Esnaf yaşam savaşı veriyor!

EKONOMİ 06.06.2020 - 15:45, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Esnaf yaşam savaşı veriyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, “Salgın süresince işyerini kapattığı için de hiçbir geliri olmayan esnafımız var” dedi.

2.5 milyonu aşkın esnafın salgından kaynaklanan sorunlarıyla ilgilendiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu süreçte esnafı Korona çarptı. Küçük esnaf sıkıntıda. Bu salgının ekonomik etkilerinden iki grup esnaf etkilendi. Birincisi, doğrudan işyerleri kapatılan ve uzun süre kapalı kalan kahvehaneler, çay ocakları, berberler, kuaför, güzellik salonları, spor tesisleri, çocuk oyun salonları" dedi. "Diğeri de, işyerini kapatması zorunlu olmayan ancak müşteri yokluğu nedeniyle mecbur kalıp kendiliğinden kapatan grup" diyen Bendevi Palandöken "Lokanta, kafeterya gibi işyerleri kapanmadı ama sadece paket servis yapmak zorunda oldukları için bunlar da, mecburen kapatmak zorunda kaldı" diye konuştu. "FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ ŞART" Bendevi Palandöken şunları söyledi: "Devletimiz, esnafın vergi ve sigorta primleri ertelendi, sonra düşük faizli destek kredileri verildi. Kredilerden yararlanabilen esnaf için bunlar kısmen de olsa önemli. Ancak bir de yararlanamayan, işyerini kapattığı için de hiçbir geliri olmayan esnafımız var ve sayıları oldukça fazla. Hem ev hem işyerlerinin kirası, elektrik, su, doğalgaz gibi borçları, her geçen gün de katlanarak artıyor." Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken "Esnafın günlük yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayacak asgari bir gelirleri de olmadığı için çok zor günler geçiriyorlar. İşyerini zorunlu olarak kapatan esnafımıza en azından asgari ücret düzeyinde gelir desteği, işyerini kapatmak zorunda olmamakla beraber bu süreçten olumsuz etkilenenlere de uzun vadeli ve faizsiz bir kredi desteği verilmeli" dedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, “Salgın süresince işyerini kapattığı için de hiçbir geliri olmayan esnafımız var” dedi.

2.5 milyonu aşkın esnafın salgından kaynaklanan sorunlarıyla ilgilendiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu süreçte esnafı Korona çarptı. Küçük esnaf sıkıntıda. Bu salgının ekonomik etkilerinden iki grup esnaf etkilendi. Birincisi, doğrudan işyerleri kapatılan ve uzun süre kapalı kalan kahvehaneler, çay ocakları, berberler, kuaför, güzellik salonları, spor tesisleri, çocuk oyun salonları" dedi. "Diğeri de, işyerini kapatması zorunlu olmayan ancak müşteri yokluğu nedeniyle mecbur kalıp kendiliğinden kapatan grup" diyen Bendevi Palandöken "Lokanta, kafeterya gibi işyerleri kapanmadı ama sadece paket servis yapmak zorunda oldukları için bunlar da, mecburen kapatmak zorunda kaldı" diye konuştu.

"FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ ŞART"

Bendevi Palandöken şunları söyledi: "Devletimiz, esnafın vergi ve sigorta primleri ertelendi, sonra düşük faizli destek kredileri verildi. Kredilerden yararlanabilen esnaf için bunlar kısmen de olsa önemli. Ancak bir de yararlanamayan, işyerini kapattığı için de hiçbir geliri olmayan esnafımız var ve sayıları oldukça fazla. Hem ev hem işyerlerinin kirası, elektrik, su, doğalgaz gibi borçları, her geçen gün de katlanarak artıyor." Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken "Esnafın günlük yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayacak asgari bir gelirleri de olmadığı için çok zor günler geçiriyorlar. İşyerini zorunlu olarak kapatan esnafımıza en azından asgari ücret düzeyinde gelir desteği, işyerini kapatmak zorunda olmamakla beraber bu süreçten olumsuz etkilenenlere de uzun vadeli ve faizsiz bir kredi desteği verilmeli" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.