İYİ Parti'de şok istifa !

GÜNDEM 16.09.2020 - 15:55, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

İYİ Parti'de şok istifa !

İYİ Parti Antalya Kurucular Kurulu Üyesi ve İl Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Derya Dalmaz, genel kurul süreci ve sonrasında yaşananlar nedeniyle yönetimden istifa ettiğini açıkladı.

haberimizvar.net- İYİ Parti'nin Antalya 1’inci Olağan Kongresi, 1 Eylül'de Cam Piramit'te gerçekleşti. Kongrede yapılan seçimin ardından Mehmet Başaran İYİ Parti İl Başkanlığı'na seçildi. Kongreden 16 gün sonra ise istifa haberi geldi. İYİ Parti Antalya Kurucular Kurulu Üyesi ve İl Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Derya Dalmaz, genel kurul süreci ve sonrasında yaşananlar nedeniyle yönetimden istifa ettiğini açıkladı.   'DOĞRU YOLDA YANLIŞ İNSANLA’' Derya Dalmaz, İl Başkanı Mehmet Başaran'ın partiye zarar veren kişileri görevlere atamasını doğru bulmadığını ve uygulamalarının partinin hedef ve ilkeleriyle bağdaşmadığını kaydetti. Bu durumun seçim döneminde desteklediği Mehmet Başaran'a olan güvenini sarstığını, gelinen durumun siyaset anlayışıyla bağdaşmadığını, parti ilkeleri ve hedeflerine zarar verdiğini belirten Dalmaz, istifasını sundu.   ‘SÖZ VE EYLEMLER TUTARSIZ’ 1 Eylül'deki genel kurulda tarafına sorulmadan Yönetim Kurulu Listesi'ne yazıldığını belirten Derya Dalmaz istifasında şunları dile getirdi: “Muratpaşa İlçe Yönetimi seçimlerinde Semih Tayfur'a destek verdim. Ancak her ne olduysa genel kurulda, partiye zarar veren isimlerle yola devam etmeniz, tam da her şey düzelecek derken bizleri yine en başta yaşanan sorunların tam ortasına sürüklemenize ve size olan güvenimi yitirmeme sebep oldu. Bunun yanı sıra parti tabanında bölünmeye sebep olmanız, ilçe başkanlarını kendinizi seçtirmek için taraf olmaya zorlamanız, kongrede karşı adayı desteklediği için Manavgat İlçe Başkanı'nın size destek vermedikleri için üyelerini görevden alması, sözlerinizle eylemlerinizdeki tutarsızlıklar ve kendi üyelerine güven vermeyen bir başkanın partimizi birinci parti yapma iddiasındaki tutarsızlıklar ve diğer sebepler siyaset anlayışım ile bağdaşmamaktadır. Doğru tektir ve doğru yolda yanlış insanlarla yürünmez. Mevcut yönetimin haksız karar ve uygulamalarında yer almamak için Antalya İl Yönetim Kurulu görevimden istifa ediyorum."   SOSYAL MEDYADAN DA PAYLAŞTI Dalmaz, istifasını sosyal medya hesabında da, “01.09.2020 Tarihinde yapılan kongrede tarafıma sormadan yönetim listesine yazmışsınız. Bunun için öncelikle teşekkür ederim.. Muratpaşa seçimlerinde Semih Tayfur’a destek verdim. Kendisi, Antalya İYİ Parti siyasetini kangrene cevirenlerden, AKP’ye geçen vekil ve isimleri türlü olaylarda yer alan insanlardan kurtulmanın tek yolunun, kendisini ve sizi desteklemekten geçtiğini belirtti. Sayın Başkan,GÜVEN bir siyasetçi için bence olmazsa olmazlardan en önemlisidir. 1 Eylüldeki Antalya İl kongresinde her ne olduysa yukarıda belirttiğim ekiple yol almanız, tam herşey düzelecek derken bizleri yine en başta yaşanılan sorunların tam da göbeğine sürüklemeniz SİZE OLAN GÜVENİMİ YİTİRMEME SEBEP OLDU. Bu sebeple görevimden İSTİFA ediyorum. Gereğinin ivedilikle yapılmasını arz eder, size ekibinize ve yol arkadaşlarınıza üstün başarılar dilerim” ifadeleriyle duyurdu.  
İYİ Parti Antalya Kurucular Kurulu Üyesi ve İl Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Derya Dalmaz, genel kurul süreci ve sonrasında yaşananlar nedeniyle yönetimden istifa ettiğini açıkladı.

