Ebru Küçükaydın PM Listesinde

GÜNDEM 26.07.2020 - 15:16, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Ebru Küçükaydın PM Listesinde

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda bugün yapılacak Parti Meclisi seçiminde adaylık başvuruları sona ererken, Kılıçdaroğlu’nun 80 kişilik anahtar listesi de belirlendi. Listeye Antalya’dan sadece gazeteci-yazar Ebru Küçükaydın girmeyi başardı. CHP Kepez eski İlçe Başkanı Garip Erdoğan ise Yüksek Disiplin Kurulu listesinde yeraldı

haberimizvar.net-CHP’nin “Hedef iktidar” sloganıyla Bilkent Odeon Kültür Merkezi'nde yapılan 37. Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve YDK’ya aday olmak isteyenlere verilen süre biterken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM için anahtar listesindeki isimlerin sabaha karşı arandığı öğrenildi. CHP’nin ‘Hedef iktidar’ sloganıyla Bilkent Odeon Kültür Merkezi'nde yapılan 37. Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde PM ve YDK'ya aday olmak için verilen süre bitti. Dün 60 kişilik PM üyeliği için kulis çalışmaları yapıldı. PM'ye aday olmak isteyen partililer, kurultay alanı etrafında standlar açarak, pankartlar asarak delegelerden oy istiyor. 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği için de bugün seçim yapılacak.  Kurultayda oy verme işlemleri sırasında koronavirüs önlemleri alınırken, yığılmaları önlemek amacıyla 44 sandık ve 132 kabin kuruldu.Kurultayın ilk gününde adaylık için dün 17.00-19.00 saatleri arasında, bugün 08.00-10.00 saatleri arasında başvuru yapılacağı duyurulmuştu.   SEÇİMLERDE KOTA UYGULANACAK CHP'de PM seçimlerinde yüzde 33 cinsiyet kotası ile yüzde 20 gençlik kotası uygulanıyor.  Öte yandan, seçimler öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 70 veya 80 kişiden oluşan bir anahtar liste açıklaması bekleniyor.Kılıçdaroğlu'nun listesinin yanı sıra farklı listelerin de kurultay salonunda dağıtılması öngörülüyor.   YENİ TÜZÜK UYGULANACAK PM seçimlerinde bugün bir ilk yaşanacak. PM seçimlerine değişiklik getiren yeni tüzük bugün ilk kez uygulanacak. 2018’de kabul edilen yeni tüzüğün getirdiği değişiklikler PM seçimi öncesinde ilginç sonuçlar doğurdu. Yeni tüzük uyarınca, Parti Meclisi ya da Yüksek Disiplin Kurulu adayı olmak için en az 10 delegenin imzası gerekiyor. Aday olmanın bir başka yolu ise, genel başkanın listesinde yer almak. Bu durumda aday adayının 10 delege imzası toplamasına gerek kalmıyor.    İŞTE ANAHTAR LİSTE CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 80 kişilik listesi de belli oldu. Bölge milletvekilleri anahtar listede yer alırken, Anadolu ağırlığı dikkat çekti. Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç listede yer alan isimler oldu. Bir dönem partide önemli görevler üstlenen isimler de listede yer aldı. Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Gürsel Tekin ve Tarık Şengül de listede. Listede Antalya’dan ise sadece gazeteci-yazar Ebru Küçükaydın yeraldı. Küçükaydın anahtar listenin 69’uncu sırasına konulurken, CHP kepez eski İlçe Başkanlarından Garip Erdoğan ise Yüksek Disiplin Kurulu listesinde kendine yer buldu.
CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda bugün yapılacak Parti Meclisi seçiminde adaylık başvuruları sona ererken, Kılıçdaroğlu’nun 80 kişilik anahtar listesi de belirlendi. Listeye Antalya’dan sadece gazeteci-yazar Ebru Küçükaydın girmeyi başardı. CHP Kepez eski İlçe Başkanı Garip Erdoğan ise Yüksek Disiplin Kurulu listesinde yeraldı

haberimizvar.net-CHP’nin “Hedef iktidar” sloganıyla Bilkent Odeon Kültür Merkezi'nde yapılan 37. Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve YDK’ya aday olmak isteyenlere verilen süre biterken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM için anahtar listesindeki isimlerin sabaha karşı arandığı öğrenildi. CHP’nin ‘Hedef iktidar’ sloganıyla Bilkent Odeon Kültür Merkezi'nde yapılan 37. Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde PM ve YDK'ya aday olmak için verilen süre bitti. Dün 60 kişilik PM üyeliği için kulis çalışmaları yapıldı. PM'ye aday olmak isteyen partililer, kurultay alanı etrafında standlar açarak, pankartlar asarak delegelerden oy istiyor. 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği için de bugün seçim yapılacak.  Kurultayda oy verme işlemleri sırasında koronavirüs önlemleri alınırken, yığılmaları önlemek amacıyla 44 sandık ve 132 kabin kuruldu.Kurultayın ilk gününde adaylık için dün 17.00-19.00 saatleri arasında, bugün 08.00-10.00 saatleri arasında başvuru yapılacağı duyurulmuştu.

 

SEÇİMLERDE KOTA UYGULANACAK

CHP'de PM seçimlerinde yüzde 33 cinsiyet kotası ile yüzde 20 gençlik kotası uygulanıyor. 

Öte yandan, seçimler öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 70 veya 80 kişiden oluşan bir anahtar liste açıklaması bekleniyor.Kılıçdaroğlu'nun listesinin yanı sıra farklı listelerin de kurultay salonunda dağıtılması öngörülüyor.

 

YENİ TÜZÜK UYGULANACAK

PM seçimlerinde bugün bir ilk yaşanacak. PM seçimlerine değişiklik getiren yeni tüzük bugün ilk kez uygulanacak. 2018’de kabul edilen yeni tüzüğün getirdiği değişiklikler PM seçimi öncesinde ilginç sonuçlar doğurdu. Yeni tüzük uyarınca, Parti Meclisi ya da Yüksek Disiplin Kurulu adayı olmak için en az 10 delegenin imzası gerekiyor. Aday olmanın bir başka yolu ise, genel başkanın listesinde yer almak. Bu durumda aday adayının 10 delege imzası toplamasına gerek kalmıyor. 

 

İŞTE ANAHTAR LİSTE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 80 kişilik listesi de belli oldu. Bölge milletvekilleri anahtar listede yer alırken, Anadolu ağırlığı dikkat çekti. Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç listede yer alan isimler oldu. Bir dönem partide önemli görevler üstlenen isimler de listede yer aldı. Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Gürsel Tekin ve Tarık Şengül de listede. Listede Antalya’dan ise sadece gazeteci-yazar Ebru Küçükaydın yeraldı. Küçükaydın anahtar listenin 69’uncu sırasına konulurken, CHP kepez eski İlçe Başkanlarından Garip Erdoğan ise Yüksek Disiplin Kurulu listesinde kendine yer buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.