İYİ Parti’de demokrasi hırsızlığına hazırlananlar

SİYASET 21.06.2020 - 00:45, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

İYİ Parti’de demokrasi hırsızlığına hazırlananlar

İYİ Parti Antalya’da yakaladığı yükselişi kendi içinde yaşadığı kavgalar nedeniyle adeta harakiri yapıyor.  Kongre sürecine girdiği son günlerde bu durumu partililer ve kamuoyu daha iyi algılamaya başladı. Korona virüs salgınıyla Dünya genelinde mücadele varken, parti içinde rantı ve kişisel menfaatlerini düşünenler açık alanlarda kongreler gerçekleştirmek yerine partilisini riske atıyor ve bunun adına da ‘siyaset’ diyor! İki adaylı Elmalı İlçe Kongresi hiç bir gerekçe gösterilmeden iptal ediliyor, il kongresinde bu ilçe il başkanını belirlemek adına oy kullanma hakkını elinden alıyor. Özrü kabahatinden büyük! ‘Gerekirse Elmalı ilçe başkanlığına atama yaparız’ diyerek, ben dedim oldu zihniyetiyle demokrasi katlediliyor. Ne parti tüzüğü, ne kanun, ne de demokrasi tanımayanlar şimdi de Muratpaşa’da, Alanya’da imkanı varsa tüm ilçe kongrelerinde demokrasi hırsızlığına hazırlanıyor. Göstermelik sandıkların konulduğu bugün yapılacak ilçe kongrelerinde oy kullanma hakları elinden alınan partililerin yerine oy kullanıp, imza atarak kendini ‘seçilmiş!’ gibi yapacak olanlar hem kendilerinin, hem partilerinin, hem de Antalya’nın geleceğini çalacak. Kameralar kaldırılarak,  kalabalıkları küçücük alana sokarak, işi kargaşaya getirerek başkaları yerine imza atacak, oy kullanacaklar Türk Ceza Kanunu’na göre suç işlemenin dışında, kendi partisinin tabanına emek verenlerin hakların gasp edecek ve bunun adına da siyaset diyecek! Olmadı beyler! Sizler çok akıllı diğerleri aptal falan değil. Parti içinde demokrasi hırsızlığına kalkan sonra da parti içi demokrasi diyerek yarın oy isteyeceğin seçmenine bu yaptıklarını yarınlarda anlatamazsın. Lekelediğin ise kendin dışında partin olur, genel başkanın olur, birlikte yürüdüğün yol arkadaşın olur. Dün MHP’den ayrılıp, İYİ Parti’yi kurarken demokrasi, adalet çığlıkları atıyordunuz, şimdi ise aynısını kendi partilileriniz için yaptığınızda sorarlar adama ‘ne farkınız var?’ diye… İşte bu nedenledir ki, bugün Antalya İl Başkanlığı koltuğunda oturan Mehmet Başaran’dan başlayarak tüm ilçe başkanlarına sesleniyorum. Ya o koltuklarda oturmayın! Ya da namusunuz olan sandıklara sahip çıkarak, adaleti sağlayın! Tabanınızdaki gerçek irade ne ise o ortaya çıksın…  

İYİ Parti Antalya’da yakaladığı yükselişi kendi içinde yaşadığı kavgalar nedeniyle adeta harakiri yapıyor.  Kongre sürecine girdiği son günlerde bu durumu partililer ve kamuoyu daha iyi algılamaya başladı. Korona virüs salgınıyla Dünya genelinde mücadele varken, parti içinde rantı ve kişisel menfaatlerini düşünenler açık alanlarda kongreler gerçekleştirmek yerine partilisini riske atıyor ve bunun adına da ‘siyaset’ diyor!

İki adaylı Elmalı İlçe Kongresi hiç bir gerekçe gösterilmeden iptal ediliyor, il kongresinde bu ilçe il başkanını belirlemek adına oy kullanma hakkını elinden alıyor.

Özrü kabahatinden büyük!

‘Gerekirse Elmalı ilçe başkanlığına atama yaparız’ diyerek, ben dedim oldu zihniyetiyle demokrasi katlediliyor. Ne parti tüzüğü, ne kanun, ne de demokrasi tanımayanlar şimdi de Muratpaşa’da, Alanya’da imkanı varsa tüm ilçe kongrelerinde demokrasi hırsızlığına hazırlanıyor.

Göstermelik sandıkların konulduğu bugün yapılacak ilçe kongrelerinde oy kullanma hakları elinden alınan partililerin yerine oy kullanıp, imza atarak kendini ‘seçilmiş!’ gibi yapacak olanlar hem kendilerinin, hem partilerinin, hem de Antalya’nın geleceğini çalacak.

Kameralar kaldırılarak,  kalabalıkları küçücük alana sokarak, işi kargaşaya getirerek başkaları yerine imza atacak, oy kullanacaklar Türk Ceza Kanunu’na göre suç işlemenin dışında, kendi partisinin tabanına emek verenlerin hakların gasp edecek ve bunun adına da siyaset diyecek!

Olmadı beyler!

Sizler çok akıllı diğerleri aptal falan değil. Parti içinde demokrasi hırsızlığına kalkan sonra da parti içi demokrasi diyerek yarın oy isteyeceğin seçmenine bu yaptıklarını yarınlarda anlatamazsın. Lekelediğin ise kendin dışında partin olur, genel başkanın olur, birlikte yürüdüğün yol arkadaşın olur. Dün MHP’den ayrılıp, İYİ Parti’yi kurarken demokrasi, adalet çığlıkları atıyordunuz, şimdi ise aynısını kendi partilileriniz için yaptığınızda sorarlar adama ‘ne farkınız var?’ diye…
İşte bu nedenledir ki, bugün Antalya İl Başkanlığı koltuğunda oturan Mehmet Başaran’dan başlayarak tüm ilçe başkanlarına sesleniyorum.

Ya o koltuklarda oturmayın!

Ya da namusunuz olan sandıklara sahip çıkarak, adaleti sağlayın!

Tabanınızdaki gerçek irade ne ise o ortaya çıksın…

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.