Güneş enerjili Katamaran

YAŞAM 15.06.2020 - 13:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Güneş enerjili Katamaran

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki tersanede güneş enerjili katamaran üretildi. Tekneyi üreten firmanın sahibi Ramazan Taş, maliyeti 400 bin lira olan teknenin 3 yıl içinde kendisini amorti edeceğini söyledi.

haberimizvar.net-  Isparta Valiliği'nin içme suyu havzası olan göllerde fosil yakıt kullanan teknelerin kullanımının yasaklanmasının ardından Manavgat Tersanesi'nde güneş enerjili katamaran üretildi. Hafif olması için özel bir alüminyumdan üretilen ve 'Öncü1' adı verilen katamaranın liman kayıtları Manavgat'ta yapıldı. Katamaranı üreten firmanın sahibi Ramazan Taş, bu katamarandan 3 tane daha sipariş verildiğini ancak yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle turizm kötü gittiği için diğer siparişlerin şu anda beklemeye alındığını söyledi.   GÖLLERDE KULLANILACAK Bölgede ilk defa böyle bir tekne üretildiğini anlatan Ramazan Taş, "Bu tekne, Isparta'da gölde yüzecek. Isparta Valiliği içme suyu havzası olan göllerde benzinli ve dizel motorlu tekneleri yasakladı. Bu yüzden biz buna güneş paneliyle çalışan elektrikli motorlar koyduk. Teknenin hafif olması için özel alüminyumdan yaptık. Bölgede ilk defa elektrikli, motorlu tekne üretildi. Uzun ömürlü ve hafif bir tekne. 400 bin liraya mal oldu. Maliyetinin büyük kısmını elektrik panelleri ve motoru tuttu. 3 yıl içerisinde kendisini amorti edeceğini düşünüyorum" dedi.  
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki tersanede güneş enerjili katamaran üretildi. Tekneyi üreten firmanın sahibi Ramazan Taş, maliyeti 400 bin lira olan teknenin 3 yıl içinde kendisini amorti edeceğini söyledi.

haberimizvar.net-  Isparta Valiliği'nin içme suyu havzası olan göllerde fosil yakıt kullanan teknelerin kullanımının yasaklanmasının ardından Manavgat Tersanesi'nde güneş enerjili katamaran üretildi. Hafif olması için özel bir alüminyumdan üretilen ve 'Öncü1' adı verilen katamaranın liman kayıtları Manavgat'ta yapıldı. Katamaranı üreten firmanın sahibi Ramazan Taş, bu katamarandan 3 tane daha sipariş verildiğini ancak yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle turizm kötü gittiği için diğer siparişlerin şu anda beklemeye alındığını söyledi.

 

GÖLLERDE KULLANILACAK

Bölgede ilk defa böyle bir tekne üretildiğini anlatan Ramazan Taş, "Bu tekne, Isparta'da gölde yüzecek. Isparta Valiliği içme suyu havzası olan göllerde benzinli ve dizel motorlu tekneleri yasakladı. Bu yüzden biz buna güneş paneliyle çalışan elektrikli motorlar koyduk. Teknenin hafif olması için özel alüminyumdan yaptık. Bölgede ilk defa elektrikli, motorlu tekne üretildi. Uzun ömürlü ve hafif bir tekne. 400 bin liraya mal oldu. Maliyetinin büyük kısmını elektrik panelleri ve motoru tuttu. 3 yıl içerisinde kendisini amorti edeceğini düşünüyorum" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.