CHP'den çağrı: Aytaç Ünsal'ı yaşatalım

SİYASET 28.08.2020 - 13:55, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

CHP'den çağrı: Aytaç Ünsal'ı yaşatalım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, ölüm orucundaki avukat Aytaç Ünsal için iktidara seslendi.

haberimizvar.net- CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Ölüm orucunda ölen avukat Ebru Timtik’in ardından iktidara Aytaç Ünsal’ın yaşatılması için çağrıda bulundu. Gülizar Biçer Karaca, Twitter nesabından yaptığı açıklamada Siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun “adil yargılanma hakkı” talep eden bir yurttaşın, bu talebinin yok sayılması ve ölüme terk edilmesi kabul edilemez. Vicdanlarınıza sesleniyorum: Gelin, Aytaç’ı yaşatalım” dedi.  Adil aygılama talebiyle meslektaşı Aytaç Ünsal’la birlikte ölüm orucuna başlayan Ebru Timtik 238’inci gününde vefat etti. Ölüm orucu eyleminin 206’ncı gününde olan Aytaç Ünsal hastanede gözetim altında tutuluyor. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatların yargılandığı davada, “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla Ebru Timtik’e 13 yıl 6 ay, Aytaç Ünsal’a 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.    Siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun "adil yargılanma hakkı" talep eden bir yurttaşın, bu talebinin yok sayılması ve ölüme terk edilmesi kabul edilemez. Vicdanlarınıza sesleniyorum: Gelin, Aytaç'ı yaşatalım.#EbruTimtik#AytaçÜnsal — Gülizar Bicer Karaca (@GulizarBicer) August 28, 2020
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, ölüm orucundaki avukat Aytaç Ünsal için iktidara seslendi.

haberimizvar.net- CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Ölüm orucunda ölen avukat Ebru Timtik’in ardından iktidara Aytaç Ünsal’ın yaşatılması için çağrıda bulundu. Gülizar Biçer Karaca, Twitter nesabından yaptığı açıklamada Siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun “adil yargılanma hakkı” talep eden bir yurttaşın, bu talebinin yok sayılması ve ölüme terk edilmesi kabul edilemez. Vicdanlarınıza sesleniyorum: Gelin, Aytaç’ı yaşatalım” dedi.

 Adil aygılama talebiyle meslektaşı Aytaç Ünsal’la birlikte ölüm orucuna başlayan Ebru Timtik 238’inci gününde vefat etti. Ölüm orucu eyleminin 206’ncı gününde olan Aytaç Ünsal hastanede gözetim altında tutuluyor. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatların yargılandığı davada, “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla Ebru Timtik’e 13 yıl 6 ay, Aytaç Ünsal’a 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

 Siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun "adil yargılanma hakkı" talep eden bir yurttaşın, bu talebinin yok sayılması ve ölüme terk edilmesi kabul edilemez.
Vicdanlarınıza sesleniyorum: Gelin, Aytaç'ı yaşatalım.#EbruTimtik#AytaçÜnsal

— Gülizar Bicer Karaca (@GulizarBicer) August 28, 2020

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.