'Daha da yeşil Bir Kepez'

YAŞAM 01.12.2019 - 12:15, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

'Daha da yeşil Bir Kepez'

Başkan Hakan Tütüncü, Kuzeyyaka Mahallesi'ndeki 4 bin m2'lik alana, portakal fidanları dikerek, Kepez'de yeşil seferberliği başlattı.

haberimizvar.net-Kepez Belediyesi, 'Geleceğe Nefes 11 Milyon Fidan Kampanyası'na yeşil seferberliği projesiyle destek veriyor. 'Daha da yeşil Bir Kepez' sloganıyla başlatılan seferlik kapsamında ilçenin parklarına, bulvarlarına, meydanlarına, okul ve kamu binalarının bahçelerine Akdeniz'e özgü yetişmiş ağaç ve bitkiler dikilecek. Kepez'de Yeşil Seferberliği, Kuzeyyaka Mahallesi'nde, çim ekilerek yeşillendirilecek olan 4 bin metrekarelik araziye fidan dikimiyle başladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, fidan dikimi töreninde yaptığı konuşmada, Kepez'de 11 yılda 3 milyon 200 bin metrekare yeni yeşil alan ürettiklerinin altını çizdi. Avrupa Birliği standartlarında 11 yıl gibi bir sürede kişi başına 2,5 metrekare yeşil alan üretildiğini anımsatan Tütüncü, “Ama biz neredeyse kişi başına 5,5 metrekare yeni yeşil alan ürettik. Bu bizim için çok büyük başarı" dedi. AĞAÇLAR, ÇOCUKLARLA BÜYÜYECEK Yeşil Seferberliği kapsamında yetişmiş ağaç dikeceklerine işaret eden Tütüncü, “Önümüzdeki günlerde okullara gideceğiz. Okullarımızın bahçelerini yeşillendireceğiz. Çocuklarımızla okullarımızın bahçelerine ağaç dikeceğiz ve ağaçlar çocuklarla birlikte büyüyecek. Çocuklar, yıllar sonra ağaçlara baktığında 'bu ağacı ben dikmiştim' demenin mutluluğunu yaşayacak" ifadesini kullandı. KUZEYYAKA'YA PORTAKAL BAHÇESİ Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından Kepez Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin üyeleriyle beraber 4 bin metrekare alana 30 portakal fidanını toprakla buluşturdu. 4 dönümlük alana çim de ekeceklerini belirten Tütüncü, “Çim bir alanın üzerinde güzel bir portakal bahçesi, Kuzeyyaka Mahallemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.  
Başkan Hakan Tütüncü, Kuzeyyaka Mahallesi'ndeki 4 bin m2'lik alana, portakal fidanları dikerek, Kepez'de yeşil seferberliği başlattı.

haberimizvar.net-Kepez Belediyesi, 'Geleceğe Nefes 11 Milyon Fidan Kampanyası'na yeşil seferberliği projesiyle destek veriyor. 'Daha da yeşil Bir Kepez' sloganıyla başlatılan seferlik kapsamında ilçenin parklarına, bulvarlarına, meydanlarına, okul ve kamu binalarının bahçelerine Akdeniz'e özgü yetişmiş ağaç ve bitkiler dikilecek. Kepez'de Yeşil Seferberliği, Kuzeyyaka Mahallesi'nde, çim ekilerek yeşillendirilecek olan 4 bin metrekarelik araziye fidan dikimiyle başladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, fidan dikimi töreninde yaptığı konuşmada, Kepez'de 11 yılda 3 milyon 200 bin metrekare yeni yeşil alan ürettiklerinin altını çizdi. Avrupa Birliği standartlarında 11 yıl gibi bir sürede kişi başına 2,5 metrekare yeşil alan üretildiğini anımsatan Tütüncü, “Ama biz neredeyse kişi başına 5,5 metrekare yeni yeşil alan ürettik. Bu bizim için çok büyük başarı" dedi.

AĞAÇLAR, ÇOCUKLARLA BÜYÜYECEK

Yeşil Seferberliği kapsamında yetişmiş ağaç dikeceklerine işaret eden Tütüncü, “Önümüzdeki günlerde okullara gideceğiz. Okullarımızın bahçelerini yeşillendireceğiz. Çocuklarımızla okullarımızın bahçelerine ağaç dikeceğiz ve ağaçlar çocuklarla birlikte büyüyecek. Çocuklar, yıllar sonra ağaçlara baktığında 'bu ağacı ben dikmiştim' demenin mutluluğunu yaşayacak" ifadesini kullandı.

KUZEYYAKA'YA PORTAKAL BAHÇESİ

Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından Kepez Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin üyeleriyle beraber 4 bin metrekare alana 30 portakal fidanını toprakla buluşturdu. 4 dönümlük alana çim de ekeceklerini belirten Tütüncü, “Çim bir alanın üzerinde güzel bir portakal bahçesi, Kuzeyyaka Mahallemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.