Abdullah Gül: “İnfaz indiriminden gazeteciler de yararlanmalı”

GÜNDEM 02.04.2020 - 20:59, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Abdullah Gül: “İnfaz indiriminden gazeteciler de yararlanmalı”

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP’nin Meclis’e sunduğu infaz indiriminden nefret ve terör suçu işlememiş gazetecilerin de yararlanması gerektiğinin altını çizdi.

haberimizvar.net-11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP’nin Meclis’e sunduğu infaz indirimi yasası taslağı hakkında konuştu. Söz konusu indirimden nefret, terör ve şiddet suçu işlemeyen gazetecilerin de yararlanması gerektiğinin altını çizen Gül, bu konuda iktidar ve muhalefetin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. T 24’ten Murat Sabuncu’ya konuşan Gül şu ifadeleri kullandı: 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir video söyleşi talebim vardı. Ancak Koronavirüs günlerine denk geldiği için bu bir süre ertelendi.  “Şu günlerde İnfaz Yasası’nda yapılması planlanan düzenlemenin nefret, şiddet ve terör içermeyen düşünce suçlarını ve basın çalışanlarını da kapsaması; içinden geçmekte olduğumuz zor zamanlarda toplumun eşitlik ve adalet duygularına hitap edeceği gibi ciddi bir ümit ve rahatlama sağlayacağı, birlik ve bütünlüğümüzü güçlendireceği, ülkemizin uluslararası imajına da olumlu katkılarda bulunacağını düşünüyorum. Mevcut virüs tehdidinin en az acı ve zararla atlatılabilmesi bakımından düzenlemenin yalnız hükümlüleri değil tutukluları da kapsaması gerektiği açıktır. Bu düzenlemeyi bir fırsat olarak görüyor, iktidar ve muhalefet tüm partilerin bu konuda yakın bir işbirliği ile çalışacaklarını ümit ediyorum.” 
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP’nin Meclis’e sunduğu infaz indiriminden nefret ve terör suçu işlememiş gazetecilerin de yararlanması gerektiğinin altını çizdi.

haberimizvar.net-11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP’nin Meclis’e sunduğu infaz indirimi yasası taslağı hakkında konuştu. Söz konusu indirimden nefret, terör ve şiddet suçu işlemeyen gazetecilerin de yararlanması gerektiğinin altını çizen Gül, bu konuda iktidar ve muhalefetin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

T 24’ten Murat Sabuncu’ya konuşan Gül şu ifadeleri kullandı:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir video söyleşi talebim vardı. Ancak Koronavirüs günlerine denk geldiği için bu bir süre ertelendi.

 “Şu günlerde İnfaz Yasası’nda yapılması planlanan düzenlemenin nefret, şiddet ve terör içermeyen düşünce suçlarını ve basın çalışanlarını da kapsaması; içinden geçmekte olduğumuz zor zamanlarda toplumun eşitlik ve adalet duygularına hitap edeceği gibi ciddi bir ümit ve rahatlama sağlayacağı, birlik ve bütünlüğümüzü güçlendireceği, ülkemizin uluslararası imajına da olumlu katkılarda bulunacağını düşünüyorum. Mevcut virüs tehdidinin en az acı ve zararla atlatılabilmesi bakımından düzenlemenin yalnız hükümlüleri değil tutukluları da kapsaması gerektiği açıktır. Bu düzenlemeyi bir fırsat olarak görüyor, iktidar ve muhalefet tüm partilerin bu konuda yakın bir işbirliği ile çalışacaklarını ümit ediyorum.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.