Kadın sanatçılara alkış yağdı

KÜLTÜR 07.03.2020 - 13:34, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Kadın sanatçılara alkış yağdı

Klasik müzik severler, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO), Dünya Kadınlar Günü'ne özel 'Kadınlar Günü Konseri'nde buluştu.

haberimizvar.net-Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konsere müzikseverlerin ilgisi yoğun oldu. ADSO flüt sanatçısı Leyla Bayramoğulları, obua sanatçısı Bihter Yeliz Kızılay, Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi ve piyanist Ekaterina Aktı solist sanatçılar olarak izleyici karşısına çıktı. Konserde Ekaterina Aktı, besteci Mozart'ın '23. Piyano Konçertosu'nu, Lelya Bayramoğulları ve Bihter Yeliz Kızılay da besteci F. Krommer'in 'Flüt ve Obua Konçertosu'nu, Özge Gülbey Usta'nın 'Rhapsody' isimli eserini yorumladı. Ünlü devlet sanatçısı şef Gürer Aykal'ın yönettiği orkestra da eserlere eşlik etti. AKM, flüt, obua ve piyano sesleriyle yankılandı, salonu dolduran izleyici keyifli, neşeli dakikalar yaşadı. Solistlerle orkestra alkış yağmuruna tutuldu. Orkestra şefi Gürer Aykal, kadın solistleri alnından öperek teşekkür etti. Solistler sahneden çiçekle ayrıldı. Konserin ikinci bölümünde de orkestra Mozart'ın '39. Senfonisi'ni seslendirdi. 
Klasik müzik severler, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO), Dünya Kadınlar Günü'ne özel 'Kadınlar Günü Konseri'nde buluştu.

haberimizvar.net-Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konsere müzikseverlerin ilgisi yoğun oldu. ADSO flüt sanatçısı Leyla Bayramoğulları, obua sanatçısı Bihter Yeliz Kızılay, Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi ve piyanist Ekaterina Aktı solist sanatçılar olarak izleyici karşısına çıktı.


Konserde Ekaterina Aktı, besteci Mozart'ın '23. Piyano Konçertosu'nu, Lelya Bayramoğulları ve Bihter Yeliz Kızılay da besteci F. Krommer'in 'Flüt ve Obua Konçertosu'nu, Özge Gülbey Usta'nın 'Rhapsody' isimli eserini yorumladı. Ünlü devlet sanatçısı şef Gürer Aykal'ın yönettiği orkestra da eserlere eşlik etti.


AKM, flüt, obua ve piyano sesleriyle yankılandı, salonu dolduran izleyici keyifli, neşeli dakikalar yaşadı. Solistlerle orkestra alkış yağmuruna tutuldu. Orkestra şefi Gürer Aykal, kadın solistleri alnından öperek teşekkür etti. Solistler sahneden çiçekle ayrıldı.


Konserin ikinci bölümünde de orkestra Mozart'ın '39. Senfonisi'ni seslendirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.