Kadınyarı 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı'

YEREL 18.08.2020 - 18:09, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Kadınyarı 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı'

Antalya'da falezlerin üzerinde bulunan Kadınyarı Deresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' ilan edildi.

haberimizvar.net-Turizm kenti Antalya'da milyonlarca yıl önce var olan 40 metrelik falezler üzerinden yaklaşık 500 metre uzanan Kadınyarı Deresi 1993 yılında 1'nci Derece Sit Alanı olarak belirlendi. Resmi Gazete'de bugün yayınlanan karar ile Muratpaşa ilçesinde bulunan ve bir süre önce içerisine betondan bir şelale yapılan Kadınyarı Deresi, Nitelikli Doğal Koruma Alanı ilan edildi.   RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayınlanan kararında şu ifadelere yer verildi: “Antalya ili, Muratpaşa İlçesi'nde yer alan, Kadınyarı Deresi Doğal Sit Alanı 'Doğal Sit - Nitelikli Doğal Koruma Alanı' olarak tescillenmiştir. Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları yayımlanması hükmü gereği haritada belirtilen doğal sit alanının tescili tebliğ olunur." DHA
Antalya'da falezlerin üzerinde bulunan Kadınyarı Deresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' ilan edildi.

haberimizvar.net-Turizm kenti Antalya'da milyonlarca yıl önce var olan 40 metrelik falezler üzerinden yaklaşık 500 metre uzanan Kadınyarı Deresi 1993 yılında 1'nci Derece Sit Alanı olarak belirlendi. Resmi Gazete'de bugün yayınlanan karar ile Muratpaşa ilçesinde bulunan ve bir süre önce içerisine betondan bir şelale yapılan Kadınyarı Deresi, Nitelikli Doğal Koruma Alanı ilan edildi.

 

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayınlanan kararında şu ifadelere yer verildi: “Antalya ili, Muratpaşa İlçesi'nde yer alan, Kadınyarı Deresi Doğal Sit Alanı 'Doğal Sit - Nitelikli Doğal Koruma Alanı' olarak tescillenmiştir. Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları yayımlanması hükmü gereği haritada belirtilen doğal sit alanının tescili tebliğ olunur." DHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.