Dost makamı bütün siyasi makamlardan yücedir

05.01.2020 - 13:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Dost makamı bütün siyasi makamlardan yücedir

Ülke meselelerine kafa yormak, dert edinmek, düşünen, sorgulayan her bireyin yapması gereken bir olgudur. Buna da genel olarak siyaset yapmak diyoruz. Ama son yıllarda ülkemizde düşünmek, sorgulamak kadar siyaset yapmak da zorlaştı.  Mevcut iktidarın toplum üzerinde yarattığı nefret iklimi, insanları birbirini sevmemeye iterken, baba-evlada, kardeş-kardeşe, dost-dosta sırt çevirmeye başladı !  Dostunuzla yirmi yıl aynı tarafta siyaset yaparsınız, ama şartlar değişir, yirmi yıl sonra karşı karşıya gelirsiniz !  Ya da yirmi yıl hep karşı karşıyasınızdır, bir anda yan yana siyaset yapar hale gelirsiniz.  İnsan dostuyla bazen farklı ideolojilerde olup karşı karşıya gelir, kimi zaman da aynı ideolojide olup karşı karşıya gelebilir !  Dostunuz sizi yıllarca sırtında taşır, ama zaman gelir yollar ayrılır ! Bunu olgunlukla karşılamak erdemliktir ! İşte burada "Dostluk Makamı" devreye girmelidir. Birey özeleştiri yapıp, "her şeyimi kaybetsem de dostumu kaybetmemeliyim" diyebilmelidir !  Hani çok ünlü bir söz vardır ya ; "Sevdiklerinizle siyaset yapmayın, Zira siyaset dostlukları zedeler !  Siyasiler yollarına devam ederken,  Siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız!" Bu ülke 12 Cumhurbaşkanı, 27 Başbakan gördü. Halk istediğini seçer. Siyasetçiler yoluna devam ederken siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız. İşte böyle siyaset uğruna dostlarınızı yitirmemek için, her ne şartta olursa olsun, karşınızdakinin fikrine saygı duyup, ona selam vermeyi, onunla iki kelam edebilmeyi sürdürebilmek gerekir !   Örgüt olarak dün bir dost, bir yoldaş kaybettik. Serikli, CHP'li Mustafa Taş abimizi toprağa verdik. Tanıdığım en sadık CHP'li idi. Ömrünü, vaktini, parasını kısacası her şeyini partisine verdi. Anısı mücadelemizde yaşayacak. Ruhu şad olsun. Hayat kısa, ömür geçip gidiyor. Vakit geç olmadan, tüm dostlarımızın değerini bilmeliyiz. "Dostluk Makamı" her şeyden önemlidir, kıymetini bilmeniz dileğiyle, Mustafa Taş abimi bir kez daha saygıyla anıyor, kendisine Tanrıdan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum..  

Ülke meselelerine kafa yormak, dert edinmek, düşünen, sorgulayan her bireyin yapması gereken bir olgudur. Buna da genel olarak siyaset yapmak diyoruz. Ama son yıllarda ülkemizde düşünmek, sorgulamak kadar siyaset yapmak da zorlaştı. 

Mevcut iktidarın toplum üzerinde yarattığı nefret iklimi, insanları birbirini sevmemeye iterken, baba-evlada, kardeş-kardeşe, dost-dosta sırt çevirmeye başladı ! 

Dostunuzla yirmi yıl aynı tarafta siyaset yaparsınız, ama şartlar değişir, yirmi yıl sonra karşı karşıya gelirsiniz ! 

Ya da yirmi yıl hep karşı karşıyasınızdır, bir anda yan yana siyaset yapar hale gelirsiniz. 

İnsan dostuyla bazen farklı ideolojilerde olup karşı karşıya gelir, kimi zaman da aynı ideolojide olup karşı karşıya gelebilir ! 

Dostunuz sizi yıllarca sırtında taşır, ama zaman gelir yollar ayrılır ! Bunu olgunlukla karşılamak erdemliktir !

İşte burada "Dostluk Makamı" devreye girmelidir. Birey özeleştiri yapıp, "her şeyimi kaybetsem de dostumu kaybetmemeliyim" diyebilmelidir ! 

Hani çok ünlü bir söz vardır ya ;

"Sevdiklerinizle siyaset yapmayın,

Zira siyaset dostlukları zedeler ! 

Siyasiler yollarına devam ederken, 

Siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız!"

Bu ülke 12 Cumhurbaşkanı, 27 Başbakan gördü. Halk istediğini seçer. Siyasetçiler yoluna devam ederken siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız.

İşte böyle siyaset uğruna dostlarınızı yitirmemek için, her ne şartta olursa olsun, karşınızdakinin fikrine saygı duyup, ona selam vermeyi, onunla iki kelam edebilmeyi sürdürebilmek gerekir !  

Örgüt olarak dün bir dost, bir yoldaş kaybettik. Serikli, CHP'li Mustafa Taş abimizi toprağa verdik. Tanıdığım en sadık CHP'li idi. Ömrünü, vaktini, parasını kısacası her şeyini partisine verdi. Anısı mücadelemizde yaşayacak. Ruhu şad olsun.

Hayat kısa, ömür geçip gidiyor. Vakit geç olmadan, tüm dostlarımızın değerini bilmeliyiz.

"Dostluk Makamı" her şeyden önemlidir, kıymetini bilmeniz dileğiyle, Mustafa Taş abimi bir kez daha saygıyla anıyor, kendisine Tanrıdan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum..

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.