Demirtaş yasak, FETÖ serbest

GÜNDEM 14.01.2020 - 19:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Demirtaş yasak, FETÖ serbest

Selahattin Demirtaş’ın kitapları PTT AVM’de satıştan kaldırıldı. Ancak Fetullah Gülen’e ait bir kitap sitede halen satıştaydı. PTT AVM, Gülen’in kitabının satışta olduğunun ortaya çıkmasının ardından bu kitabı da sisteminden çıkardı.

haberimizvar.net-HDP’nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın hapiste yazdığı ‘Seher’ ve ‘Devran’ isimli kitaplarının İstanbul Belediyesi’ne ait İstanbul Kitapçısı’nda satışa sunulması üzerine başlayan tartışma sansür ile sonuçlandı. Gazete Duvar’dan Murat İnceoğlu’nun haberine göre, sosyal medyada yaşanan tartışma sırasında kitabın PTT Genel Müdürlüğü’ne ait sitede de satıldığının yazılmasının ardından sitede satıştan kaldırıldı. Ancak PTT’nin sitesinde Fetullah Gülen’i en çok öven kitaplardan biri olarak gösterilen ‘Gülen Hareketi’ isimli kitap satıştaydı.   PTT DEMİRTAŞ’I KALDIRDI Demirtaş’ın ‘Seher’ oyununun sahneye taşınması ve ilk gösterimde Dilek İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu gibi isimlerin de seyirciler arasında yer alması özellikle AK Parti ve MHP’liler tarafından tepkiyle karşılandı. Bu konu üzerinden başlayan tartışma sosyal medyada Demirtaş’ın kitaplarının İstanbul Kitapçısı’nda satışta olması ile devam etti. Twitter üzerinden eleştirilere yanıt verenler ise aynı kitapların Turkuaz grubuna ait D&R ve PTT Genel Müdürlüğü’ne ait PTTAVM isimli site üzerinden de satışta olduğuna dikkat çekti. PTT Genel Müdürlüğü bir süre sonra siteden Demirtaş’a ait kitapların satışına son verdi.   GÜLEN’İN KİTABI SATIŞTA Demirtaş’ın kitabına uygulanan sansüre rağmen Fetullah Gülen’i en çok öven kitaplar arasında sayılan Helen Rose Ebaugh’un yazdığı ‘Gülen Hareketi’ isimli kitap halen satışta görülüyordu. Bu haberin yayınlanmasından kısa bir süre sonra PTTAVM, Gülen’in kitabını da satıştan kaldırdı. ABD Houston Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölümü’nde din sosyolojisi üzerine çalışan Profesör Helen Rose Ebaugh, kitabında cemaati ‘ılımlı bir İslam hareketi’ Fetullah Gülen’i ise ‘liberal bir din adamı’ olarak tanımlıyor. Gülen cemaati ile tanışmasının ardından birçok kez Türkiye’ye gelen ve toplantılara katılan Ebaugh, Türkiye nüfusunun yüzde 10-15’inin hareketle bir bağının olduğunu, dünya genelinde ise beş kıtadaki 100 ülkede, dağınık şekilde 8-10 milyon civarında üyesinin bulunduğunu öne sürüyor.    
Selahattin Demirtaş’ın kitapları PTT AVM’de satıştan kaldırıldı. Ancak Fetullah Gülen’e ait bir kitap sitede halen satıştaydı. PTT AVM, Gülen’in kitabının satışta olduğunun ortaya çıkmasının ardından bu kitabı da sisteminden çıkardı.

haberimizvar.net-HDP’nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın hapiste yazdığı ‘Seher’ ve ‘Devran’ isimli kitaplarının İstanbul Belediyesi’ne ait İstanbul Kitapçısı’nda satışa sunulması üzerine başlayan tartışma sansür ile sonuçlandı. Gazete Duvar’dan Murat İnceoğlu’nun haberine göre, sosyal medyada yaşanan tartışma sırasında kitabın PTT Genel Müdürlüğü’ne ait sitede de satıldığının yazılmasının ardından sitede satıştan kaldırıldı. Ancak PTT’nin sitesinde Fetullah Gülen’i en çok öven kitaplardan biri olarak gösterilen ‘Gülen Hareketi’ isimli kitap satıştaydı.

 

PTT DEMİRTAŞ’I KALDIRDI

Demirtaş’ın ‘Seher’ oyununun sahneye taşınması ve ilk gösterimde Dilek İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu gibi isimlerin de seyirciler arasında yer alması özellikle AK Parti ve MHP’liler tarafından tepkiyle karşılandı. Bu konu üzerinden başlayan tartışma sosyal medyada Demirtaş’ın kitaplarının İstanbul Kitapçısı’nda satışta olması ile devam etti. Twitter üzerinden eleştirilere yanıt verenler ise aynı kitapların Turkuaz grubuna ait D&R ve PTT Genel Müdürlüğü’ne ait PTTAVM isimli site üzerinden de satışta olduğuna dikkat çekti. PTT Genel Müdürlüğü bir süre sonra siteden Demirtaş’a ait kitapların satışına son verdi.

 

GÜLEN’İN KİTABI SATIŞTA

Demirtaş’ın kitabına uygulanan sansüre rağmen Fetullah Gülen’i en çok öven kitaplar arasında sayılan Helen Rose Ebaugh’un yazdığı ‘Gülen Hareketi’ isimli kitap halen satışta görülüyordu. Bu haberin yayınlanmasından kısa bir süre sonra PTTAVM, Gülen’in kitabını da satıştan kaldırdı. ABD Houston Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölümü’nde din sosyolojisi üzerine çalışan Profesör Helen Rose Ebaugh, kitabında cemaati ‘ılımlı bir İslam hareketi’ Fetullah Gülen’i ise ‘liberal bir din adamı’ olarak tanımlıyor. Gülen cemaati ile tanışmasının ardından birçok kez Türkiye’ye gelen ve toplantılara katılan Ebaugh, Türkiye nüfusunun yüzde 10-15’inin hareketle bir bağının olduğunu, dünya genelinde ise beş kıtadaki 100 ülkede, dağınık şekilde 8-10 milyon civarında üyesinin bulunduğunu öne sürüyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.