Doların yükselişi durmuyor: Rekor rekoru kovalıyor

EKONOMİ 22.09.2020 - 12:32, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Doların yükselişi durmuyor: Rekor rekoru kovalıyor

Hemen her gün tarihi zirvesini yenilen dolar 7,66'yı gördü. Euro ise 9 TL barajına oldukça yakın.

haberimizvar.net- Dün 7,60 TL sınırını da geçerek tarihi zirvesini yenilen dolar, bugün de yükselişini sürdürüyor. Dolar, 7,66'yı gördü. Avro ise 9 liraya oldukça yakın seviyeden işlem görüyor. Küresel piyasalarda riskten kaçış eğiliminin dün belirginleşmesi ve Merkez Bankası'nın (TCMB) yükselen enflasyona rağmen politika faizinde bir artışı bu ay da tercih etmeyeceğine ilişkin endişelerle TL'de satış baskısı belirgin. Dolar/TL'de yeni tarihi zirve 7,66 seviyesinde bulunuyor. Kur neredeyse her gün yeni tarihi zirveyi görüyor. TL'de dün dolar karşısında değer kaybı 1'in altında kalarak gelişmekte olan para birimlerine kıyasla sınırlı oldu. Rand ve benzeri para birimlerinde dün 3'ü aşan kayıplar yaşandı. SON BEŞ YILDA EN FAZLA DEĞER KAYBEDEB PARA Yılbaşından bugüne bakıldığında TL'deki kayıp 22 ile benzer para birimleri arasında en üstlerde bulunurken son 5 yıla bakında ise TL 60'ın üzerinde kayıpla benzer para birimleri arasında açık ara en çok kaybeden para birimi olduğu görülüyor. Dolar, saat 10.50 itibariyle 7,66 ile yenilediği tarihi zirvesinden işlem görüyor. Avro ise 8,9756’dan satılıyor.
Hemen her gün tarihi zirvesini yenilen dolar 7,66'yı gördü. Euro ise 9 TL barajına oldukça yakın.

haberimizvar.net- Dün 7,60 TL sınırını da geçerek tarihi zirvesini yenilen dolar, bugün de yükselişini sürdürüyor. Dolar, 7,66'yı gördü. Avro ise 9 liraya oldukça yakın seviyeden işlem görüyor.

Küresel piyasalarda riskten kaçış eğiliminin dün belirginleşmesi ve Merkez Bankası'nın (TCMB) yükselen enflasyona rağmen politika faizinde bir artışı bu ay da tercih etmeyeceğine ilişkin endişelerle TL'de satış baskısı belirgin.

Dolar/TL'de yeni tarihi zirve 7,66 seviyesinde bulunuyor. Kur neredeyse her gün yeni tarihi zirveyi görüyor.

TL'de dün dolar karşısında değer kaybı 1'in altında kalarak gelişmekte olan para birimlerine kıyasla sınırlı oldu. Rand ve benzeri para birimlerinde dün 3'ü aşan kayıplar yaşandı.

SON BEŞ YILDA EN FAZLA DEĞER KAYBEDEB PARA

Yılbaşından bugüne bakıldığında TL'deki kayıp 22 ile benzer para birimleri arasında en üstlerde bulunurken son 5 yıla bakında ise TL 60'ın üzerinde kayıpla benzer para birimleri arasında açık ara en çok kaybeden para birimi olduğu görülüyor.

Dolar, saat 10.50 itibariyle 7,66 ile yenilediği tarihi zirvesinden işlem görüyor. Avro ise 8,9756’dan satılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.