Gerçek vaka sayısı 12 binden fazla

SAĞLIK 22.08.2020 - 16:15, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Gerçek vaka sayısı 12 binden fazla

CHP Ordu Milletvekili ve İç Hastalıkları Uzmanı Mustafa Adıgüzel, Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 vaka sayılarının sadece 10’da birini açıkladığını savunarak, “Sağlık Bakanı, her gün insanları gözlerine baka baka yanıltıyor. Türkiye’de pozitif yeni vaka günlük 12 binin üzerinde” iddiasında bulundu.

haberimizvar.net- CHP Ordu Milletvekili ve İç Hastalıkları Uzmanı Mustafa Adıgüzel, Türkiye’deki son günlerde tartışmaların odağında olan koranavirüs verilerine ilişkin oldukça dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Mustafa Adıgüzel, ANKA’dan Şeyma Paşayiğit’e yaptığı değerlendirmede, Sağlık Bakanlığı’nı şeffaf olmamakla eleştirdi ve Ordu’dan örnekler verdi. “Artık hastanelerde yer sorunu olduğu için pozitif vakalar evine gönderiliyor” diyen Adıgüzel, sözlerine şöyle devam etti: “Bu şekilde evine gönderilen ve hiçbir sağlık sorunu olmayan genç bir kadın, dört gün sonra evinde fenalaşarak tekrar hastaneye gönderiliyor. Ordu Devlet Hastanesi’nin acilinde benim de dahil olduğum yoğun bakım yeri arama çalışmaları sonuç vermeden dün hastayı kaybettik. Bu şekilde pozitif olduğu halde evine gönderilen yüzlerce insan, fındık bahçelerinde diğer sağlıklı insanlarla birlikte fındık topluyor.”   ‘SAHADAKİ GERÇEKLER FARKLI’ Sağlık Bakanı Koca’nın yoğun bakım yatağı doluluk oranının yüzde 64,8 olduğunu açıklamasına karşın Adıgüzel, sahadaki gerçeklerin farklı olduğunu belirtti. Adıgüzel, şu değerlendirmeyi yaptı: GERÇEK VAKA SAYISI 12 BİNİN ÜZERİNDE “Sağlık Bakanı, her gün insanları gözlerine baka baka yanıltmaktadır. Türkiye tarihinde olmamış bir şekilde yalan yanlış bilgilerle insanlar yanıltılmaktadır. Sağlık Bakanı, Doğu Karadeniz’deki 10 gün için toplam pozitif vaka sayısını 80 açıkladığı gün sadece Ordu’da yeni vaka sayısı 160 idi. Bizim sahadan aldığımız veriler, her 5 bin nüfusa karşılık bir yeni vaka olduğu doğrultusundadır. Bu şekilde Türkiye’de sadece pozitif yeni vaka günlük 12 binin üzerindedir. RAKAMLAR BUNUN 10’DA BİRİ Sağlık Bakanı’nın açıkladığı rakamlar bunun 10’da biri. Sadece TBMM’de bile her 30 milletvekilinden biri hasta olmuş durumdadır. Benim ilimde kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti il başkanları dahil hastalığa yakalanmış durumdadır. Bu kadar yaygın hastalık varken akşamları kamera karşısına geçip olağandan çok daha düşük şekilde bu rakamları açıklamak devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır.”   ‘GERÇEKLERLE YÜZLEŞİLMELİ’ Adıgüzel, “Ben Sağlık Bakanı’nın sanal ortamlarda sanal rakamlar açıklamak yerine bizim gibi sahaya gelip gerçeklerle yüzleşmeye davet ediyorum. Onun bu şekilde tıpa tıp aynı açıklamaları her gün yapması bile insanların konsantrasyonunu bozmakta ve biraz önce bahsettiğim olaylara sebebiyet vermektedir. İnsanları göreve davet etmeden önce kendisi yapması gereken görevi layıkıyla yapmalı” diye seslendi.  
CHP Ordu Milletvekili ve İç Hastalıkları Uzmanı Mustafa Adıgüzel, Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 vaka sayılarının sadece 10’da birini açıkladığını savunarak, “Sağlık Bakanı, her gün insanları gözlerine baka baka yanıltıyor. Türkiye’de pozitif yeni vaka günlük 12 binin üzerinde” iddiasında bulundu.

haberimizvar.net- CHP Ordu Milletvekili ve İç Hastalıkları Uzmanı Mustafa Adıgüzel, Türkiye’deki son günlerde tartışmaların odağında olan koranavirüs verilerine ilişkin oldukça dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Mustafa Adıgüzel, ANKA’dan Şeyma Paşayiğit’e yaptığı değerlendirmede, Sağlık Bakanlığı’nı şeffaf olmamakla eleştirdi ve Ordu’dan örnekler verdi. “Artık hastanelerde yer sorunu olduğu için pozitif vakalar evine gönderiliyor” diyen Adıgüzel, sözlerine şöyle devam etti:

chp-ordu-milletveikili.jpg

“Bu şekilde evine gönderilen ve hiçbir sağlık sorunu olmayan genç bir kadın, dört gün sonra evinde fenalaşarak tekrar hastaneye gönderiliyor. Ordu Devlet Hastanesi’nin acilinde benim de dahil olduğum yoğun bakım yeri arama çalışmaları sonuç vermeden dün hastayı kaybettik. Bu şekilde pozitif olduğu halde evine gönderilen yüzlerce insan, fındık bahçelerinde diğer sağlıklı insanlarla birlikte fındık topluyor.”

 

‘SAHADAKİ GERÇEKLER FARKLI’

Sağlık Bakanı Koca’nın yoğun bakım yatağı doluluk oranının yüzde 64,8 olduğunu açıklamasına karşın Adıgüzel, sahadaki gerçeklerin farklı olduğunu belirtti. Adıgüzel, şu değerlendirmeyi yaptı:

GERÇEK VAKA SAYISI 12 BİNİN ÜZERİNDE

“Sağlık Bakanı, her gün insanları gözlerine baka baka yanıltmaktadır. Türkiye tarihinde olmamış bir şekilde yalan yanlış bilgilerle insanlar yanıltılmaktadır. Sağlık Bakanı, Doğu Karadeniz’deki 10 gün için toplam pozitif vaka sayısını 80 açıkladığı gün sadece Ordu’da yeni vaka sayısı 160 idi. Bizim sahadan aldığımız veriler, her 5 bin nüfusa karşılık bir yeni vaka olduğu doğrultusundadır. Bu şekilde Türkiye’de sadece pozitif yeni vaka günlük 12 binin üzerindedir.

RAKAMLAR BUNUN 10’DA BİRİ

Sağlık Bakanı’nın açıkladığı rakamlar bunun 10’da biri. Sadece TBMM’de bile her 30 milletvekilinden biri hasta olmuş durumdadır. Benim ilimde kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti il başkanları dahil hastalığa yakalanmış durumdadır. Bu kadar yaygın hastalık varken akşamları kamera karşısına geçip olağandan çok daha düşük şekilde bu rakamları açıklamak devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır.”

 

‘GERÇEKLERLE YÜZLEŞİLMELİ’

Adıgüzel, “Ben Sağlık Bakanı’nın sanal ortamlarda sanal rakamlar açıklamak yerine bizim gibi sahaya gelip gerçeklerle yüzleşmeye davet ediyorum. Onun bu şekilde tıpa tıp aynı açıklamaları her gün yapması bile insanların konsantrasyonunu bozmakta ve biraz önce bahsettiğim olaylara sebebiyet vermektedir. İnsanları göreve davet etmeden önce kendisi yapması gereken görevi layıkıyla yapmalı” diye seslendi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.