'Cimri' tiyatroseverle buluştu

KÜLTÜR 16.09.2020 - 15:51, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

'Cimri' tiyatroseverle buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Pandemi Günlerinde Tiyatro Buluşmaları' projesi kapsamında Semaver Kumpanya tarafından sahnelenen Cimri, büyük beğeni topladı. Açık Hava Sahnesi'ndeki gösterimde, Cimri karakteri Harpagon'a Serkan Keskin hayat verdi. Sağlık çalışanları ve dezenfeksiyon işçileri oyunu Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak izledi.

haberimizvar.net- Büyükşehir Belediyesi, pandemi günlerinde sanatsal faaliyetlerden uzak kalan Antalyalılara 'Pandemi Günlerinde Tiyatro Buluşmaları' projesi ile sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak tiyatro izleme keyfi yaşatıyor. Covid-19 salgınından olumsuz etkilenen kültür sanat sektörüne destek olmak hem de canları pahasına görev yapan sağlık çalışanlarına moral vermek amacıyla hayata geçirilen proje Antalyalılar tarafından büyük bir beğeni ile takip ediliyor. Proje kapsamında, Dünya tarihinin en çok bilinen ve en çok oynanan oyunlarından biri olan 'Cimri' bambaşka bir varyasyonla Semaver Kumpanya tarafından sahnelendi. Oyunda, Cimri karakteri Harpagon'a Serkan Keskin hayat verdi.  SAĞLIK ÇALIŞANLARI DAVETLİ OLARAK İZLEDİ  Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşen gösterime çok sayıda tiyatrosever katıldı. Fransız edebiyatının önemli temsilcilerinden Moliere'in 1600'lü yıllar burjuva yaşamını ve karikatürize ettiği insan tiplemeleri üzerinden toplumundaki yozlaşmaları hicvettiği eserde Cimri karakterine hayat veren Serkan Keskin'in performansı ile büyük beğeni topladı. Pandemi sürecinde toplum sağlığı için fedakarca görev yapan sağlık çalışanları ve dezenfeksiyon işlemlerinde çalışan işçiler de Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak oyunu izledi. Büyükşehir Belediyesi, 23 Eylül'e kadar sürecek 'Pandemi Günlerinde Tiyatro Buluşmaları' projesi kapsamından sağlık çalışanları ve dezenfeksiyon işçilerine hediye etmek üzere 300 tane koltuğu satın aldı.  PANDEMİ GÜNLERİNDE TİYATRO BULUŞMALARI  'Pandemi Günlerinde Tiyatro Buluşmaları' 16 Eylül'de Biraderler Yapım'ın 'Biraderler Cabaret', 21 Eylül'de Levent Üzümcü'nün 'Anlatılan Senin Hikayendir', 22 Eylül'de Ankara Birlik Tiyatrosu'nun 'Mahzuni Şerif' ve 23 Eylül'de Duru Tiyatrosu'nun 'İki Bekar' isimli tiyatro oyunları ile devam edecek. 
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Pandemi Günlerinde Tiyatro Buluşmaları' projesi kapsamında Semaver Kumpanya tarafından sahnelenen Cimri, büyük beğeni topladı. Açık Hava Sahnesi'ndeki gösterimde, Cimri karakteri Harpagon'a Serkan Keskin hayat verdi. Sağlık çalışanları ve dezenfeksiyon işçileri oyunu Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak izledi.

haberimizvar.net- Büyükşehir Belediyesi, pandemi günlerinde sanatsal faaliyetlerden uzak kalan Antalyalılara 'Pandemi Günlerinde Tiyatro Buluşmaları' projesi ile sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak tiyatro izleme keyfi yaşatıyor. Covid-19 salgınından olumsuz etkilenen kültür sanat sektörüne destek olmak hem de canları pahasına görev yapan sağlık çalışanlarına moral vermek amacıyla hayata geçirilen proje Antalyalılar tarafından büyük bir beğeni ile takip ediliyor. Proje kapsamında, Dünya tarihinin en çok bilinen ve en çok oynanan oyunlarından biri olan 'Cimri' bambaşka bir varyasyonla Semaver Kumpanya tarafından sahnelendi. Oyunda, Cimri karakteri Harpagon'a Serkan Keskin hayat verdi.

 SAĞLIK ÇALIŞANLARI DAVETLİ OLARAK İZLEDİ

 Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşen gösterime çok sayıda tiyatrosever katıldı. Fransız edebiyatının önemli temsilcilerinden Moliere'in 1600'lü yıllar burjuva yaşamını ve karikatürize ettiği insan tiplemeleri üzerinden toplumundaki yozlaşmaları hicvettiği eserde Cimri karakterine hayat veren Serkan Keskin'in performansı ile büyük beğeni topladı. Pandemi sürecinde toplum sağlığı için fedakarca görev yapan sağlık çalışanları ve dezenfeksiyon işlemlerinde çalışan işçiler de Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak oyunu izledi. Büyükşehir Belediyesi, 23 Eylül'e kadar sürecek 'Pandemi Günlerinde Tiyatro Buluşmaları' projesi kapsamından sağlık çalışanları ve dezenfeksiyon işçilerine hediye etmek üzere 300 tane koltuğu satın aldı.

 PANDEMİ GÜNLERİNDE TİYATRO BULUŞMALARI

 'Pandemi Günlerinde Tiyatro Buluşmaları' 16 Eylül'de Biraderler Yapım'ın 'Biraderler Cabaret', 21 Eylül'de Levent Üzümcü'nün 'Anlatılan Senin Hikayendir', 22 Eylül'de Ankara Birlik Tiyatrosu'nun 'Mahzuni Şerif' ve 23 Eylül'de Duru Tiyatrosu'nun 'İki Bekar' isimli tiyatro oyunları ile devam edecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.