Dolar ve euro haftaya rekor seviyede başladı

EKONOMİ 17.08.2020 - 11:48, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Dolar ve euro haftaya rekor seviyede başladı

Dolar ve euro yeni haftaya rekor seviyede başladı. Dolar kuru 7,37 liradan açılmasının ardından 7,39 liraya yükselirken, euro ise 8,76 liradan işlem görüyor.

haberimizvar.net-Küresel piyasalar yeni haftaya karışık bir görünümle başlarken, yurt içinde bu hafta gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısı takip edilecek. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını, ABD ile Çin arasındaki gerilim, jeopolitik gelişmeler ve ekonomi teşvikleri gündemin odağındaki yerini korurken, geçen haftanın son işlem gününde borsalarda etkili olan karışık seyir, Asya piyasaları ile yeni haftaya da taşındı. Yurt içinde, cuma günü Avrupa borsalarına paralel satıcılı bir seyir izlenen Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi, yüzde 1,49 değer kaybıyla günü 1.083,83 puandan tamamladı. Geçen hafta 7,3712'den kapanış yapan dolar/TL ise bugün bankalararası piyasanın açılışında 7,3750 seviyesinden işlem görüyor. Yeni haftanın gündeminde, TCMB'nin perşembe günü gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısı ve cuma günü piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesi öne çıkıyor.   Yurt dışında ise çarşamba günü ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları ve cuma günü dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek. DOLAR VE EURO HAFTAYA REKOR SEVİYEDE BAŞLADI Serbest piyasada dolar 7,3770 liradan, euro 8,7480 liradan haftaya başladı. Dolar kuru saat 10.06 itibariyle ise 7,39 lira seviyesine yükselirken euro ise 8,76 lira oldu. Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 7,3730 lira, euronun satış fiyatı ise 8,7170 lira olmuştu.    
Dolar ve euro yeni haftaya rekor seviyede başladı. Dolar kuru 7,37 liradan açılmasının ardından 7,39 liraya yükselirken, euro ise 8,76 liradan işlem görüyor.

haberimizvar.net-Küresel piyasalar yeni haftaya karışık bir görünümle başlarken, yurt içinde bu hafta gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısı takip edilecek.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını, ABD ile Çin arasındaki gerilim, jeopolitik gelişmeler ve ekonomi teşvikleri gündemin odağındaki yerini korurken, geçen haftanın son işlem gününde borsalarda etkili olan karışık seyir, Asya piyasaları ile yeni haftaya da taşındı.

Yurt içinde, cuma günü Avrupa borsalarına paralel satıcılı bir seyir izlenen Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi, yüzde 1,49 değer kaybıyla günü 1.083,83 puandan tamamladı. Geçen hafta 7,3712'den kapanış yapan dolar/TL ise bugün bankalararası piyasanın açılışında 7,3750 seviyesinden işlem görüyor.

Yeni haftanın gündeminde, TCMB'nin perşembe günü gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısı ve cuma günü piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesi öne çıkıyor.

 

Yurt dışında ise çarşamba günü ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları ve cuma günü dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

DOLAR VE EURO HAFTAYA REKOR SEVİYEDE BAŞLADI

Serbest piyasada dolar 7,3770 liradan, euro 8,7480 liradan haftaya başladı. Dolar kuru saat 10.06 itibariyle ise 7,39 lira seviyesine yükselirken euro ise 8,76 lira oldu.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 7,3730 lira, euronun satış fiyatı ise 8,7170 lira olmuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.