Erdoğan’ın desteği düştü

SİYASET 04.01.2020 - 15:52, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Erdoğan’ın desteği düştü

Metropoll’ün yaptığı ‘Türkiye’nin Nabzı Aralık 2019’ anketine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a onay verenlerin oranı son bir ayda yüzde 48.4’ten yüzde 43.7’ye düştü. Onay vermeyenlerin oranı ise yüzde 41.7’den yüzde 42.2’ye yükseldi.

haberimizvar.net-Metropoll’un araştırmasına göre AKP’lilerin yüzde 87.9’u Erdoğan’a onay verirken, MHP seçmeni yüzde 52 ile ikinci sırada. Erdoğan’a görev onayında en düşük destek ise yüzde 1.3 ile İYİ Parti ve yüzde 6.6 ile CHP seçmeninden geldi. Diğer partililerin yüzde 25’i de aralık ayı için Erdoğan’ı onayladıklarını ifade etti. Aralık’ta bütün partilerin Erdoğan’a verdiği “görev onayında” bir düşüş yaşanırken, HDP seçmeni son bir ayda yüzde 2,5’lik seviyesinde cumhurbaşkanına olan desteklerini artırdı.   AKP SEÇMENİNİN DESTEĞİ AZALIYOR   AKP seçmeninin son bir ayda Erdoğan’a olan desteğinin azalması ise dikkat çekiyor. Diğer taraftan da Cumhur İttifakı’nda yer alan MHP seçmeninin Erdoğan’a verdiği onay oyunun yüzde 79.2’den yüzde 52’ye düştüğü tespit edildi. Metropoll’un araştırması ayrıca, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden bu yana Erdoğan’a olan desteğin yüzde 67.6’dan yüzde 43.7’ye düştüğünü ortaya koyuyor. 
Metropoll’ün yaptığı ‘Türkiye’nin Nabzı Aralık 2019’ anketine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a onay verenlerin oranı son bir ayda yüzde 48.4’ten yüzde 43.7’ye düştü. Onay vermeyenlerin oranı ise yüzde 41.7’den yüzde 42.2’ye yükseldi.

haberimizvar.net-Metropoll’un araştırmasına göre AKP’lilerin yüzde 87.9’u Erdoğan’a onay verirken, MHP seçmeni yüzde 52 ile ikinci sırada. Erdoğan’a görev onayında en düşük destek ise yüzde 1.3 ile İYİ Parti ve yüzde 6.6 ile CHP seçmeninden geldi. Diğer partililerin yüzde 25’i de aralık ayı için Erdoğan’ı onayladıklarını ifade etti. Aralık’ta bütün partilerin Erdoğan’a verdiği “görev onayında” bir düşüş yaşanırken, HDP seçmeni son bir ayda yüzde 2,5’lik seviyesinde cumhurbaşkanına olan desteklerini artırdı.

 

AKP SEÇMENİNİN DESTEĞİ AZALIYOR

 

AKP seçmeninin son bir ayda Erdoğan’a olan desteğinin azalması ise dikkat çekiyor. Diğer taraftan da Cumhur İttifakı’nda yer alan MHP seçmeninin Erdoğan’a verdiği onay oyunun yüzde 79.2’den yüzde 52’ye düştüğü tespit edildi. Metropoll’un araştırması ayrıca, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden bu yana Erdoğan’a olan desteğin yüzde 67.6’dan yüzde 43.7’ye düştüğünü ortaya koyuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.