CHP'li gençlik kolları başkanının iddiaları doğrulandı

GÜNDEM 21.05.2020 - 13:58, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

CHP'li gençlik kolları başkanının iddiaları doğrulandı

CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım ve ailesinin Yüreğir Kaymakamlığı önünde VEFA Sosyal Destek Grubu üyeleri arasındaki tartışmanın görüntüleri ortaya çıktı. Anka Haber Ajansı’nın paylaştığı görüntülerde Yüreğir Kaymakamı’nın korumasının tartışma sırasında çektiği silahın namlusuna mermi doldurduğu duyuluyor.

haberimizvar.net-CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasıyla sonuçlanan olayın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Yıldırım’ın annesi “Sen halka silah mı çekiyorsun?” diye bağırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘PKK’ benzetmesi sonrasında tutuklanan CHP Adana Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın ve ailesinin Yüreğir Kaymakamlığı VEFA Sosyal Destek Grubu ekipleriyle yaşadığı tartışmanın görüntüsü ortaya çıktı. Cep telefonuyla çekilen görüntülerde Yüreğir Kaymakamının korumasıyla aile tartışıyor. Tartışma sırasında silah çekme ve mermiyi namluya sesi duyuluyor. Duruma tepki gösteren Yıldırım’ın annesi “Sen halka silah mı çekiyorsun?” diye bağırıyor. Adana’da CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Eren Yıldırım, 14 Mayıs günü iftar saatinden sonra Yüreğir Kaymakamlığı’na bağlı VEFA Sosyal Destek Ekipleri ile tartışmıştı. Yıldırım ve ailesinin ifadesi alınmış, Yıldırım adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Ancak AKP’li isimler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘PKK’ benzetmesinin ardından 16 Mayıs günü tutuklanmıştı.    Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesi çıkarılan Yıldırım, savunmasında olay sırasında kendisinin darp edildiğini ve tartıştığı kişinin kaymakam olduğunu bilmediğini söyleyerek, "Darp öncesinde silahını çekti, mermiyi silahının ağzına verdi. Silahı kardeşimin karnına doğrulttu. Daha sonra ben ne yapıyorsun diye sorduğumda silahı havaya kaldırdı. Ben kaymakamım dedi. O olay yaşandıktan sonra ben kendim 155'i aradım. Polisler geldi" dedi. Mahkeme "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan Yıldırım hakkında tutuklama kararı verirken, Yıldırım'ın "Aramızda itiş kakış oldu" ifadesini ise 'tevili ikrar' ( kabullenmek) olarak değerlendirdi. Mahkeme kararında "Şüphelinin Yüreğir Kaymakamı ve Kaymakam korumasının üzerine yürüdüğüne dair tanık beyanı dikkate alındığında şüpheli hakkında kuvvetli suç şüphesini varlığını gösteren somut delillerin bulunması…" ifadelerine yer verdi ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağına hükmetti. KARDEŞİMİN KARNINA SİLAH DAYADI Eren Yıldırım, adliyeye gitmeden önce yaptığı açıklamada ise  valilik açıklamasında belirtilen saldırının aktarıldığı gibi değil, tam tersi şeklinde olduğunu iddia etmişti. Kendisinin de Vefa Grubu çalışanı olduğunu söyleyen Yıldırım, “Kalabalık içindeki sivil giyinimli bir şahsa bu sebzelerin ne için kullanılacağını sordum. Bu yardımların nereye yapılacağını merak ettim. Bunun akabinde soru sorduğum şahıs birden hiddetlenerek beni ve ailemi olay yerinden uzaklaştırmaya kalktı. Gençlik Kolları Başkanı olduğumu söyledikten sonra bize silah doğrultup ağzına mermi verdi. Silahı 17 yaşındaki erkek kardeşimin karnına dayadı. Bize saldırmaya başladılar. Saldırıya uğradığımız için polis ihbar hattını aradım. Ancak olay yerine intikal eden polisler sanki tam tersi olmuşcasına davrandı,” diye konuşmuştu  
CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım ve ailesinin Yüreğir Kaymakamlığı önünde VEFA Sosyal Destek Grubu üyeleri arasındaki tartışmanın görüntüleri ortaya çıktı. Anka Haber Ajansı’nın paylaştığı görüntülerde Yüreğir Kaymakamı’nın korumasının tartışma sırasında çektiği silahın namlusuna mermi doldurduğu duyuluyor.

