CHP Gençlik Kolları’nın kurultay takvimi belli oldu

SİYASET 02.01.2020 - 15:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP Gençlik Kolları’nın kurultay takvimi belli oldu

CHP Gençlik Kolları’nın 16. Olağan Kurultay süreci üye listelerinin ilçe yönetimlerine gönderilmesiyle başlayacak. İlçe kongreleri 27 Ocak-1 Mart, il kongreleri ise 7 Mart-5 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Büyük Kurultay tarihi ise daha sonra açıklanacak.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları’nın 16. Olağan Kurultay takvimi belli oldu. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz tarafından il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen yazıyla kurultay takvimi duyuruldu. Emre Yılmaz’ın 31 Aralık 2019 tarihinde gönderdiği yazıda, “CHP tüzüğünün 27. maddesi B fıkrası uyarınca; Gençlik Kolları Genel Başkanı’nın çağrısı üzerine ‘16. Olağan Gençlik Kolları Kongre Takvimi’nin başlatılmasına karar verilmiştir. Kongreler takviminin uygulanması ile ilgili detay bilgileri içeren genelge önümüzdeki günlerde bilahare ulaştırılacaktır” denildi. ÜYE LİSTELERİNE İTİRAZ SÜRECİ Yapılan açıklamaya göre CHP Gençlik Kolları kongre takvimi 31 Aralık 2019’da başladı. 6 Ocak 2020’de ise Gençlik Kolları Genel Sekreterliği tarafından muhtarlık esasına göre düzenlenmiş üye çizelgeleri il ve ilçe başkanlıklarına gönderilmeye başlanacak. Üye çizelgeleri 10 Ocak’ta ilçe başkanlıkları tarafından askıya çıkarılacak ve 5 günlük itiraz süresi 14 Ocak’ta sona erecek. Yapılan itirazlar gençlik kolları ilçe yönetimleri tarafından 16 Ocak’ta karara bağlanacak. Bu kararlara karşı 2 gün içinde itiraz edilebilecek. Yönetim kararına itirazların son günü olan 18 Ocak’ta gençlik kolları ilçe yönetimleri de değerlendirme ve görüşlerini il başkanlıklarına aktaracak. İLÇE VE İL KURULTAY TARİHLERİ Gençlik kolları il yönetimleri ilçe kararlarına yapılan itirazları 20 Ocak’ta görüşecek ve sonucu ilgili ilçe başkanlığına bildirecek. Bütün bu süreçlerin tamamlanmasının ardından ilçe kongreleri 27 Ocak’ta başlayacak, 1 Mart’ta sona erecek.  7 Mart’ta başlayacak gençlik kolları il kongreleri takvimi 5 Nisan’a kadar sürecek. İlçe ve il kongrelerinin tamamlanmasıyla birlikte Gençlik Kolları genel başkanlığı, 16. Olağan Kurultay’ın tarihini belirleyecek.
CHP Gençlik Kolları’nın 16. Olağan Kurultay süreci üye listelerinin ilçe yönetimlerine gönderilmesiyle başlayacak. İlçe kongreleri 27 Ocak-1 Mart, il kongreleri ise 7 Mart-5 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Büyük Kurultay tarihi ise daha sonra açıklanacak.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları’nın 16. Olağan Kurultay takvimi belli oldu. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz tarafından il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen yazıyla kurultay takvimi duyuruldu. Emre Yılmaz’ın 31 Aralık 2019 tarihinde gönderdiği yazıda, “CHP tüzüğünün 27. maddesi B fıkrası uyarınca; Gençlik Kolları Genel Başkanı’nın çağrısı üzerine ‘16. Olağan Gençlik Kolları Kongre Takvimi’nin başlatılmasına karar verilmiştir. Kongreler takviminin uygulanması ile ilgili detay bilgileri içeren genelge önümüzdeki günlerde bilahare ulaştırılacaktır” denildi.

ÜYE LİSTELERİNE İTİRAZ SÜRECİ

Yapılan açıklamaya göre CHP Gençlik Kolları kongre takvimi 31 Aralık 2019’da başladı. 6 Ocak 2020’de ise Gençlik Kolları Genel Sekreterliği tarafından muhtarlık esasına göre düzenlenmiş üye çizelgeleri il ve ilçe başkanlıklarına gönderilmeye başlanacak. Üye çizelgeleri 10 Ocak’ta ilçe başkanlıkları tarafından askıya çıkarılacak ve 5 günlük itiraz süresi 14 Ocak’ta sona erecek. Yapılan itirazlar gençlik kolları ilçe yönetimleri tarafından 16 Ocak’ta karara bağlanacak. Bu kararlara karşı 2 gün içinde itiraz edilebilecek. Yönetim kararına itirazların son günü olan 18 Ocak’ta gençlik kolları ilçe yönetimleri de değerlendirme ve görüşlerini il başkanlıklarına aktaracak.

İLÇE VE İL KURULTAY TARİHLERİ

Gençlik kolları il yönetimleri ilçe kararlarına yapılan itirazları 20 Ocak’ta görüşecek ve sonucu ilgili ilçe başkanlığına bildirecek. Bütün bu süreçlerin tamamlanmasının ardından ilçe kongreleri 27 Ocak’ta başlayacak, 1 Mart’ta sona erecek.  7 Mart’ta başlayacak gençlik kolları il kongreleri takvimi 5 Nisan’a kadar sürecek. İlçe ve il kongrelerinin tamamlanmasıyla birlikte Gençlik Kolları genel başkanlığı, 16. Olağan Kurultay’ın tarihini belirleyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.