İYİ Partili Başaran: İl Başkanlığı’na aday değilim

SİYASET 10.03.2020 - 14:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

İYİ Partili Başaran: İl Başkanlığı’na aday değilim

İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı'na geçici olarak atanan Mehmet Başaran, partinin 17 Mayıs'ta yapılacak olan 1'nci Olağan Kongresi'ne kadar hem 'ağabeylik' yapacak hem de partiyi toparlayacak. Başaran, il başkanlığı adaylığı düşünmediğini söyledi

haberimizvar.net-İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı'na geçici olarak atanan Mehmet Başaran, partinin 17 Mayıs'ta yapılacak olan 1'nci Olağan Kongresi'ne kadar hem 'ağabeylik' yapacak hem de partiyi toparlayacak. 4’ÜNCÜ İL BAŞKANI OLDU İki yıl içinde kurucu il başkanı Nizamettin Sağır, Ahmet Aydın, Yavuz Temizer'in ardından 4'üncü kişi olarak il başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Başaran, "İlçelerdeki parti kongrelerini tamamlayıp mayıs ayı içinde il kongresini sonuçlandıracağız" dedi.  Yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısıyken parti genel merkezince il başkanlığına atanan Başaran, "Amacım birlik ve beraberliğin parti içinde sağlanması. Doğru ve demokratik bir şekilde seçimlere gitmemiz önemli. Şu anda il başkanlığı için adaylar belli değil. Herkes aday olabilir. Ben herkese yakınım ve partiyi toparlamamız lazım. 'İyi partiliyim' diyen herkesin başımın üstünde yeri var" dedi.   İL BAŞKANLIĞI’NA ADAY DEĞİLİM Başaran, il başkanlığına aday olmayı düşünmediğini de vurguladı. Ancak parti kulislerinde, "Kongreye kadar Mehmet ağabey" formülünün yerinde olduğu, Başaran'ın il başkanlığına ikna edilmesi gerektiği konuşuluyor.  İlçelerde kongrelerini sürdüren İYİ Parti'de Ahmet Aydın'ın tekrar il başkanlığına aday gösterilmesi de dillendirilirken, ilçelerde seçilen 600 delege partinin seçilmiş ilk il başkanını belirlemek için 17 Mayıs'ta oy kullanacak. İYİ Parti İl Başkanlığı için şuana kadar adaylığını açıklayan olmadı.   Antalya'da 3 milletvekili olan partide, yönetimsel güç tartışmaları iddiasıyla Tuğba Vural Çokal, partisinden istifa etmiş, akabinde bazı ilçelerde istifa ve görevden almalar da yaşanmıştı. 
İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı'na geçici olarak atanan Mehmet Başaran, partinin 17 Mayıs'ta yapılacak olan 1'nci Olağan Kongresi'ne kadar hem 'ağabeylik' yapacak hem de partiyi toparlayacak. Başaran, il başkanlığı adaylığı düşünmediğini söyledi

haberimizvar.net-İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı'na geçici olarak atanan Mehmet Başaran, partinin 17 Mayıs'ta yapılacak olan 1'nci Olağan Kongresi'ne kadar hem 'ağabeylik' yapacak hem de partiyi toparlayacak.

4’ÜNCÜ İL BAŞKANI OLDU

İki yıl içinde kurucu il başkanı Nizamettin Sağır, Ahmet Aydın, Yavuz Temizer'in ardından 4'üncü kişi olarak il başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Başaran, "İlçelerdeki parti kongrelerini tamamlayıp mayıs ayı içinde il kongresini sonuçlandıracağız" dedi.  Yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısıyken parti genel merkezince il başkanlığına atanan Başaran, "Amacım birlik ve beraberliğin parti içinde sağlanması. Doğru ve demokratik bir şekilde seçimlere gitmemiz önemli. Şu anda il başkanlığı için adaylar belli değil. Herkes aday olabilir. Ben herkese yakınım ve partiyi toparlamamız lazım. 'İyi partiliyim' diyen herkesin başımın üstünde yeri var" dedi.

 

İL BAŞKANLIĞI’NA ADAY DEĞİLİM

Başaran, il başkanlığına aday olmayı düşünmediğini de vurguladı. Ancak parti kulislerinde, "Kongreye kadar Mehmet ağabey" formülünün yerinde olduğu, Başaran'ın il başkanlığına ikna edilmesi gerektiği konuşuluyor.  İlçelerde kongrelerini sürdüren İYİ Parti'de Ahmet Aydın'ın tekrar il başkanlığına aday gösterilmesi de dillendirilirken, ilçelerde seçilen 600 delege partinin seçilmiş ilk il başkanını belirlemek için 17 Mayıs'ta oy kullanacak. İYİ Parti İl Başkanlığı için şuana kadar adaylığını açıklayan olmadı.

 

Antalya'da 3 milletvekili olan partide, yönetimsel güç tartışmaları iddiasıyla Tuğba Vural Çokal, partisinden istifa etmiş, akabinde bazı ilçelerde istifa ve görevden almalar da yaşanmıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.