Emekliye bayram ikramiyesi kalkıyor

EKONOMİ 25.02.2020 - 14:40, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Emekliye bayram ikramiyesi kalkıyor

SGK emeklilere her iki bayramda ödenen biner lira emekli ikramiyesinin kaldırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Kurum tedavi ve ilaç katkı paylarının da arttırılmasını istedi.

haberimizvar.net-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)  emeklilere her iki bayramda ödenen biner lira emekli ikramiyesinin kaldırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Fox TV tarafından yayınlanan habere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bazı düzenlemeler istedi. Bu düzenlemeler arasında emeklilerden yaklaşık 100 TL her ay kesinti yapılması istenirken, her iki bayramda verilen biner liralık ikramiyenin de kaldırılmasını istedi. SGK İDDİALARI YALANLADI SGK tarafından sunulan ve onaylanması istenen talep emekli maaşlarının da en az 80 lira ile 100 lira arasında azalmasına neden olacak. Özellikle ilaç katılım ve 60 yaş altındaki emekliler daha fazla tedavi katkı payı ödeyecek. SGK bu haberle ilgili her hangi bir açıklama yapmadı. Öte yandan SGK Genel Müdürlüğü bir açıklama yaparak söz konusu çalışmayı yalanladı. Fox TV tarafından ortaya atılan iddianın asılsız olduğunu açıklayan SGK, vatandaşların bu tür haberlere itibar göstermemesini istedi. (Kaynak: ParaMedya)  
SGK emeklilere her iki bayramda ödenen biner lira emekli ikramiyesinin kaldırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Kurum tedavi ve ilaç katkı paylarının da arttırılmasını istedi.

haberimizvar.net-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)  emeklilere her iki bayramda ödenen biner lira emekli ikramiyesinin kaldırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Fox TV tarafından yayınlanan habere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bazı düzenlemeler istedi. Bu düzenlemeler arasında emeklilerden yaklaşık 100 TL her ay kesinti yapılması istenirken, her iki bayramda verilen biner liralık ikramiyenin de kaldırılmasını istedi.

SGK İDDİALARI YALANLADI

SGK tarafından sunulan ve onaylanması istenen talep emekli maaşlarının da en az 80 lira ile 100 lira arasında azalmasına neden olacak. Özellikle ilaç katılım ve 60 yaş altındaki emekliler daha fazla tedavi katkı payı ödeyecek. SGK bu haberle ilgili her hangi bir açıklama yapmadı. Öte yandan SGK Genel Müdürlüğü bir açıklama yaparak söz konusu çalışmayı yalanladı. Fox TV tarafından ortaya atılan iddianın asılsız olduğunu açıklayan SGK, vatandaşların bu tür haberlere itibar göstermemesini istedi. (Kaynak: ParaMedya)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.