İki Gözüm Ahmet vizyona giriyor

GÜNDEM 23.12.2019 - 19:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İki Gözüm Ahmet vizyona giriyor

İki Gözüm Ahmet, 7 Şubat'ta vizyonda girecek. Filme, Kaya'nın ailesi izin vermemişti.

haberimizvar.net Sanatçı Ahmet Kaya’nın hayatını konu alan ancak ailesinin çekilmesine karşı çıktığı ve yasal varisleri olarak izin vermediği İki Gözüm Ahmet filmi 7 Şubat’ta vizyona girecek. Gazeteduvar’ın haberine göre, 29 Kasım’da vizyona girmesi beklenen ama yaşanan tartışmalar sonucu dağıtım şirketinin kabul etmediği iddia edilen filmin yapımcılığını X Yapım, yönetmenliğini Hakan Gürtop ile Gani Rüzgar Şavata üstleniyor. 6 MİLYON TL BÜTÇELİ Yapım şirketi 6 milyon TL bütçeli filmin çekim aşamasında durdurulmaması için avukatlarla görüşerek filmin türünü ‘yarı belgesel’ olarak niteleyip bazı olay ve kişilere yer vermeme kararı alarak İki Gözüm Ahmet filminin çekimlerine başlamıştı. ÖZGÜR TÜZER, AHMET KAYA ROLÜNDE Yirmi yıl önce “Magazin Gazetecileri Derneği – Altın Objektif Ödül Töreni” gecesinde Kürtçe şarkı söyleyip, klip çekmek istediğini söylediği için linç edilen ve sürgüne zorlanan Ahmet Kaya’nın hayatından kesitleri beyaz perdeye aktaracak filmde Ahmet Kaya’yı Özgür Tüzer canlandırıyor. Filmin başrollerini Özgür Tüzer’le birlikte, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Ruhi Sarı, Metin Yıldız, Yelda Reynaud, Ekin Akkaş ve Gani Rüzgar Şavata paylaşıyor. GÜLTEN KAYA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ Geçtiğimiz günlerde filmin yapılmasına yasal varisleri olarak izin vermediklerini belirten Gülten Kaya, “Sanat hırsızları” diyerek film ekibine tepki göstermişti.     
İki Gözüm Ahmet, 7 Şubat'ta vizyonda girecek. Filme, Kaya'nın ailesi izin vermemişti.

haberimizvar.net Sanatçı Ahmet Kaya’nın hayatını konu alan ancak ailesinin çekilmesine karşı çıktığı ve yasal varisleri olarak izin vermediği İki Gözüm Ahmet filmi 7 Şubat’ta vizyona girecek. Gazeteduvar’ın haberine göre, 29 Kasım’da vizyona girmesi beklenen ama yaşanan tartışmalar sonucu dağıtım şirketinin kabul etmediği iddia edilen filmin yapımcılığını X Yapım, yönetmenliğini Hakan Gürtop ile Gani Rüzgar Şavata üstleniyor.

6 MİLYON TL BÜTÇELİ

Yapım şirketi 6 milyon TL bütçeli filmin çekim aşamasında durdurulmaması için avukatlarla görüşerek filmin türünü ‘yarı belgesel’ olarak niteleyip bazı olay ve kişilere yer vermeme kararı alarak İki Gözüm Ahmet filminin çekimlerine başlamıştı.

ÖZGÜR TÜZER, AHMET KAYA ROLÜNDE

Yirmi yıl önce “Magazin Gazetecileri Derneği – Altın Objektif Ödül Töreni” gecesinde Kürtçe şarkı söyleyip, klip çekmek istediğini söylediği için linç edilen ve sürgüne zorlanan Ahmet Kaya’nın hayatından kesitleri beyaz perdeye aktaracak filmde Ahmet Kaya’yı Özgür Tüzer canlandırıyor. Filmin başrollerini Özgür Tüzer’le birlikte, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Ruhi Sarı, Metin Yıldız, Yelda Reynaud, Ekin Akkaş ve Gani Rüzgar Şavata paylaşıyor.

GÜLTEN KAYA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde filmin yapılmasına yasal varisleri olarak izin vermediklerini belirten Gülten Kaya, “Sanat hırsızları” diyerek film ekibine tepki göstermişti. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.