Hastane bahçelerine çadır kuruluyor

GÜNDEM 02.04.2020 - 16:40, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Hastane bahçelerine çadır kuruluyor

Korona virüs şikayetiyle başvuran hastaları, diğer sağlık problemleri olan hastalardan izole etmek ve virüsün yayılmasını önlemek için hastane bahçelerine triaj çadırları kurulmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmanın 81 ilde uygulanacağı öğrenildi.

haberimizvar.net-Türkiye genelinde korona virüs salgınına yönelik tedbirler alınmaya devam ediyor. Bursa’da İl Pandemi Kurulu kararları doğrultusunda Bursa Şehir Hastanesi başta olmak üzere; Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesine triaj çadırları kuruldu. Bursa İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Halim Ömer Kaşıkcı, daha önce hastanelerin kapı girişlerinde yapılan kontrollerin artık hastane bahçesine kurulan çadırlarda yapılacağını belirtti. Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmanın 81 ilde uygulanacağı öğrenildi.   ‘TEMAS MİNİMUM SEVİYEDE’   Korona virüs ile mücadele kapsamında tüm hastanelerde tedbirleri artırdıklarını söyleyen Kaşıkcı, “Triaj çadırları şüpheli vakaların ayrılması açısından önem arz ediyor. Tüm hastalarımızın ilk müracaat ve muayenelerini bu çadırlarda yaparak, ilgili polikliniklere yönlendirilmesini sağlayacağız. Böylece şüpheli vakalarda daha çabuk önlem alarak, temasının azaltılması amaçlıyoruz” dedi. Bursa’da korona virüs ile mücadele kapsamında hastanelerde sıkıntı yaşatacak bir durum olmadığını belirten Kaşıkcı, “Başta kamu hastaneleri olmak üzere tüm özel ve devlet hastanelerinde sağlık personellerimiz canla başla çalışıyor. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
Korona virüs şikayetiyle başvuran hastaları, diğer sağlık problemleri olan hastalardan izole etmek ve virüsün yayılmasını önlemek için hastane bahçelerine triaj çadırları kurulmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmanın 81 ilde uygulanacağı öğrenildi.

haberimizvar.net-Türkiye genelinde korona virüs salgınına yönelik tedbirler alınmaya devam ediyor. Bursa’da İl Pandemi Kurulu kararları doğrultusunda Bursa Şehir Hastanesi başta olmak üzere; Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesine triaj çadırları kuruldu. Bursa İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Halim Ömer Kaşıkcı, daha önce hastanelerin kapı girişlerinde yapılan kontrollerin artık hastane bahçesine kurulan çadırlarda yapılacağını belirtti. Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmanın 81 ilde uygulanacağı öğrenildi.

 

‘TEMAS MİNİMUM SEVİYEDE’

 

Korona virüs ile mücadele kapsamında tüm hastanelerde tedbirleri artırdıklarını söyleyen Kaşıkcı, “Triaj çadırları şüpheli vakaların ayrılması açısından önem arz ediyor. Tüm hastalarımızın ilk müracaat ve muayenelerini bu çadırlarda yaparak, ilgili polikliniklere yönlendirilmesini sağlayacağız. Böylece şüpheli vakalarda daha çabuk önlem alarak, temasının azaltılması amaçlıyoruz” dedi. Bursa’da korona virüs ile mücadele kapsamında hastanelerde sıkıntı yaşatacak bir durum olmadığını belirten Kaşıkcı, “Başta kamu hastaneleri olmak üzere tüm özel ve devlet hastanelerinde sağlık personellerimiz canla başla çalışıyor. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.