İYİ Parti’de kopuşlar başladı

SİYASET 09.08.2019 - 14:35, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İYİ Parti’de kopuşlar başladı

MHP lideri Bahçeli’nin İyi Partililer’e yaptığı ‘geri dönün’ çağrısı Antalya’da da karşılık buldu. Ağır suçlamalar yaparak istifa eden İYİ Parti Kepez İlçe Başkan Yardımcısı Özgür Avcı, MHP’ye dönüş yapacağını açıkladı

haberimizvar.net Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Partilere yaptığı ‘geri dönün’ çağrısı Antalya’da da karşılık buldu. İYİ Parti’den istifa ettiğini duyuran Kepez İlçe Başkan Yardımcısı Özgür Avcı, “Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’in çağrısına kulak vererek söz konusu vatan millet olunca evime ocağıma Allah’ın izniyle dönüş yapacağım” açıklamasında bulundu. Avcı ardından da, “Şuraya bir adam resmi bırakayım da zorlarına gitsin” notuyla Devlet Bahçeli’nin fotoğrafını paylaştı.   ‘AKP’DEN NE FARKIMIZ KALDI?’ İYİ Parti’den ayrıldığını ve MHP’ye geri döneceğini sosyal medya hesabından duyuran Özgür Avcı istifa gerekçesini de şöyle açıkladı: “An itibariyle İYİ Parti’den üyeliğimi iptal etmiş bulunmaktayım. Sebebine gelince, hani il ve ilçe başkanlarını üyeler seçecekti (Kepez’in toplam 147 üyesi var). Hani meclis üyelerini teşkilat yöneticileri seçecekti (masal). Hani millet vekillerine sandık konacaktı (hikaye). Hani akraba partisi olmayacaktı (maşallah hiç yabancı yok). Hani kongreler adaletli çarşaf liste olacaktı (yalan). Hani demokrasi olacaktı (ticaret). Bırakın kardeşim ticareti, ne farkınız kaldı AKP’den, bilmem nereden? Tüm eş dost arkadaşlarıma teşekkür ederim, ama bazı keçigiller var unuttum sanmasınlar”.   SAĞIR’I BİLE ÜYE YAPMAMIŞLAR Özgür Avcı’nın istifası İYİ Parti içindeki tartışmaları daha da alevlendirdi. Avcı’nın Kepez’de sadece 147 kişinin parti üyesi yapıldığını açıklaması gözleri başta Muratpaşa olmak üzere diğer ilçelere çevirdi. Partili kaynaklar Muratpaşa’daki üye sayısının da 337 olduğunu söylerken kurucu il başkanı Nizamettin Sağır, kurucu Kepez İlçe Başkanı Tolga Motorcu, en baştan beri İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde yer alan MHP eski İl Başkanı Ali Adnan Kaya gibi isimlerin bile partiye kaydının yapılmadığını aktardı. Tüzük gereği üye sayısı 400’ü geçince kongre yapma zorunluluğu olduğunu söyleyen İYİ Partililer, mevcut yönetimin kongreye gitmemek için üye sayılarını düşük tuttuğunu, kimseyi üye yapmadığını ileri sürdü.  
MHP lideri Bahçeli’nin İyi Partililer’e yaptığı ‘geri dönün’ çağrısı Antalya’da da karşılık buldu. Ağır suçlamalar yaparak istifa eden İYİ Parti Kepez İlçe Başkan Yardımcısı Özgür Avcı, MHP’ye dönüş yapacağını açıkladı

haberimizvar.net Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Partilere yaptığı ‘geri dönün’ çağrısı Antalya’da da karşılık buldu. İYİ Parti’den istifa ettiğini duyuran Kepez İlçe Başkan Yardımcısı Özgür Avcı, “Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’in çağrısına kulak vererek söz konusu vatan millet olunca evime ocağıma Allah’ın izniyle dönüş yapacağım” açıklamasında bulundu. Avcı ardından da, “Şuraya bir adam resmi bırakayım da zorlarına gitsin” notuyla Devlet Bahçeli’nin fotoğrafını paylaştı.

 

‘AKP’DEN NE FARKIMIZ KALDI?’

İYİ Parti’den ayrıldığını ve MHP’ye geri döneceğini sosyal medya hesabından duyuran Özgür Avcı istifa gerekçesini de şöyle açıkladı: “An itibariyle İYİ Parti’den üyeliğimi iptal etmiş bulunmaktayım. Sebebine gelince, hani il ve ilçe başkanlarını üyeler seçecekti (Kepez’in toplam 147 üyesi var). Hani meclis üyelerini teşkilat yöneticileri seçecekti (masal). Hani millet vekillerine sandık konacaktı (hikaye). Hani akraba partisi olmayacaktı (maşallah hiç yabancı yok). Hani kongreler adaletli çarşaf liste olacaktı (yalan). Hani demokrasi olacaktı (ticaret). Bırakın kardeşim ticareti, ne farkınız kaldı AKP’den, bilmem nereden? Tüm eş dost arkadaşlarıma teşekkür ederim, ama bazı keçigiller var unuttum sanmasınlar”.

 

SAĞIR’I BİLE ÜYE YAPMAMIŞLAR

Özgür Avcı’nın istifası İYİ Parti içindeki tartışmaları daha da alevlendirdi. Avcı’nın Kepez’de sadece 147 kişinin parti üyesi yapıldığını açıklaması gözleri başta Muratpaşa olmak üzere diğer ilçelere çevirdi. Partili kaynaklar Muratpaşa’daki üye sayısının da 337 olduğunu söylerken kurucu il başkanı Nizamettin Sağır, kurucu Kepez İlçe Başkanı Tolga Motorcu, en baştan beri İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde yer alan MHP eski İl Başkanı Ali Adnan Kaya gibi isimlerin bile partiye kaydının yapılmadığını aktardı. Tüzük gereği üye sayısı 400’ü geçince kongre yapma zorunluluğu olduğunu söyleyen İYİ Partililer, mevcut yönetimin kongreye gitmemek için üye sayılarını düşük tuttuğunu, kimseyi üye yapmadığını ileri sürdü.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.