Dağ keçilerinin öldürülmesine hayır

YAŞAM 10.07.2020 - 15:46, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Dağ keçilerinin öldürülmesine hayır

Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü'nün, Tunceli’de kutsiyet atfedilen ve “Hızır’ın davarı” olarak kabul edilen dağkeçilerini avlatmak için ihale açtığı ihaleye karşı, iptal talebinde bulunuldu.

haberimizvar.net-Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü, Tunceli’nin Aliboğazı ve Salördek bölgesinde 5, Darıkent ve Gökçek bölgesinde 5, Büyükyurt ve Çıralı bölgesinde 5 ve Derindere ile Kocatepe bölgesinde 2 olmak üzere toplamda 17 dağ keçisinin avlatılmasının planlandığı ihalenin 13 Temmuz günü yapılacak. Daha önce kentte avcılığın yasaklanması için imza kampanyası düzenlemiş, 2019 yılında da dağ keçilerinin gerek yasal gerekse yasadışı avlanmasına artan tepkiler üzerine dönemin Valisi Tuncay Sonel imzasıyla ildeki tüm avcılık faaliyetlerini yasaklayan bir karar alınmıştı. İPTAL TALEBİNDE BULUNULDU  Doğanın olmazsa olması dağ keçilerinin hayatta kalmalarını sağlamak adına, ihalenin iptal edilmesi için çağrıda bulunuldu. Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan dağ keçilerinin yaşamlarını sürdürmesi için bütün hayvanseverlerin destek vermesi gerektiği aktarıldı.     Dağ keçilerine, 7 bin liradan 13 bin liraya kadar fiyat biçildiği biliniyor.  SOSYAL MEDYADA ETİKET AÇILDI Diğer yandan dağ keçilerinin avlanmasının yanlış olduğunu belirten vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından ‘Dağkeçilerinedokunma’ etiketi ile yüzlerce gönderi paylaştı.   
Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü'nün, Tunceli’de kutsiyet atfedilen ve “Hızır’ın davarı” olarak kabul edilen dağkeçilerini avlatmak için ihale açtığı ihaleye karşı, iptal talebinde bulunuldu.

haberimizvar.net-Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü, Tunceli’nin Aliboğazı ve Salördek bölgesinde 5, Darıkent ve Gökçek bölgesinde 5, Büyükyurt ve Çıralı bölgesinde 5 ve Derindere ile Kocatepe bölgesinde 2 olmak üzere toplamda 17 dağ keçisinin avlatılmasının planlandığı ihalenin 13 Temmuz günü yapılacak.

Daha önce kentte avcılığın yasaklanması için imza kampanyası düzenlemiş, 2019 yılında da dağ keçilerinin gerek yasal gerekse yasadışı avlanmasına artan tepkiler üzerine dönemin Valisi Tuncay Sonel imzasıyla ildeki tüm avcılık faaliyetlerini yasaklayan bir karar alınmıştı.

İPTAL TALEBİNDE BULUNULDU 

Doğanın olmazsa olması dağ keçilerinin hayatta kalmalarını sağlamak adına, ihalenin iptal edilmesi için çağrıda bulunuldu. Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan dağ keçilerinin yaşamlarını sürdürmesi için bütün hayvanseverlerin destek vermesi gerektiği aktarıldı.  

 

Dağ keçilerine, 7 bin liradan 13 bin liraya kadar fiyat biçildiği biliniyor. 

SOSYAL MEDYADA ETİKET AÇILDI

Diğer yandan dağ keçilerinin avlanmasının yanlış olduğunu belirten vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından ‘Dağkeçilerinedokunma’ etiketi ile yüzlerce gönderi paylaştı. 

dag-1.jpgdag-2-001.jpgdag-3.jpgdag-4.jpg

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.