Halkevleri’nden açıklama: Su zammında kamuoyu yanıltıldı

EKONOMİ 28.11.2019 - 13:59, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Halkevleri’nden açıklama: Su zammında kamuoyu yanıltıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Ekim’den itibaren yürürlüğe girecek yüzde 20’lik su zammının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Halkevleri, atık su bedeline yapılan zammın kamuoyundan gizlendiğini açıkladı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Eylül’de suya yüzde 20 zam yapılacağını ve 1 Ekim tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği açıklanmıştı. İlk faturalar gelmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin sadece su metreküp fiyatlarına zam yapılacağı duyurduğunu, fakat gelen faturalarda atık su bedeline de gizli zam yapıldığının görüldüğünü dile getiren Halkevleri Antalya Şubesi, “Kamuoyu yanıltılmıştır. Su cenneti olan Antalya, Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan 2’nci kenti durumundadır” açıklaması yaptı.   ZAM YÜZDE 20’NİN ÇOK ÜZERİNDE Metreküpü 3 TL olan su fiyatının yapılan zamla 3.60 TL’ye ulaştığını hatırlatan Halkevleri, “Daha önce 1 metreküp su fiyatının yüzde 35’i kadar miktarda alınan atık su bedelinin Ekim ayından itibaren yüzde 40’a çıkarıldığı da anlaşıldı. Atık su fiyatı 1 metreküp su fiyatının en fazla yüzde 50’sinin alınabileceğini yazan yönetmelikteki üst sınırına yaklaştı. Zamlanan 1 metreküp atık su 1.4 TL oldu. Böylece toplamda 1 metreküp su fiyatı 5.04 TL olmuştur. Bu fiyata uygulanan yüzde 8’lik KDV ile birlikte zammın faturalara yansıması yüzde 20’lik zammın çok üzerine çıkmaktadır” açıklamasında bulundu.   EN PAHALI SU İÇEN İKİNCİ KENT Halkevleri’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “13 Eylül’de belediye tarafından yapılan açıklamada sadece su metreküp fiyatlarına zam yapılacağı açıklanmış, ancak atık su bedeline zam yapılacağı açıklanmayarak kamuoyu yanıltılmıştır. Su cenneti olan Antalya, Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan 2’nci kenti durumundadır. AKP’li Menderes Türel döneminde ASAT’ın içine sokulduğu borç batağının yükü Antalya halkının sırtına yıkılamaz. Antalya Büyükşehir Belediyesinden önümüzdeki 5 yıllık vadede ucuz, nitelikli bir su hizmetinin nasıl oluşturulacağına dair bir plan açıklamasını bekliyoruz. Yoksa Türel belediyeciğinin yaptığı gibi her yıl yüzdelik zamlarla halkın en temel ihtiyacı olan su hizmeti daha da pahalılaşacak mıdır?” Türkiye’de 5.4 lira ile en pahalı su İstanbul’da. Antalya 5.04’le ikinci sırada. Bu iki kenti 5 lira ile Ankara, 4.89’la Adana,  4.33’le İzmir ve 3.54’le Bursa izliyor.   
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Ekim’den itibaren yürürlüğe girecek yüzde 20’lik su zammının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Halkevleri, atık su bedeline yapılan zammın kamuoyundan gizlendiğini açıkladı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Eylül’de suya yüzde 20 zam yapılacağını ve 1 Ekim tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği açıklanmıştı. İlk faturalar gelmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin sadece su metreküp fiyatlarına zam yapılacağı duyurduğunu, fakat gelen faturalarda atık su bedeline de gizli zam yapıldığının görüldüğünü dile getiren Halkevleri Antalya Şubesi, “Kamuoyu yanıltılmıştır. Su cenneti olan Antalya, Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan 2’nci kenti durumundadır” açıklaması yaptı.

 

ZAM YÜZDE 20’NİN ÇOK ÜZERİNDE

Metreküpü 3 TL olan su fiyatının yapılan zamla 3.60 TL’ye ulaştığını hatırlatan Halkevleri, “Daha önce 1 metreküp su fiyatının yüzde 35’i kadar miktarda alınan atık su bedelinin Ekim ayından itibaren yüzde 40’a çıkarıldığı da anlaşıldı. Atık su fiyatı 1 metreküp su fiyatının en fazla yüzde 50’sinin alınabileceğini yazan yönetmelikteki üst sınırına yaklaştı. Zamlanan 1 metreküp atık su 1.4 TL oldu. Böylece toplamda 1 metreküp su fiyatı 5.04 TL olmuştur. Bu fiyata uygulanan yüzde 8’lik KDV ile birlikte zammın faturalara yansıması yüzde 20’lik zammın çok üzerine çıkmaktadır” açıklamasında bulundu.

 

EN PAHALI SU İÇEN İKİNCİ KENT

Halkevleri’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “13 Eylül’de belediye tarafından yapılan açıklamada sadece su metreküp fiyatlarına zam yapılacağı açıklanmış, ancak atık su bedeline zam yapılacağı açıklanmayarak kamuoyu yanıltılmıştır. Su cenneti olan Antalya, Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan 2’nci kenti durumundadır. AKP’li Menderes Türel döneminde ASAT’ın içine sokulduğu borç batağının yükü Antalya halkının sırtına yıkılamaz. Antalya Büyükşehir Belediyesinden önümüzdeki 5 yıllık vadede ucuz, nitelikli bir su hizmetinin nasıl oluşturulacağına dair bir plan açıklamasını bekliyoruz. Yoksa Türel belediyeciğinin yaptığı gibi her yıl yüzdelik zamlarla halkın en temel ihtiyacı olan su hizmeti daha da pahalılaşacak mıdır?” Türkiye’de 5.4 lira ile en pahalı su İstanbul’da. Antalya 5.04’le ikinci sırada. Bu iki kenti 5 lira ile Ankara, 4.89’la Adana,  4.33’le İzmir ve 3.54’le Bursa izliyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.