Doğu Garajı Nekropol Alanı'nda sona gelindi

YEREL 15.01.2020 - 12:54, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Doğu Garajı Nekropol Alanı'nda sona gelindi

Antalya Büyükşehir Belediyesi projeleri arasında yeralanDoğu Garajı Nekropol Alanı Projesi’ndeki çalışmalarda sona gelindi.2 bin 500 yıllık nekropol alanı (mezarlık) ile arkeolojik eserler müze konseptiyle kültür turizmine hizmet edecek.

haberimizvar.net-Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’nın yararına olan yarım kalmış projeleri tamamlıyor. Bu kapsamda Doğu Garajı Nekropol Alanı Projesi'nde Başkan Böcek’in talimatıyla başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. Proje inşaatı yüzde 90 seviyesine ulaştı. 9 bin 136 metrekarelik bir alanda yürütülen projede nekropolalanıçatı kısmındaki çelik konstrüksiyonların montajıyla etkileyici bir görünüme kavuştu. Tarihi 2 bin 500 yıl öncesine dayanan nekropol alanını kültür turizmine kazandıracakprojeninboya imalatları devam ediyor. Arkeolojik buluntuların yağmur ve güneş ışınlarından korunması için çatı izolasyon çalışması yapılıyor. 40 KİŞİLİK EKİPLE HUMMALI ÇALIŞMA Mart ayı başına kadar binanın dış cephe ve peyzaj işlerinin tamamlanacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz, 40 kişilik bir ekiple hummalı şekilde çalışmaların sürdüğünü söyledi. Tarihi mezar alanlarını yakından görebilme imkanı sunacak yürüyüş yolları ile cam korkulukların taban döşeme işi yapımına başlandığı ifade eden Oğuz, sonraki aşamada Nekropol alanının 3 tarafını halkın kullanımına açacak şekilde peyzaj çalışması gerçekleştirileceğini kaydetti. 
Antalya Büyükşehir Belediyesi projeleri arasında yeralanDoğu Garajı Nekropol Alanı Projesi’ndeki çalışmalarda sona gelindi.2 bin 500 yıllık nekropol alanı (mezarlık) ile arkeolojik eserler müze konseptiyle kültür turizmine hizmet edecek.

haberimizvar.net-Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’nın yararına olan yarım kalmış projeleri tamamlıyor. Bu kapsamda Doğu Garajı Nekropol Alanı Projesi'nde Başkan Böcek’in talimatıyla başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. Proje inşaatı yüzde 90 seviyesine ulaştı. 9 bin 136 metrekarelik bir alanda yürütülen projede nekropolalanıçatı kısmındaki çelik konstrüksiyonların montajıyla etkileyici bir görünüme kavuştu. Tarihi 2 bin 500 yıl öncesine dayanan nekropol alanını kültür turizmine kazandıracakprojeninboya imalatları devam ediyor. Arkeolojik buluntuların yağmur ve güneş ışınlarından korunması için çatı izolasyon çalışması yapılıyor.

40 KİŞİLİK EKİPLE HUMMALI ÇALIŞMA

Mart ayı başına kadar binanın dış cephe ve peyzaj işlerinin tamamlanacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz, 40 kişilik bir ekiple hummalı şekilde çalışmaların sürdüğünü söyledi. Tarihi mezar alanlarını yakından görebilme imkanı sunacak yürüyüş yolları ile cam korkulukların taban döşeme işi yapımına başlandığı ifade eden Oğuz, sonraki aşamada Nekropol alanının 3 tarafını halkın kullanımına açacak şekilde peyzaj çalışması gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.