CHP Güzeloba’da cinsiyet ve emek kotası

SİYASET 03.11.2019 - 20:46, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP Güzeloba’da cinsiyet ve emek kotası

CHP’nin Güzeloba mahalle temsilciliği “yüzde 50 cinsiyet ve emek temsiliyeti” kararı alarak ortak delege listesi hazırladı. Delege listesinde 10 yetişkin ve 2 genç (30 yaşının altında) kadın, 10 yetişkin ve 2 genç erkek yer aldı.

HABERİMİZ VAR – CHP’de 8 Kasım’da başlayacak mahalle delege seçimleri öncesi bir araya gelen Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Güzeloba mahalle temsilciliği üyeleri, delege listesinde “yüzde 50 cinsiyet ve emek temsiliyeti” kararı aldı. CHP’nin Güzeloba mahalle temsilcilerinin çağrısı ve ilçe yöneticisi Aydın Senekçi’nin katılımıyla yapılan toplantıda, çalışma gruplarında sözcülük yapan üyelerin de görüşü alınarak ortak bir liste hazırlandı.    DELEGELİK İÇİN KRİTERLER   Ortak liste hazırlanırken dikkat edilen kriterler de şu şekilde açıklandı: “Mahalle temsilciliğinin kuruluşunda yer alan, 2014 yılından itibaren mahalle temsilcisi olarak görev yapan, uzun süredir CHP üyesi olan, seçimlerden önce tanıtım ve seçimler sırasında seçim çalışmalarına aktif olarak katılan, mahalle temsilciliğinin yaşaması için her ay maddi destek sağlayan üyelerimizin delege olarak mahalle üyeleri olan bizleri temsil etmesini amaçladık. Bu listenin olabildiği kadar geniş bir yelpazede üyelerimizi temsil etmesine dikkat ettik. Delege listesinde 10 yetişkin ve 2 genç (30 yaşının altında) kadının, 10 yetişkin ve 2 genç erkeğin yer almasına özen gösterdik”.   HASAN KAÇMAZ’A TEŞEKKÜR   Toplantıya katılan CHP Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Canan Keleş, “Sağ olsunlar beni de mahalle delegeliğine uygun görmüşler. Ancak mahallenin tek meclis üyesi olmama rağmen, listeden çekildiğimi, zaten hemen her koşulda onlar için çalıştığımı ifade ederek benim yerime, yine kadın, yine baştan bu yana emeği geçen başka bir isim önerdim. Örgütten gelen, örgütün yüksek güvenle seçtiği meclis üyesi olarak doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum. Cinsiyet kotasını yüzde 50 uygulayan, kriterlere uymasa da tüzük gereği gençlerimize yer veren, her tür ayrıma son veren bu kucaklaşma listesini hazırlayan başta Hasan Kaçmaz olmak üzere mahalle yönetimimizi ve üyelerimizi, mahalle yönetimini tümüyle özgür bırakan ve kararlarına saygı duyan İlçe Başkanımız Hasan Şahin’i kutluyorum” dedi. (Haber Merkezi)
CHP’nin Güzeloba mahalle temsilciliği “yüzde 50 cinsiyet ve emek temsiliyeti” kararı alarak ortak delege listesi hazırladı. Delege listesinde 10 yetişkin ve 2 genç (30 yaşının altında) kadın, 10 yetişkin ve 2 genç erkek yer aldı.

HABERİMİZ VAR – CHP’de 8 Kasım’da başlayacak mahalle delege seçimleri öncesi bir araya gelen Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Güzeloba mahalle temsilciliği üyeleri, delege listesinde “yüzde 50 cinsiyet ve emek temsiliyeti” kararı aldı. CHP’nin Güzeloba mahalle temsilcilerinin çağrısı ve ilçe yöneticisi Aydın Senekçi’nin katılımıyla yapılan toplantıda, çalışma gruplarında sözcülük yapan üyelerin de görüşü alınarak ortak bir liste hazırlandı. 

 

DELEGELİK İÇİN KRİTERLER

 

Ortak liste hazırlanırken dikkat edilen kriterler de şu şekilde açıklandı: “Mahalle temsilciliğinin kuruluşunda yer alan, 2014 yılından itibaren mahalle temsilcisi olarak görev yapan, uzun süredir CHP üyesi olan, seçimlerden önce tanıtım ve seçimler sırasında seçim çalışmalarına aktif olarak katılan, mahalle temsilciliğinin yaşaması için her ay maddi destek sağlayan üyelerimizin delege olarak mahalle üyeleri olan bizleri temsil etmesini amaçladık. Bu listenin olabildiği kadar geniş bir yelpazede üyelerimizi temsil etmesine dikkat ettik. Delege listesinde 10 yetişkin ve 2 genç (30 yaşının altında) kadının, 10 yetişkin ve 2 genç erkeğin yer almasına özen gösterdik”.

 

HASAN KAÇMAZ’A TEŞEKKÜR

 

Toplantıya katılan CHP Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Canan Keleş, “Sağ olsunlar beni de mahalle delegeliğine uygun görmüşler. Ancak mahallenin tek meclis üyesi olmama rağmen, listeden çekildiğimi, zaten hemen her koşulda onlar için çalıştığımı ifade ederek benim yerime, yine kadın, yine baştan bu yana emeği geçen başka bir isim önerdim. Örgütten gelen, örgütün yüksek güvenle seçtiği meclis üyesi olarak doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum. Cinsiyet kotasını yüzde 50 uygulayan, kriterlere uymasa da tüzük gereği gençlerimize yer veren, her tür ayrıma son veren bu kucaklaşma listesini hazırlayan başta Hasan Kaçmaz olmak üzere mahalle yönetimimizi ve üyelerimizi, mahalle yönetimini tümüyle özgür bırakan ve kararlarına saygı duyan İlçe Başkanımız Hasan Şahin’i kutluyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.