HDP’li Bülbül: 'Alevi inancının varlığını kabul etmeyen münafıktır!'

GÜNDEM 13.07.2020 - 13:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

HDP’li Bülbül: 'Alevi inancının varlığını kabul etmeyen münafıktır!'

HDP’li Kemal Bülbül, meclis genel kurulunda dağ keçilerinin Hakkın ve hakikatin emaneti olduğuna dikkat çekerek, ihale yoluyla katledilmesine tepki gösterirken Ayasofya Kilisesini Cami Olarak ibadete açılmasına dair yorumlar yaptı

haberimizvar.net- Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, ‘Çoklu Baro’ hakkında yaptığı konuşmada, yasayla cübbeli avukat hoca yaratılmak istendiğine dikkat çekerek, şunları aktardı: ‘MADEMKİ ÇOKLULUK İSTİYORSUNUZ..’ “Avukatın cübbesi ile, cübbesini din tüccarlığı için kullananların cübbesi birbirine karıştırılıyor. Mademki çokluluk istiyorsunuz, gelin çoklu hükümet kuralım, gelin çoklu diyanet yapalım, gelin çoklu İçişleri bakanlığı yapalım, çoklu kaymakamlık, çoklu valilik ve teklerden bir tanesinin yaptığı yanlışı çoklulardan bir tanesi düzeltir. “9 Temmuz 1937’de satın alınan caniler tarafından katledilen hakkın ve hakikatin mürşitlerinden Alişer ve Zarife anayı burada saygıyla sevgiyle anıyorum” diyen Bülbül, “Ve Ali İsmail korkmaz yar Ali, yaradan Ali, can Ali, canan Ali. İsmi canım ruhuyla Ali seni katledenler kahrolsun, Ali seni katledenler insan değildir. Ali’ye kast ettiler, hakikate kast ettiler. Ali İsmail Korkmaz polis şiddetinden kaçarken sokakta kıstırıldı dövülerek katledildi. Dava süreci savsaklandı. Bu dava kesinlikle yeniden açılmalı, tıpkı Berkin Elvan davası gibi” gibi. ALEVİ İNANCI NİYE YASAK? Ayasofya Kilisesini "Cami" Olarak ibadete açan zihniyet, neden Cemevlerinin varlığını kabul etmiyor!  Alevi Dergahları niye açılmıyor? Alevi İnancı niye yasak? İnançların eşitliğini, Alevi inancının varlığını kabul etmeyen münafıktır! Niçin, Cemevleri yasal güvenceye kavuşturulmadı? Alevi dergahları açılmalıdır. Cemevleri ibadethane olarak kabul edilmelidir.  İnsanın inancını hala inkar eden kabul eden ötekileştiren bir dil var iken biz Türkiye’de eşit yurttaşlıktan inanç eşitliğinden ve laiklikten söz edemeyiz. Falan yeri ibadete açtık söylemleri ile köpürtülen öte yandan  koskocaman bir inanç topluluğunu yok sayan bir yaklaşım eşitlikçi demokratik ve adil olamaz.  “GEYİK ZARAFETTİR, GEYİK LETAFETTİR, GEYİK İNCELİKTİR” Bülbül, son günlerde yaşananlara dikkat çekerek, sözlerine dağ keçilerinin katledilmesine yönelik açılan ihale sürecine şu sözlerle değindi: “Dağ keçileri olayına gelmek istiyorum. Dağ keçisi dediğiniz şey arkadaşlar biz buna Belgüzar diyoruz. Hakkın ve hakikatin emaneti, kutsal emanet. Bu dağ keçisi diye geçilecek bir şey değil. Haberim duyarsın peyiklerinen 40 yıl dağda gezdim, geyiklerinen, yaramı sarsınlar şehitlerinin, yar senin elinden ben yana yana diyen Pir Sultan Apdal’dan Abdal Musa’ya. Geyikli babayı biliyor musunuz?  Osmanlı’nın kuruluşunda Orhan Gazi’ye nefes veren Geyikli babayı biliyor musunuz? Bütün bizim bu erenlerimiz, evliyalarımız Hacı Bektaş’ın kucağında geyik var geyik. Geyik zarafettir, geyik letafettir, geyik inceliktir, iren dağında, cennet bağında geyik vardır, ceylan vardır, kutsaldır. Bu kutsalları katletmek için ihale açanlar, kutsal inançlara geyik kutsal inancına, tüm kutsal inançlara karşı katliam planı yapıyorlar.”  
HDP’li Kemal Bülbül, meclis genel kurulunda dağ keçilerinin Hakkın ve hakikatin emaneti olduğuna dikkat çekerek, ihale yoluyla katledilmesine tepki gösterirken Ayasofya Kilisesini Cami Olarak ibadete açılmasına dair yorumlar yaptı

haberimizvar.net- Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, ‘Çoklu Baro’ hakkında yaptığı konuşmada, yasayla cübbeli avukat hoca yaratılmak istendiğine dikkat çekerek, şunları aktardı:

