CHP ve İYİ Parti’ye Libya brifingi

SİYASET 30.12.2019 - 17:04, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP ve İYİ Parti’ye Libya brifingi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP ve İYİ Parti’yi ziyaret ederek, Libya tezkeresini anlattı. CHP’den ‘tezkereye destek yok’ açıklaması geldi. Çavuşoğlu, İYİ Parti’nin ise henüz karar vermediğini söyledi. Tezkere de bugün Meclis’e sunulacak.

haberimizvar.net Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile General Hafter arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle sürüyor. UMH, geçen günlerde Türkiye’den asker talebinde bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Libya’ya asker gönderilebileceğini söylerken, bir de tezkere hazırlandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret ederek, tezkere hakkında bilgilendirme yaptı.   TEZKERE HAKKINDA BİLGİ VERDİ   Çavuşoğlu’nun ilk durağı CHP Genel Merkezi oldu. Çavuşoğlu, yaklaşık 1 saatlik görüşmede Kılıçdaroğlu’na neden UMH’ın desteklendiğini anlatarak, tezkerenin içeriği hakkında bilgi verdi. Görüşmenin ardından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz “Türkiye’de Libya’da çatışmalara taraf olmamalı, sorunun çözümü için diplomatik çaba gösterilmeli. TBMM’ye gelecek tezkereye olumsuz bakıyoruz” dedi.   ‘BUGÜN MECLİS’E SUNULACAK’   Çavuşoğlu ise toplantı sonrası, “Libya konusunda genel bir değerlendirmede bulunduk. Sayın Genel Başkan ve çalışma arkadaşlarının sorularını yanıtladık. Tezkere konusunda karar CHP’nindir. Tehditler konusunda niye bu tezkereye ihtiyaç duyduğumuzu anlattık” açıklaması yaptı. Çavuşoğlu daha sonra İYİ Parti’ye giderek Akşener’le görüştü. İYİ Parti’nin tezkere hakkında henüz karar vermediğini belirten Çavuşoğlu “Tezkere bugün Meclis’e sunulacak” dedi.   
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP ve İYİ Parti’yi ziyaret ederek, Libya tezkeresini anlattı. CHP’den ‘tezkereye destek yok’ açıklaması geldi. Çavuşoğlu, İYİ Parti’nin ise henüz karar vermediğini söyledi. Tezkere de bugün Meclis’e sunulacak.

haberimizvar.net Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile General Hafter arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle sürüyor. UMH, geçen günlerde Türkiye’den asker talebinde bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Libya’ya asker gönderilebileceğini söylerken, bir de tezkere hazırlandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret ederek, tezkere hakkında bilgilendirme yaptı.

 

TEZKERE HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Çavuşoğlu’nun ilk durağı CHP Genel Merkezi oldu. Çavuşoğlu, yaklaşık 1 saatlik görüşmede Kılıçdaroğlu’na neden UMH’ın desteklendiğini anlatarak, tezkerenin içeriği hakkında bilgi verdi. Görüşmenin ardından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz “Türkiye’de Libya’da çatışmalara taraf olmamalı, sorunun çözümü için diplomatik çaba gösterilmeli. TBMM’ye gelecek tezkereye olumsuz bakıyoruz” dedi.

 

‘BUGÜN MECLİS’E SUNULACAK’

 

Çavuşoğlu ise toplantı sonrası, “Libya konusunda genel bir değerlendirmede bulunduk. Sayın Genel Başkan ve çalışma arkadaşlarının sorularını yanıtladık. Tezkere konusunda karar CHP’nindir. Tehditler konusunda niye bu tezkereye ihtiyaç duyduğumuzu anlattık” açıklaması yaptı. Çavuşoğlu daha sonra İYİ Parti’ye giderek Akşener’le görüştü. İYİ Parti’nin tezkere hakkında henüz karar vermediğini belirten Çavuşoğlu “Tezkere bugün Meclis’e sunulacak” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.