CHP Çokal’ı istifaya çağırdı

SİYASET 11.03.2020 - 11:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

CHP Çokal’ı istifaya çağırdı

CHP İl Başkanı Nusret Bayar ve Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, bugün AKP’ye geçmesi beklenen Tuba Vural Çokal’ın vekillikten istifa etmesi gerektiğini söyledi.

haberimizvar.net-Kısa süre önce İYİ Parti Antalya Milletvekilliği’nden istifa eden Tuba Vural Çokal’ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun çağrısıyla AKP’ye geçeceği iddia edildi. Çokal’a bugün AKP Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rozet takılması bekleniyor. Çokal’ın bu kararına İYİ Partililer’in yanı sıra CHP’liler de tepki gösterdi. CHP İl Başkanı Nusret Bayar, “Vatandaş sana tek adam rejimine karşı diren, AKP iktidarına karşı demokrasiyi, çoğulculuğu, sarayın israf ekonomisine karşı halkın hakkını hukukunu savun diye oy verdi! Hangi hakla AKP'ye geçiyorsun, hangi hakla seçmenin iradesine ihanet edip düne kadar karşısında durduğun yapıya geçiyorsun! Hiç kimse milletin iradesini yok sayamaz! Milletvekilliği kimsenin tapulu malı değildir, halkın takdiridir. Seçmenin iradesine saygı duy ve milletvekilliğinden istifa et” dedi. TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALADI Chp Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan, daha sert ifadelerle Çokal’ı eleştirdi. Çokal’ın bu kararı gaflet, delalet, milletin iradesini gasp etmek anlamına geldiğini belirten Şahin, kararın Antalyalı seçmene ihanet olduğunu aktardı. Şahin, “İYİ Parti nezdinde Antalyalı hemşehrilerimiz AKP iktidarından, tek adam rejiminden kurtulmak için sana oy verdi! Kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran, Cumhuriyetin temel değerlerine alerjisi olan baskıcı, gerici iktidara karşı demokrasiyi, çoğulculuğu, Atatürkçülüğü savun diye sana oy verdi! Kadını yok sayan, rant uğruna bütün doğayı katletmekten çekinmeyen, farklılıklara düşman, hak ve özgürlükleri budayan, yandaşını ihya eden, yoksulu intihara sürükleyen bu vahşi düzene ve zihniyete karşı vatandaşın hakkını hukukunu savun diye sana oy verdi! Sen ise kalkıp, tükürdüğün her şeyi yalayıp yuttun” dedi. ÇOKAL’IN AKP’YE SÖZLERİNİ HATIRLATTI Hasan Şahin, Çokal’ın daha dört ay önce söylediği sözleri hatırlattı. Çokal’ın ““Ülkemizde AKP iktidarının, sadece ülkeyi zora sokan politikalarla değil, aynı zamanda laf oyunlarıyla siyaseti de nasıl seviyesiz, ahlaksız, kuralsız bir hale getirdiğini ne yazık ki bir kere daha gördük” sözlerini paylaşan Şahin, “Sana oy veren seçmene, seninle beraber gece gündüz demeden çalışan insanlara, iktidarın nimetlerinden faydalanmak için ihanet ettin! Hem de siyaseti ahlaksız bir hale getirdiğini söylediğin AKP için! Bu insanlar sana Saray rejiminin şakşakçılığını yap diye oy vermedi! Milletin iradesini gasp etmeye hakkın yok! Derhal milletvekilliğinden de istifa et!” dedi.  
CHP İl Başkanı Nusret Bayar ve Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, bugün AKP’ye geçmesi beklenen Tuba Vural Çokal’ın vekillikten istifa etmesi gerektiğini söyledi.

haberimizvar.net-Kısa süre önce İYİ Parti Antalya Milletvekilliği’nden istifa eden Tuba Vural Çokal’ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun çağrısıyla AKP’ye geçeceği iddia edildi. Çokal’a bugün AKP Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rozet takılması bekleniyor. Çokal’ın bu kararına İYİ Partililer’in yanı sıra CHP’liler de tepki gösterdi. CHP İl Başkanı Nusret Bayar, “Vatandaş sana tek adam rejimine karşı diren, AKP iktidarına karşı demokrasiyi, çoğulculuğu, sarayın israf ekonomisine karşı halkın hakkını hukukunu savun diye oy verdi! Hangi hakla AKP'ye geçiyorsun, hangi hakla seçmenin iradesine ihanet edip düne kadar karşısında durduğun yapıya geçiyorsun! Hiç kimse milletin iradesini yok sayamaz! Milletvekilliği kimsenin tapulu malı değildir, halkın takdiridir. Seçmenin iradesine saygı duy ve milletvekilliğinden istifa et” dedi.

TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALADI

Chp Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan, daha sert ifadelerle Çokal’ı eleştirdi. Çokal’ın bu kararı gaflet, delalet, milletin iradesini gasp etmek anlamına geldiğini belirten Şahin, kararın Antalyalı seçmene ihanet olduğunu aktardı. Şahin, “İYİ Parti nezdinde Antalyalı hemşehrilerimiz AKP iktidarından, tek adam rejiminden kurtulmak için sana oy verdi! Kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran, Cumhuriyetin temel değerlerine alerjisi olan baskıcı, gerici iktidara karşı demokrasiyi, çoğulculuğu, Atatürkçülüğü savun diye sana oy verdi! Kadını yok sayan, rant uğruna bütün doğayı katletmekten çekinmeyen, farklılıklara düşman, hak ve özgürlükleri budayan, yandaşını ihya eden, yoksulu intihara sürükleyen bu vahşi düzene ve zihniyete karşı vatandaşın hakkını hukukunu savun diye sana oy verdi! Sen ise kalkıp, tükürdüğün her şeyi yalayıp yuttun” dedi.

ÇOKAL’IN AKP’YE SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Hasan Şahin, Çokal’ın daha dört ay önce söylediği sözleri hatırlattı. Çokal’ın ““Ülkemizde AKP iktidarının, sadece ülkeyi zora sokan politikalarla değil, aynı zamanda laf oyunlarıyla siyaseti de nasıl seviyesiz, ahlaksız, kuralsız bir hale getirdiğini ne yazık ki bir kere daha gördük” sözlerini paylaşan Şahin, “Sana oy veren seçmene, seninle beraber gece gündüz demeden çalışan insanlara, iktidarın nimetlerinden faydalanmak için ihanet ettin! Hem de siyaseti ahlaksız bir hale getirdiğini söylediğin AKP için! Bu insanlar sana Saray rejiminin şakşakçılığını yap diye oy vermedi! Milletin iradesini gasp etmeye hakkın yok! Derhal milletvekilliğinden de istifa et!” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.