DAVASI REDDEDİLDİ

GÜNDEM 19.02.2020 - 18:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

DAVASI REDDEDİLDİ

Temizlik yapmak için gittiği evde cam silerken düşen ve ağır yaralanan İmece Ev İşçileri Sendikası kurucusu Minire İnal’ın SGK’ya ve çalıştığı evin sahibine açtığı dava 7 senenin ardından reddedildi.

haberimizvar.net-Temizlik için gittiği evde camları sildiği sırada 3’üncü kattan düşerek yaralanan, İmece Ev İşçileri Sendikası kurucusu ev işçisi Minire İnal’ın 21’inci duruşması görüldü. İnal’ın SGK’ya ve çalıştığı evin sahibine açtığı hizmet tespit davasında 7 senenin ardından davanın reddine karar verildi. İnal, 5 Mart 2009 tarihinde Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde temizliğini yaptığı evin camlarını silerken 3’üncü kattan düşmüş ve kaburgaları kırılmıştı. İnal, o günden bugün sağlık sorunları yaşadı ve 4 kere omurilik ameliyatı olmak zorunda kaldı. Olayla ilgili 2013 yılından beri devam eden dava sürecinde ise karar bugün açıklandı. Hizmet tespiti için açılan davada ev işçileri, işçi dahi sayılmadı. EV İŞÇİLERİNE HUKUK İŞLEMİYOR Dava sonrasında adliye önünde açıklama yapan Minire İnal’ın avukatı Sevgi Evren, kadınların 2013 yılından bu yana çok ciddi bir mücadele verdiğini hatırlatarak, “Ev işçilerinin, ev içi emeğin yasalar ve sistem tarafından nasıl görüldüğünü bir kere daha tescil etmiş olduk. 7 yıla yaklaşan yargılama sürecinin sonunda orada iş kazası geçirdiğimizi, ev temizliğine gittiğimizi, çalıştığımızı ispatlamamıza rağmen sınırlandırılmış kurallar nedeniyle davanın reddine karar verildi” ifadelerini kullandı.  
Temizlik yapmak için gittiği evde cam silerken düşen ve ağır yaralanan İmece Ev İşçileri Sendikası kurucusu Minire İnal’ın SGK’ya ve çalıştığı evin sahibine açtığı dava 7 senenin ardından reddedildi.

haberimizvar.net-Temizlik için gittiği evde camları sildiği sırada 3’üncü kattan düşerek yaralanan, İmece Ev İşçileri Sendikası kurucusu ev işçisi Minire İnal’ın 21’inci duruşması görüldü. İnal’ın SGK’ya ve çalıştığı evin sahibine açtığı hizmet tespit davasında 7 senenin ardından davanın reddine karar verildi. İnal, 5 Mart 2009 tarihinde Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde temizliğini yaptığı evin camlarını silerken 3’üncü kattan düşmüş ve kaburgaları kırılmıştı. İnal, o günden bugün sağlık sorunları yaşadı ve 4 kere omurilik ameliyatı olmak zorunda kaldı. Olayla ilgili 2013 yılından beri devam eden dava sürecinde ise karar bugün açıklandı. Hizmet tespiti için açılan davada ev işçileri, işçi dahi sayılmadı.

EV İŞÇİLERİNE HUKUK İŞLEMİYOR

Dava sonrasında adliye önünde açıklama yapan Minire İnal’ın avukatı Sevgi Evren, kadınların 2013 yılından bu yana çok ciddi bir mücadele verdiğini hatırlatarak, “Ev işçilerinin, ev içi emeğin yasalar ve sistem tarafından nasıl görüldüğünü bir kere daha tescil etmiş olduk. 7 yıla yaklaşan yargılama sürecinin sonunda orada iş kazası geçirdiğimizi, ev temizliğine gittiğimizi, çalıştığımızı ispatlamamıza rağmen sınırlandırılmış kurallar nedeniyle davanın reddine karar verildi” ifadelerini kullandı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.