haberimizvar.net- İYİ Parti'nin Antalya 1’inci Olağan Kongresi, 1 Eylül'de Cam Piramit'te gerçekleşti. Kongrede yapılan seçimin ardından Mehmet Başaran İYİ Parti İl Başkanlığı'na seçildi. Kongreden 16 gün sonra ise istifa haberi geldi. İYİ Parti Antalya Kurucular Kurulu Üyesi ve İl Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Derya Dalmaz, genel kurul süreci ve sonrasında yaşananlar nedeniyle yönetimden istifa ettiğini açıkladı.

 

'DOĞRU YOLDA YANLIŞ İNSANLA’'

Derya Dalmaz, İl Başkanı Mehmet Başaran'ın partiye zarar veren kişileri görevlere atamasını doğru bulmadığını ve uygulamalarının partinin hedef ve ilkeleriyle bağdaşmadığını kaydetti. Bu durumun seçim döneminde desteklediği Mehmet Başaran'a olan güvenini sarstığını, gelinen durumun siyaset anlayışıyla bağdaşmadığını, parti ilkeleri ve hedeflerine zarar verdiğini belirten Dalmaz, istifasını sundu.

 

‘SÖZ VE EYLEMLER TUTARSIZ’

1 Eylül'deki genel kurulda tarafına sorulmadan Yönetim Kurulu Listesi'ne yazıldığını belirten Derya Dalmaz istifasında şunları dile getirdi: “Muratpaşa İlçe Yönetimi seçimlerinde Semih Tayfur'a destek verdim. Ancak her ne olduysa genel kurulda, partiye zarar veren isimlerle yola devam etmeniz, tam da her şey düzelecek derken bizleri yine en başta yaşanan sorunların tam ortasına sürüklemenize ve size olan güvenimi yitirmeme sebep oldu. Bunun yanı sıra parti tabanında bölünmeye sebep olmanız, ilçe başkanlarını kendinizi seçtirmek için taraf olmaya zorlamanız, kongrede karşı adayı desteklediği için Manavgat İlçe Başkanı'nın size destek vermedikleri için üyelerini görevden alması, sözlerinizle eylemlerinizdeki tutarsızlıklar ve kendi üyelerine güven vermeyen bir başkanın partimizi birinci parti yapma iddiasındaki tutarsızlıklar ve diğer sebepler siyaset anlayışım ile bağdaşmamaktadır. Doğru tektir ve doğru yolda yanlış insanlarla yürünmez. Mevcut yönetimin haksız karar ve uygulamalarında yer almamak için Antalya İl Yönetim Kurulu görevimden istifa ediyorum."

 

SOSYAL MEDYADAN DA PAYLAŞTI

Dalmaz, istifasını sosyal medya hesabında da, “01.09.2020 Tarihinde yapılan kongrede tarafıma sormadan yönetim listesine yazmışsınız. Bunun için öncelikle teşekkür ederim.. Muratpaşa seçimlerinde Semih Tayfur’a destek verdim. Kendisi, Antalya İYİ Parti siyasetini kangrene cevirenlerden, AKP’ye geçen vekil ve isimleri türlü olaylarda yer alan insanlardan kurtulmanın tek yolunun, kendisini ve sizi desteklemekten geçtiğini belirtti. Sayın Başkan,GÜVEN bir siyasetçi için bence olmazsa olmazlardan en önemlisidir. 1 Eylüldeki Antalya İl kongresinde her ne olduysa yukarıda belirttiğim ekiple yol almanız, tam herşey düzelecek derken bizleri yine en başta yaşanılan sorunların tam da göbeğine sürüklemeniz SİZE OLAN GÜVENİMİ YİTİRMEME SEBEP OLDU. Bu sebeple görevimden İSTİFA ediyorum. Gereğinin ivedilikle yapılmasını arz eder, size ekibinize ve yol arkadaşlarınıza üstün başarılar dilerim” ifadeleriyle duyurdu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.