Cumartesi Anneleri’ne polis engeli: Gözaltılar var

GÜNDEM 25.07.2020 - 14:04, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Cumartesi Anneleri’ne polis engeli: Gözaltılar var

800. haftada yasaklı Galatasaray Meydanı'na çiçek bırakmak isteyen Cumartesi Anneleri'ne polis müdahale etti. Maside Ocak, Hasan Karakoç ve Yaşar Aktaş gözaltına alındı.

haberimizvar.net- Galatasaray Meydanı'na karanfil bırakmak isteyen Cumartesi Anneleri'ne polis saldırdı. Hanife Yıldız'ı darp eden polis, aralarında Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak'ın ve Yaşar Aktaş gözaltına aldı. Gazetecilerin görüntü alması engellendi. Gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ın ağabeyleri Hüseyin Ocak, Ali Ocak ve İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, kısa bir açıklama yaptı.   Ocak ailesi, gözaltında kayıplara karşı mücadelede simgeleşen Galatasaray Meydanı'nda 800. hafta eylemini yapmak için İçişleri Bakanlığı ve Meclis Başkanlığı'yla görüşme yaptıklarını söyledi. Yapılan görüşmede, ailelerin alana girmesine ve çiçek bırakmasına izin verileceğinin kendilerine iletildiğini söyleyen Yoleri de buna rağmen polislerin çiçek bırakmaya izin vermediğini kaydetti.   Maside Ocak gözaltına alındığını Twitter üzerinden paylaştı.    CUMARTESİ ANNELERİNİN AÇIKLAMASINI BULDAN VE SANCAR OKUDU Ailelerin alana girmesine izin verilmemesi üzerine HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile gözaltında kaybedilen Rıdvan Karakoç'un kardeşi Hasan Karakoç da Galatasaray Meydanı'ndaki barikatın önüne geldi. Buldan ve Sancar, saldırı nedeniyle okunamayan basın açıklamasını okudu. Açıklama sonrasında polis bariyerlerinin önünden alana karanfil attılar. KARAKOÇ: HESAP SORMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ Hasan Karakoç engellemeyi protesto etti. Karakoç, "Galatasaray Meydanı'ndan da kayıplarımızı aramaktan da faillerden hesap sormaktan da asla vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir güç bizi mücadelemizden vazgeçiremeyecek" sözleriyle tepki gösterdi. Hasan Karakoç, konuşmasına devam ederken, polis bir kez daha müdahale etti. Hasan Karakoç gözaltına alındı. Meydan polis ablukasında tutulmaya devam ediyor.
800. haftada yasaklı Galatasaray Meydanı'na çiçek bırakmak isteyen Cumartesi Anneleri'ne polis müdahale etti. Maside Ocak, Hasan Karakoç ve Yaşar Aktaş gözaltına alındı.

haberimizvar.net- Galatasaray Meydanı'na karanfil bırakmak isteyen Cumartesi Anneleri'ne polis saldırdı. Hanife Yıldız'ı darp eden polis, aralarında Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak'ın ve Yaşar Aktaş gözaltına aldı. Gazetecilerin görüntü alması engellendi.

Gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ın ağabeyleri Hüseyin Ocak, Ali Ocak ve İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, kısa bir açıklama yaptı.

Ocak ailesi, gözaltında kayıplara karşı mücadelede simgeleşen Galatasaray Meydanı'nda 800. hafta eylemini yapmak için İçişleri Bakanlığı ve Meclis Başkanlığı'yla görüşme yaptıklarını söyledi. Yapılan görüşmede, ailelerin alana girmesine ve çiçek bırakmasına izin verileceğinin kendilerine iletildiğini söyleyen Yoleri de buna rağmen polislerin çiçek bırakmaya izin vermediğini kaydetti.

Maside Ocak gözaltına alındığını Twitter üzerinden paylaştı.

 CUMARTESİ ANNELERİNİN AÇIKLAMASINI BULDAN VE SANCAR OKUDU

Ailelerin alana girmesine izin verilmemesi üzerine HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile gözaltında kaybedilen Rıdvan Karakoç'un kardeşi Hasan Karakoç da Galatasaray Meydanı'ndaki barikatın önüne geldi. Buldan ve Sancar, saldırı nedeniyle okunamayan basın açıklamasını okudu. Açıklama sonrasında polis bariyerlerinin önünden alana karanfil attılar.

KARAKOÇ: HESAP SORMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Hasan Karakoç engellemeyi protesto etti. Karakoç, "Galatasaray Meydanı'ndan da kayıplarımızı aramaktan da faillerden hesap sormaktan da asla vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir güç bizi mücadelemizden vazgeçiremeyecek" sözleriyle tepki gösterdi.

Hasan Karakoç, konuşmasına devam ederken, polis bir kez daha müdahale etti. Hasan Karakoç gözaltına alındı.

Meydan polis ablukasında tutulmaya devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.