haberimizvar.net-CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasıyla sonuçlanan olayın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Yıldırım’ın annesi “Sen halka silah mı çekiyorsun?” diye bağırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘PKK’ benzetmesi sonrasında tutuklanan CHP Adana Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın ve ailesinin Yüreğir Kaymakamlığı VEFA Sosyal Destek Grubu ekipleriyle yaşadığı tartışmanın görüntüsü ortaya çıktı.

Cep telefonuyla çekilen görüntülerde Yüreğir Kaymakamının korumasıyla aile tartışıyor. Tartışma sırasında silah çekme ve mermiyi namluya sesi duyuluyor. Duruma tepki gösteren Yıldırım’ın annesi “Sen halka silah mı çekiyorsun?” diye bağırıyor.

Adana’da CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Eren Yıldırım, 14 Mayıs günü iftar saatinden sonra Yüreğir Kaymakamlığı’na bağlı VEFA Sosyal Destek Ekipleri ile tartışmıştı. Yıldırım ve ailesinin ifadesi alınmış, Yıldırım adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Ancak AKP’li isimler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘PKK’ benzetmesinin ardından 16 Mayıs günü tutuklanmıştı. 

 

Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesi çıkarılan Yıldırım, savunmasında olay sırasında kendisinin darp edildiğini ve tartıştığı kişinin kaymakam olduğunu bilmediğini söyleyerek, "Darp öncesinde silahını çekti, mermiyi silahının ağzına verdi. Silahı kardeşimin karnına doğrulttu. Daha sonra ben ne yapıyorsun diye sorduğumda silahı havaya kaldırdı. Ben kaymakamım dedi. O olay yaşandıktan sonra ben kendim 155'i aradım. Polisler geldi" dedi.

Mahkeme "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan Yıldırım hakkında tutuklama kararı verirken, Yıldırım'ın "Aramızda itiş kakış oldu" ifadesini ise 'tevili ikrar' ( kabullenmek) olarak değerlendirdi.

Mahkeme kararında "Şüphelinin Yüreğir Kaymakamı ve Kaymakam korumasının üzerine yürüdüğüne dair tanık beyanı dikkate alındığında şüpheli hakkında kuvvetli suç şüphesini varlığını gösteren somut delillerin bulunması…" ifadelerine yer verdi ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağına hükmetti.

KARDEŞİMİN KARNINA SİLAH DAYADI

Eren Yıldırım, adliyeye gitmeden önce yaptığı açıklamada ise  valilik açıklamasında belirtilen saldırının aktarıldığı gibi değil, tam tersi şeklinde olduğunu iddia etmişti. Kendisinin de Vefa Grubu çalışanı olduğunu söyleyen Yıldırım, “Kalabalık içindeki sivil giyinimli bir şahsa bu sebzelerin ne için kullanılacağını sordum. Bu yardımların nereye yapılacağını merak ettim. Bunun akabinde soru sorduğum şahıs birden hiddetlenerek beni ve ailemi olay yerinden uzaklaştırmaya kalktı. Gençlik Kolları Başkanı olduğumu söyledikten sonra bize silah doğrultup ağzına mermi verdi. Silahı 17 yaşındaki erkek kardeşimin karnına dayadı. Bize saldırmaya başladılar. Saldırıya uğradığımız için polis ihbar hattını aradım. Ancak olay yerine intikal eden polisler sanki tam tersi olmuşcasına davrandı,” diye konuşmuştu

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.