‘MADEMKİ ÇOKLULUK İSTİYORSUNUZ..’

“Avukatın cübbesi ile, cübbesini din tüccarlığı için kullananların cübbesi birbirine karıştırılıyor. Mademki çokluluk istiyorsunuz, gelin çoklu hükümet kuralım, gelin çoklu diyanet yapalım, gelin çoklu İçişleri bakanlığı yapalım, çoklu kaymakamlık, çoklu valilik ve teklerden bir tanesinin yaptığı yanlışı çoklulardan bir tanesi düzeltir.

“9 Temmuz 1937’de satın alınan caniler tarafından katledilen hakkın ve hakikatin mürşitlerinden Alişer ve Zarife anayı burada saygıyla sevgiyle anıyorum” diyen Bülbül, “Ve Ali İsmail korkmaz yar Ali, yaradan Ali, can Ali, canan Ali. İsmi canım ruhuyla Ali seni katledenler kahrolsun, Ali seni katledenler insan değildir. Ali’ye kast ettiler, hakikate kast ettiler. Ali İsmail Korkmaz polis şiddetinden kaçarken sokakta kıstırıldı dövülerek katledildi. Dava süreci savsaklandı. Bu dava kesinlikle yeniden açılmalı, tıpkı Berkin Elvan davası gibi” gibi.

ALEVİ İNANCI NİYE YASAK?
Ayasofya Kilisesini "Cami" Olarak ibadete açan zihniyet, neden Cemevlerinin varlığını kabul etmiyor!  Alevi Dergahları niye açılmıyor? Alevi İnancı niye yasak? İnançların eşitliğini, Alevi inancının varlığını kabul etmeyen münafıktır! Niçin, Cemevleri yasal güvenceye kavuşturulmadı? Alevi dergahları açılmalıdır. Cemevleri ibadethane olarak kabul edilmelidir.  İnsanın inancını hala inkar eden kabul eden ötekileştiren bir dil var iken biz Türkiye’de eşit yurttaşlıktan inanç eşitliğinden ve laiklikten söz edemeyiz. Falan yeri ibadete açtık söylemleri ile köpürtülen öte yandan  koskocaman bir inanç topluluğunu yok sayan bir yaklaşım eşitlikçi demokratik ve adil olamaz. 


“GEYİK ZARAFETTİR, GEYİK LETAFETTİR, GEYİK İNCELİKTİR”

Bülbül, son günlerde yaşananlara dikkat çekerek, sözlerine dağ keçilerinin katledilmesine yönelik açılan ihale sürecine şu sözlerle değindi:

“Dağ keçileri olayına gelmek istiyorum. Dağ keçisi dediğiniz şey arkadaşlar biz buna Belgüzar diyoruz. Hakkın ve hakikatin emaneti, kutsal emanet. Bu dağ keçisi diye geçilecek bir şey değil. Haberim duyarsın peyiklerinen 40 yıl dağda gezdim, geyiklerinen, yaramı sarsınlar şehitlerinin, yar senin elinden ben yana yana diyen Pir Sultan Apdal’dan Abdal Musa’ya. Geyikli babayı biliyor musunuz?  Osmanlı’nın kuruluşunda Orhan Gazi’ye nefes veren Geyikli babayı biliyor musunuz? Bütün bizim bu erenlerimiz, evliyalarımız Hacı Bektaş’ın kucağında geyik var geyik. Geyik zarafettir, geyik letafettir, geyik inceliktir, iren dağında, cennet bağında geyik vardır, ceylan vardır, kutsaldır. Bu kutsalları katletmek için ihale açanlar, kutsal inançlara geyik kutsal inancına, tüm kutsal inançlara karşı katliam planı yapıyorlar.”


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.