Erdoğan’ın askeri başdanışmanı Tanrıverdi: Mehdi gelsin diye ortamı hazırlıyoruz!

GÜNDEM 30.12.2019 - 11:43, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Erdoğan’ın askeri başdanışmanı Tanrıverdi: Mehdi gelsin diye ortamı hazırlıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın askeri danışmanı, kontrgerilla eğitimi verdiği iddia edilen SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi, “İslam birliği Mehdi hazretleri geldiği zaman olacak. Biz ortamı hazırlamak için çalışıyoruz” dedi.

haberimizvar.net-SADAT kurucusu, Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın askeri başdanışmanı Adnan Tanrıverdi, üçüncüsünü gerçekleştirdikleri İslam Birliği Kongresi’nde konuştu. Akit gazetesinin de medya sponsoru olduğu kongrede Tanrıverdi, “İslam birliğinin” nasıl olacağını şu sözlerle ifade etti: “İslam birliği Mehdi hazretleri geldiği zaman olacak. Mehdi hazretleri ne zaman gelecek Allah bilir. Bizim bir işimiz yok mu? Ortamı hazırlamamız gerekmez mi? İşte aslen bunu yapıyoruz”.   METİNER: OTURUP DİZİMİZİ DÖVELİM Tanrıverdi’nin sözleri bir süre sonra sosyal medyaya yansıyınca tepki çekti. Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Tanrıverdi’yi şu sözlerle eleştirdi: “Cumhurbaşkanımızın askeri başdanışmanı sıfatını taşıyan biri böyle konuşuyorsa oturup dizimizi dövelim! Düşmanlarımızın arayıp da bulamadığı şeyi kendi ağzından sunuyor! Şimdi o birileri kalkıp bu laflar üzerinden Cumhurbaşkanımızı hedef tahtasına oturturlarsa ne diyeceğiz?” Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da Cumhurbaşkanı’nın askeri danışmanının dini referanslarda bulunmasını eleştirdi. Bazıları ise Mehdi inanışının İslam’da olmadığını belirterek Tanrıverdi’ye tepki gösterdi. Kongrenin açılışına Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katıldı. KONTRGERİLLA EĞİTİMİ İDDİALARI Eski özel harpçi Adnan Tanrıverdi tarafından kurulan SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi, kontrgerilla eğitimi vermesi ve devlet tarafından denetlenmemesi ile tartışma yaratmıştı. Adnan Tanrıverdi, şirketinin amacını 2012’de şu ifadelerle anlatmıştı: “Türkiye’nin köklü askeri gelenekleri ve birikimini ihtiyacı olan ülkelere aktarmak. Kendi deneyimi ve birikimi olmayan ülkelerin silahlı kuvvetlerinin eğitim, strateji gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. Dünyada örneği çok. Türkiye’de ilk olacak”. ‘EYYUBİLER 17. YILDIZ OLMALIDIR’ Kurucusu olduğu SADAT’ın para karşılığında Suriye’deki silahlı gruplarını eğittiği basına yansıyan Tanrıverdi’nin şu sözleri tartışma yaratmıştı: “Eyyubi Hanedanlığı devletinin simgesinin 16 Türk devletinin simgesiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı forsuna 17. yıldız olarak dahil edilmelidir. Kürt kimliği tanınmalıdır. 1982 Anayasası’nın 66. maddesinde geçen, ‘Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkese din ve ırk farkı gözetmeden Türk denir’ hükmü yerine, ‘Vatandaşlık temel bir haktır. Kanunun öngördüğü esaslara uygun olarak bu statüyü kazanan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır’ ifadesine benzer bir hüküm yer almalıdır”. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın askeri danışmanı, kontrgerilla eğitimi verdiği iddia edilen SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi, “İslam birliği Mehdi hazretleri geldiği zaman olacak. Biz ortamı hazırlamak için çalışıyoruz” dedi.

haberimizvar.net-SADAT kurucusu, Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın askeri başdanışmanı Adnan Tanrıverdi, üçüncüsünü gerçekleştirdikleri İslam Birliği Kongresi’nde konuştu. Akit gazetesinin de medya sponsoru olduğu kongrede Tanrıverdi, “İslam birliğinin” nasıl olacağını şu sözlerle ifade etti: “İslam birliği Mehdi hazretleri geldiği zaman olacak. Mehdi hazretleri ne zaman gelecek Allah bilir. Bizim bir işimiz yok mu? Ortamı hazırlamamız gerekmez mi? İşte aslen bunu yapıyoruz”.

 

METİNER: OTURUP DİZİMİZİ DÖVELİM

Tanrıverdi’nin sözleri bir süre sonra sosyal medyaya yansıyınca tepki çekti. Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Tanrıverdi’yi şu sözlerle eleştirdi: “Cumhurbaşkanımızın askeri başdanışmanı sıfatını taşıyan biri böyle konuşuyorsa oturup dizimizi dövelim! Düşmanlarımızın arayıp da bulamadığı şeyi kendi ağzından sunuyor! Şimdi o birileri kalkıp bu laflar üzerinden Cumhurbaşkanımızı hedef tahtasına oturturlarsa ne diyeceğiz?” Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da Cumhurbaşkanı’nın askeri danışmanının dini referanslarda bulunmasını eleştirdi. Bazıları ise Mehdi inanışının İslam’da olmadığını belirterek Tanrıverdi’ye tepki gösterdi. Kongrenin açılışına Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katıldı.

KONTRGERİLLA EĞİTİMİ İDDİALARI

Eski özel harpçi Adnan Tanrıverdi tarafından kurulan SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi, kontrgerilla eğitimi vermesi ve devlet tarafından denetlenmemesi ile tartışma yaratmıştı. Adnan Tanrıverdi, şirketinin amacını 2012’de şu ifadelerle anlatmıştı: “Türkiye’nin köklü askeri gelenekleri ve birikimini ihtiyacı olan ülkelere aktarmak. Kendi deneyimi ve birikimi olmayan ülkelerin silahlı kuvvetlerinin eğitim, strateji gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. Dünyada örneği çok. Türkiye’de ilk olacak”.

‘EYYUBİLER 17. YILDIZ OLMALIDIR’

Kurucusu olduğu SADAT’ın para karşılığında Suriye’deki silahlı gruplarını eğittiği basına yansıyan Tanrıverdi’nin şu sözleri tartışma yaratmıştı: “Eyyubi Hanedanlığı devletinin simgesinin 16 Türk devletinin simgesiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı forsuna 17. yıldız olarak dahil edilmelidir. Kürt kimliği tanınmalıdır. 1982 Anayasası’nın 66. maddesinde geçen, ‘Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkese din ve ırk farkı gözetmeden Türk denir’ hükmü yerine, ‘Vatandaşlık temel bir haktır. Kanunun öngördüğü esaslara uygun olarak bu statüyü kazanan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır’ ifadesine benzer bir hüküm yer almalıdır”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.