‘Her gün eksiliyoruz her ay kaybediyoruz !’

GÜNDEM 11.07.2020 - 14:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

‘Her gün eksiliyoruz her ay kaybediyoruz !’

CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmak istenmesine şiddetle tepki gösterdi. Deveci, “İstanbul Sözleşmesi öldürülmek istemeyen kadınların çığlığıdır” dedi

haberimizvar.net- Son zamanlarda AKP tarafından kaldırılması dillendirilen İstanbul Sözleşmesi konusunda yazılı bir açıklama yapan CHP Kadın kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci, tepkilerini dile getirdi. “Kadınlarımız tecavüze uğruyor, şiddet görüyor, işkenceye maruz kalıyor, katlediliyor! Her gün eksiliyoruz, her gün kaybediyoruz” dedi. Açıklamasında şiddet ve cinayet mağdurlarının sadece kadınlar olmadığına da dikkat çeken Deveci, “Sadece kadınlar mı? Hayır çocuklarda bunlara maruz kalıyor. Savunmasız minicik bedenler toprağa veriliyor... Her gün bir kadın cinayeti ve çocuk istismarı haberi manşetlerden inmiyor. Zanlılar yakalanıyor fakat, cezalar caydırıcı olmadığından her gün bir yenisi ekleniyor bu haberlere. Kadın cinayetleri neden önlenemiyor diye sorular geliyor. Çünkü önlemek istemiyorlar! Ellerinde yasalar var, sahada çalışan sivil toplum örgütleri var, bununla ilgili önüne geçebilecekleri tüm güçler ellerinde. Gerçekten önlenmek istense bunlardan yararlanamazlar mı? Bizde varız ama iktidar siyasi irade olarak bunu önlemek için destek vermezse önlenmez!” ifadelerini kullandı.   ‘KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR’ Deveci açıklamasına şöyle devam etti: “Kadınlar her gün daha fazla ölürken; 2 Temmuz’da AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Kurtulmuş, bu açıklamada İstanbul sözleşmesinin iptal edilmesine, kaldırılmasına yönelik bir ifade kullandı.  Sesleniyoruz !!! Öldürülmek istemeyen kadınların çığlığıdır İstanbul sözleşmesi. İstanbul sözleşmesi, 6284 sayılı kanun tam uygulanana kadar kadın cinayetleri bitene kadar kadınlar susmayacak, Susmayacak susmayacak! Var olan İstanbul sözleşmesini kaldıramazsınız. Var olan İstanbul sözleşmesini uygulamalısınız! AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in TBMM’de yaptığı bir konuşmasında kadınların adı yoktu biz gelene kadar demişti;  Haziran’da 27 kadın cinayeti oldu. Biz de öldürülen 27 kadının adı oluyoruz. Kadınlara ve İstanbul sözleşmesine dokunmayın!”    
CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmak istenmesine şiddetle tepki gösterdi. Deveci, “İstanbul Sözleşmesi öldürülmek istemeyen kadınların çığlığıdır” dedi

haberimizvar.net- Son zamanlarda AKP tarafından kaldırılması dillendirilen İstanbul Sözleşmesi konusunda yazılı bir açıklama yapan CHP Kadın kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci, tepkilerini dile getirdi. “Kadınlarımız tecavüze uğruyor, şiddet görüyor, işkenceye maruz kalıyor, katlediliyor! Her gün eksiliyoruz, her gün kaybediyoruz” dedi. Açıklamasında şiddet ve cinayet mağdurlarının sadece kadınlar olmadığına da dikkat çeken Deveci, “Sadece kadınlar mı? Hayır çocuklarda bunlara maruz kalıyor. Savunmasız minicik bedenler toprağa veriliyor... Her gün bir kadın cinayeti ve çocuk istismarı haberi manşetlerden inmiyor. Zanlılar yakalanıyor fakat, cezalar caydırıcı olmadığından her gün bir yenisi ekleniyor bu haberlere. Kadın cinayetleri neden önlenemiyor diye sorular geliyor. Çünkü önlemek istemiyorlar! Ellerinde yasalar var, sahada çalışan sivil toplum örgütleri var, bununla ilgili önüne geçebilecekleri tüm güçler ellerinde. Gerçekten önlenmek istense bunlardan yararlanamazlar mı? Bizde varız ama iktidar siyasi irade olarak bunu önlemek için destek vermezse önlenmez!” ifadelerini kullandı.

 

‘KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR’

Deveci açıklamasına şöyle devam etti: “Kadınlar her gün daha fazla ölürken; 2 Temmuz’da AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Kurtulmuş, bu açıklamada İstanbul sözleşmesinin iptal edilmesine, kaldırılmasına yönelik bir ifade kullandı.  Sesleniyoruz !!! Öldürülmek istemeyen kadınların çığlığıdır İstanbul sözleşmesi. İstanbul sözleşmesi, 6284 sayılı kanun tam uygulanana kadar kadın cinayetleri bitene kadar kadınlar susmayacak, Susmayacak susmayacak! Var olan İstanbul sözleşmesini kaldıramazsınız. Var olan İstanbul sözleşmesini uygulamalısınız! AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in TBMM’de yaptığı bir konuşmasında kadınların adı yoktu biz gelene kadar demişti;  Haziran’da 27 kadın cinayeti oldu. Biz de öldürülen 27 kadının adı oluyoruz.

Kadınlara ve İstanbul sözleşmesine dokunmayın!”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.