Ensar Vakfı'na Yargı tokadı

GÜNDEM 07.07.2020 - 18:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Ensar Vakfı'na Yargı tokadı

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ensar Vakfı Antalya Şube Başkanlığı arasında imzalanan 'Değerler Eğitimi Faaliyetleri Protokolü’nün hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

haberimizvar.net-Karaman'da, çocukların cinsel istismara uğraması skandalıyla hafızalara kazınan Ensar Vakfı, Eğitim Sen Antalya Şubesi tarafından açılan davayı kaybetti. Eğitim Sen Antalya Şubesi, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ensar Vakfı Antalya Şube Başkanlığı arasında imzalanan 1 Ekim 2018 tarihli “Değerler Eğitimi Faaliyetleri Protokolü’nü” Anayasaya ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle protokolün iptal edilmesi için Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi’ne dava açtı.   ‘HUKUKA AYKIRIDIR’ DENİLDİ Mahkeme, “Değerler Eğitimi Faaliyetleri Protokolü’nün, bir kamu hizmeti olan eğitim öğretim hizmetinin, devletin hizmet alanı içerisinde ancak genel idare esaslarına göre memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütülmesine ilişkin Anayasa’nın amir hükmüne Milli Eğitimin temel ilke ve kurallarına aykırı olduğunu, dayanak hukuksal düzenlemelerin amaç ve kapsamını aştığını anlaşıldığından, davaya konu protokolün hukuka aykırı olduğunu sonucuna varılmıştır” açıklaması yaparak protokolün hukuka aykırı olduğunu belirtti.   ‘PROTOKOL TAM BİR SKANDAL’ Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez, ‘Hukuka aykırı olduğu’ belirtilen protokolle ilgili, “Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ensar Vakfı Antalya Şubesi arasında imzalanan protokolde Antalya ilindeki her derece ve türdeki resmi okullarda bulunan çocuklarda ve gençlerde duyarlılık oluşturmaya dönük her türlü eğitim programı, konferans, seminer, panel, söyleşi vb. etkinlikler düzenlemeyi ve uygulamayı kapsamaktaydı. Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin eğitim öğretim süreçlerinde çeşitli dernek, vakıf, cemaat gibi yapılara alan açmaya son vermesi gerek. Geçtiğimiz yıllarda çeşitli taciz, tecavüz vakalarıyla gündeme gelmiş vakıflarla 'değerler eğitimi' protokollerinin yapılmış olması tam bir skandaldır” dedi.   ‘KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’ Çocuklarımızın, gençlerimizin bu vakıflardan öğreneceği hiçbir değer yoktur. Bu mahkeme kararı da göstermiştir ki eğitimle ilgili bütün çalışmalar kamu çalışanları eliyle ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülecektir. Bu görev devredilemeyecektir. Milli Eğitim Müdürlüğünün, yargı kararının gereğinin yerine getirilmesi konusunda gerekli duyarlılığı göstereceğini ve benzer uygulamalara son vereceğini umuyoruz. Eğitim Sen olarak konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.”  
Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ensar Vakfı Antalya Şube Başkanlığı arasında imzalanan 'Değerler Eğitimi Faaliyetleri Protokolü’nün hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

haberimizvar.net-Karaman'da, çocukların cinsel istismara uğraması skandalıyla hafızalara kazınan Ensar Vakfı, Eğitim Sen Antalya Şubesi tarafından açılan davayı kaybetti. Eğitim Sen Antalya Şubesi, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ensar Vakfı Antalya Şube Başkanlığı arasında imzalanan 1 Ekim 2018 tarihli “Değerler Eğitimi Faaliyetleri Protokolü’nü” Anayasaya ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle protokolün iptal edilmesi için Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

 

‘HUKUKA AYKIRIDIR’ DENİLDİ

Mahkeme, “Değerler Eğitimi Faaliyetleri Protokolü’nün, bir kamu hizmeti olan eğitim öğretim hizmetinin, devletin hizmet alanı içerisinde ancak genel idare esaslarına göre memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütülmesine ilişkin Anayasa’nın amir hükmüne Milli Eğitimin temel ilke ve kurallarına aykırı olduğunu, dayanak hukuksal düzenlemelerin amaç ve kapsamını aştığını anlaşıldığından, davaya konu protokolün hukuka aykırı olduğunu sonucuna varılmıştır” açıklaması yaparak protokolün hukuka aykırı olduğunu belirtti.

 

‘PROTOKOL TAM BİR SKANDAL’

Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez, ‘Hukuka aykırı olduğu’ belirtilen protokolle ilgili, “Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ensar Vakfı Antalya Şubesi arasında imzalanan protokolde Antalya ilindeki her derece ve türdeki resmi okullarda bulunan çocuklarda ve gençlerde duyarlılık oluşturmaya dönük her türlü eğitim programı, konferans, seminer, panel, söyleşi vb. etkinlikler düzenlemeyi ve uygulamayı kapsamaktaydı. Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin eğitim öğretim süreçlerinde çeşitli dernek, vakıf, cemaat gibi yapılara alan açmaya son vermesi gerek. Geçtiğimiz yıllarda çeşitli taciz, tecavüz vakalarıyla gündeme gelmiş vakıflarla 'değerler eğitimi' protokollerinin yapılmış olması tam bir skandaldır” dedi.

 

‘KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Çocuklarımızın, gençlerimizin bu vakıflardan öğreneceği hiçbir değer yoktur. Bu mahkeme kararı da göstermiştir ki eğitimle ilgili bütün çalışmalar kamu çalışanları eliyle ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülecektir. Bu görev devredilemeyecektir. Milli Eğitim Müdürlüğünün, yargı kararının gereğinin yerine getirilmesi konusunda gerekli duyarlılığı göstereceğini ve benzer uygulamalara son vereceğini umuyoruz. Eğitim Sen olarak konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.