İbradı’da mermer ocaklarına karşı zafer

GÜNDEM 12.09.2020 - 17:40, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

İbradı’da mermer ocaklarına karşı zafer

Aytap Madenciliğin ibradı’da mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti.

haberimizvar.net- UNESCO tarafından dünyanın çok önemli 9 alanından biri olarak belirlenen İbradı Ormanları içinde bulunan maden ocakları yargıya taşınmıştı. Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti. Aynı yerdeki Naya mermerinde izninin raporlar göz önüne alınarak Bakanlıkça iptali bekleniyor.   Ibradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru “İbradılılar olarak dünyanın korunması gereken 9 bölgesinden biri olan İbradı bölgesinde geriye dönülmez doğa tahribatı yaratacak, sularımızı kullanılmaz hale getirecek maden ocağı inşaatına izin vermeyeceğiz. Vermiş olduğumuz hukuki mücadele sonucu  Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti. En yakın zamanda  aynı yerdeki Naya mermerinde izninin raporlar göz önüne alınarak Bakanlıkça iptali  bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Aytap Madenciliğin ibradı’da mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti.

haberimizvar.net- UNESCO tarafından dünyanın çok önemli 9 alanından biri olarak belirlenen İbradı Ormanları içinde bulunan maden ocakları yargıya taşınmıştı. Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti. Aynı yerdeki Naya mermerinde izninin raporlar göz önüne alınarak Bakanlıkça iptali bekleniyor.

 
Ibradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru “İbradılılar olarak dünyanın korunması gereken 9 bölgesinden biri olan İbradı bölgesinde geriye dönülmez doğa tahribatı yaratacak, sularımızı kullanılmaz hale getirecek maden ocağı inşaatına izin vermeyeceğiz. Vermiş olduğumuz hukuki mücadele sonucu  Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti. En yakın zamanda  aynı yerdeki Naya mermerinde izninin raporlar göz önüne alınarak Bakanlıkça iptali  bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.