Destek eğitim kurs merkezleri açılıyor

EĞİTİM 31.08.2020 - 18:45, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Destek eğitim kurs merkezleri açılıyor

Muratpaşa Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik hizmet veren destek eğitim kurs merkezleri, covid-19 pandemisi nedeniyle bu eğitim yılında sadece 8’inci sınıfları kabul edecek. Merkezlerde yüz yüze eğitim 21 Eylül’de başlayacak.

haberimizvar.net-Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin ilk ve ortaokul öğrencilerinin sosyal ve bilişsel gelişimlerini destekleyerek eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için attığı en önemli adımlardan biri olan destek eğitim kurs merkezlerinde yeni dönem başlıyor.   PANDEMİ ÖNLEMLERİ Memurevleri, Ermenek ve Kızılarık Mahallelerinde bulunan merkezlere, bu eğitim yılında, covid-19 pandemisi dolayasıyla sadece, LGS’ye hazırlanan 8’inci sınıflar kabul edilecek. Sınıflarda sosyal mesafeyi sağlamak için kapasitesi yüzde 60 oranında düşürülen merkezlere bu yıl 110 öğrenci kabul edilecek. Kurs merkezlerinde 24 kişilik sınıflar 14 öğrenci kapasiteli olarak yeniden düzenlendi. Merkezlere başvurular 31 Ağustos Pazartesi başlayacak ve 11 Eylül’e kadar devam edecek. Bizzat merkezlere yapılacak başvuru sırasında 2 adet vesikalık fotoğraf ve ikametgah belgesinin teslim edilmesi gerekiyor.  Destek eğitim kurs merkezlerinde yüz yüze eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı takvime bağlı olarak 21 Eylül Pazartesi başlayacak.   BAŞARI GELENEĞİ Muratpaşa Belediyesi’nin destek eğitim kurs merkezleri, kurulduğu günden bu yana TEOG’la başlayan ve LGS’yle devam eden sınavlarda önemli başarılara imza attı. Liselere geçiş sınavının TEOG olarak uygulandığı dönemde yüzde 100’lük başarıya ulaşan merkezler, 2018’de ilk kez uygulanan LGS’de yüzde 91’lik başarı sağladı. 2019’da ise başarısını yüzde 98.7’ye çıkaran destek eğitim kurs merkezleri, pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimin yapılmadığı 2019-2020 eğitim yılında ise sınava hazırladığı 184 öğrencisinden 18’ini yüzde 10’lik dilim içinde yer almasını sağlarken onlara dem Tolunay Anadolu Lisesi, TOBB Fen Lisesi gibi Antalya’nın en başarılı okullarının kapılarını açtı.
Muratpaşa Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik hizmet veren destek eğitim kurs merkezleri, covid-19 pandemisi nedeniyle bu eğitim yılında sadece 8’inci sınıfları kabul edecek. Merkezlerde yüz yüze eğitim 21 Eylül’de başlayacak.

haberimizvar.net-Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin ilk ve ortaokul öğrencilerinin sosyal ve bilişsel gelişimlerini destekleyerek eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için attığı en önemli adımlardan biri olan destek eğitim kurs merkezlerinde yeni dönem başlıyor.

 

PANDEMİ ÖNLEMLERİ

Memurevleri, Ermenek ve Kızılarık Mahallelerinde bulunan merkezlere, bu eğitim yılında, covid-19 pandemisi dolayasıyla sadece, LGS’ye hazırlanan 8’inci sınıflar kabul edilecek. Sınıflarda sosyal mesafeyi sağlamak için kapasitesi yüzde 60 oranında düşürülen merkezlere bu yıl 110 öğrenci kabul edilecek. Kurs merkezlerinde 24 kişilik sınıflar 14 öğrenci kapasiteli olarak yeniden düzenlendi. Merkezlere başvurular 31 Ağustos Pazartesi başlayacak ve 11 Eylül’e kadar devam edecek. Bizzat merkezlere yapılacak başvuru sırasında 2 adet vesikalık fotoğraf ve ikametgah belgesinin teslim edilmesi gerekiyor.  Destek eğitim kurs merkezlerinde yüz yüze eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı takvime bağlı olarak 21 Eylül Pazartesi başlayacak.

 

BAŞARI GELENEĞİ

Muratpaşa Belediyesi’nin destek eğitim kurs merkezleri, kurulduğu günden bu yana TEOG’la başlayan ve LGS’yle devam eden sınavlarda önemli başarılara imza attı.

Liselere geçiş sınavının TEOG olarak uygulandığı dönemde yüzde 100’lük başarıya ulaşan merkezler, 2018’de ilk kez uygulanan LGS’de yüzde 91’lik başarı sağladı. 2019’da ise başarısını yüzde 98.7’ye çıkaran destek eğitim kurs merkezleri, pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimin yapılmadığı 2019-2020 eğitim yılında ise sınava hazırladığı 184 öğrencisinden 18’ini yüzde 10’lik dilim içinde yer almasını sağlarken onlara dem Tolunay Anadolu Lisesi, TOBB Fen Lisesi gibi Antalya’nın en başarılı okullarının kapılarını açtı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.