla bildirildi. Banka şubesi de karantina altına alındı. Çalışanlara da ‘Kimseye bilgi vermeyin’ denildi. Bilgi verenler hakkında işlem yapılacağı belirtildi. Konuyu bana aktaran çalışan ise, merhum müdürün ‘Herkese anlatın bizleri göz göre göre ölüme yolluyorlar’ dediğini ve bu yüzden vasiyetini yerine getirmek için konuştuğunu belirtti”.

 

EKONOMİK PAKET İŞ YÜKÜNÜ ARTIRDI

 

Diyarbakır’daki bankanın çalışanlarının ‘kimseye bilgi vermemeleri yönünde’ sözlü olarak uyarıldıkları aktaran Yarkadaş, “Öte yandan çok sayıda kamu ve özel banka çalışanı da yaşadıkları sıkıntıları telefon aracılığıyla bildiriyor. Banka emekçileri, her gün ortalama 60 kişi ile muhatap olduklarını belirterek, hafta sonu çalışmaya zorlandıklarını da söylüyor. Yeni Ekonomik Paket’in açıklanmasının ardından, bankaların iş yükünün daha da ağırlaştığını belirten emekçiler, ‘Alt yapısı hazır olmayan, banka çalışanlarının karşılaşacağı zorlukları düşünmeden hareket ediyor ve hiçbir işi yapılamaz hale getiriyorlar’ diyor. Banka emekçileri, en azından mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi ve vardiyaların artırılmasını istiyor. Bir kısmı ise bankaların da tamamen kapanması gerektiğini ifade ediyor. Ancak açgözlü sermaye buna yanaşmaz tabii” diye yazdı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.